A budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium újabb hét tanára kapott figyelmeztetést polgári engedetlenség miatt, erősítette meg a Telex információját az iskola igazgatója.

A Karinthy újabb hét tanára kapott figyelmeztetést

Az ősz elején kirobbant polgári engedetlenségben való részvétel miatt eddig az iskola 24 tanára kapott ilyen figyelmeztetést, most pedig újabb hét tanár kapta meg a felszólítást, így már összesen 31 tanár kapott felszólítást.

„Fájdalmas látni a gyerekek arcát”

– mondta az iskolához közel álló forrás a Telexnek.

Ahogy arról a Telex is beszámolt, csütörtökön az ország legjobb gimnáziumában, a Fazekasban 14 tanár kapott figyelmeztetést polgári engedetlenség miatt. A Fazekasban újdonság volt, hogy a figyelmeztetéseket ezúttal nem a tankerület küldte, hanem az igazgató aláírásával kapták meg a tanárok az iskola saját fejléces papírján. Emögött feltehetően a felelősség alsóbb szintre hárítása mutatkozik meg a hivatalok részéről. Korábban ugyanis a munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi vezetők küldték ki ezeket a leveleket, de a figyelmeztetések és elbocsátások miatt több tüntetést is tartottak például a Belső-Pesti Tankerületi Központ és a Külső-Pesti Tankerületi Központ irodája előtt.

A tiltakozások kiújulásának okáról a Telex cikkében olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Retkesek!!! Figyelmeztetésre, meg felmondásra mekkora vastag bőr kell, hogy legyen a pofátokon??!! Vajon a ti gyerekeitek hol és kitől tanulnak??!! Igen, TISZTELET A BÁTRAKNAK, de nem nektek!!!?
444.hu/2022/12/02/tisztelet-a-batraknak
Pálinkás Pál
@Shikari: az országot meg tőletek ,román köcsög...tudod a választ...melyik fideszes a jó fideszes?..ahhoz tartsd magad...
Nessy
@Jozefina: Az ő gyerekeik nem a közoktatásban, hanem alapítvány és magán iskolába tanulnak! Ott nincs a százéves, elavult poroszos oktatási forma. Ott ismerik a római diákok több ezeréves véleményét: Non Scolae discimus, sed Vitae! Nem az iskolának, az életnek tanulunk! Sok pénzért valóban az életnek tanulnak. Önálló gondolkodás, kreativitás, csoportos feladat megoldás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.