Udvardy György katolikus érsek menesztését kérik egy petícióban a veszprémi bazilika értékeit féltő hívők – tudta meg a Magyar Narancs.

Berágtak a hívek a veszprémi érsekre, Ferenc pápától kérik a kirúgásátFotó: MTI/Kálmándy Ferenc

A 3500 aláírást tartalmazó dokumentumot Michael Wallace Banachnak, Ferenc pápa budapesti követének adták át.

A katolikusok a Veszprémi Szent Mihály Székesegyház felújítása miatt zúgolódnak, a bazilika színes üvegablakait tejfehérekre változtatták, ezzel együtt eltűnik a neoromán és neogótikus templombelső is. 

Az érsekség 39 milliárd forintot kapott a kormánytól felújításra összesen, ebből 33 milliárd forintot tesz ki az egyházi épített örökség védelmére és az egyéb beruházásokra fordítható keret.

Forrás: magyarnarancs.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
@Németh István: Én sem, de tiszteletben tartom!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Mirabilis: Ezt a kérdést ahol egy olajos "henceg" vezetheti az egész-segg-ügyet kicsit nevetséges feltenni!Bár vicc ami itt megy a kurmányzás örve alat,mert aki sokat lop az az igazi nemzethy fosóka!
Németh István
@balos: @Dr. Proktor: ha bele gondolok, hogy micsoda nevelést kaptatok akkor szomorodom el leginkább! Ki és kik is lehettek azok a hülyék aki benneteket felneveltek, hogy megörökítettétek magatokba a neveletlen és nagyon buta formátokat! Csak gyereket ne csináljatok, mert azok is primkó állatok lesznek! Félkegyelmű állat sereglet a hívek nem írogattak semmit, azok hívők és hisznek! A moslék kommunista Istentagadó, de mindenféle hitet gyűlölő moslékok írtak ha írtak, mert hogy nekik a mániájuk a szarkeverés az összeférhetetlenség a hazugságban élés, stb. A többit már tudjátok!...
balos
@Németh István: pityu remélem,hogy neked sikerült jól megbsaszni a papot,mikor kiderült,hogy frigid vagy!
Dr. Proktor
@balos: Fordítva történhetett, pityu volt a segghoki...
balos
@Németh István: Most hívom fel utoljára a figy-elmed(mert elméd az nyista pista),hogy a seggből beszéded kicsit szarosra sikerült,mégha a nemzethy zászlóba sikerült!
namihami
Nincs oka a félelemre. Ha (talán) ki is rúgják, ellakhat az egyháza szállodájában és beállhat az egyházi stadionba---karbantartónak.
Azok is a mi pénzükből lettek, ahogy az eddigi eltartása is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.