Udvardy György katolikus érsek menesztését kérik egy petícióban a veszprémi bazilika értékeit féltő hívők – tudta meg a Magyar Narancs.

Berágtak a hívek a veszprémi érsekre, Ferenc pápától kérik a kirúgásátFotó: MTI/Kálmándy Ferenc

A 3500 aláírást tartalmazó dokumentumot Michael Wallace Banachnak, Ferenc pápa budapesti követének adták át.

A katolikusok a Veszprémi Szent Mihály Székesegyház felújítása miatt zúgolódnak, a bazilika színes üvegablakait tejfehérekre változtatták, ezzel együtt eltűnik a neoromán és neogótikus templombelső is. 

Az érsekség 39 milliárd forintot kapott a kormánytól felújításra összesen, ebből 33 milliárd forintot tesz ki az egyházi épített örökség védelmére és az egyéb beruházásokra fordítható keret.

Forrás: magyarnarancs.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
@Németh István: Én sem, de tiszteletben tartom!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Jó katolikusok mint OV és bandja ...lopnak ezt tanulták a vezértöl...
Dr. Proktor
1 érseket kirúgatni?
Berúgatni könnyebb lenne...
jesz
@Dr. Proktor: ez jóóóóó...és olcsóbb is...itt már néhány szekér arany nem segít...csak az áldott misebor, de abból jó sok...
Sámannus
A csuhások nagyrésze inkább kufárkodik. Példa erre a pedagógusok tüntetése ami mögött nem csak Sintélélk állnak, hanem ők is. A gecik már rég elhúzhattak volna a búsba, ha a papok nem szövetkeznek velük. Sajnálom, hogy az ünnepi várakozás közepette ez nem tűnik fel a politikának, pedig a lelkészek között is van sok akik nem osztják a ner politikáját.
Béla333
Nyilván az egyházaknak ugyanúgy vissza kell osztani az államtól (TŐLÜNK!!) kapott pénz egy részét a maffiának, mint mindenki másnak.
Ha így van, akkor ezért kell leváltani a maffia kiszolgálójává lett egyházi vezetőket! Az összeset!
Németh István
Azok a magukat KATOLIKUSNAK mondó "hívők" akik a Veszprémi Püspök Úr felmentését kérik, soha nem voltak még templomba imádkozni és Istenkénket megtisztelni! Vagy lopni mentek a templomba, jobb esetben csak rácsodálkozni a látottakra, fe hogy semmi közük a katolikus valláshoz nincs az biztos! tán még nagy részük nem is katolikus, hanem valami bunkó zsidó kommunista tetű! A valós igazságot nem tudják, nem is akarják tudni olyan agy nélküliek mint amilyen a gebe lenge szervéből kifolyt trutymó adag! Kifejezetten kommunista képződmények!
Fogadok hogy egyik sem töltötte ki a konzultációs lapot! fel sem fogja, hogy az az ő érdeke ha nemzet érdekűen válaszol >> persze hogy nem töltik kik, hiszen nekik nincs nemzet, ezek egy vérszívó élősködők akiket irtani kell!!!
sokanvagyunk
@Horizont: A nagy fehérség nem mindig a tisztaság jele.
Németh István
Ezek nem hívek ezek korcs a gebe lenge szervéből kifolyt élettelen spermák!
Semmi közük a katolikus valláshoz, moslék vallásellenes kommunisták, de lehet, sőt nagyon valószínmű, hogy alávaló keresztény üldözők >soros-féle szar fattttttyúk! >> olyan minta @Horizont: @sokanvagyunk: @Béla333: @Pálinkás Pál: trutymó huszárok!
justhpeter
Pogányként őszinte magyrabecsülésem a 3500 veszprémi keresztény embernek. Realistaként azt gondolom, hogy Ferenc pápa nem fogja elmozdítani a püspököt, aki nyilvánvalóan Erdő bíboros és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia vezetésének védelme alatt áll. Számomra nehéz elképzelni, hogy az említettek tudta nélkül törént a dolog, mindenesetre az én ízlésemnek nem felel meg.
ómió
Pedig az efftársak kommunista szombatokon ingyen megcsinálták vón'! Eredetiben! Így kell hazudni, efftársak!?
Németh István
@Horizont: @justhpeter: ti talán hallottatok attól, hogy mi a keresztény hitt! A vallásról sem halottatok ezek szerint, aztán az Istenkéről a teremtő Urunkról végképpen nem! Ja nektek a kommunista > elfajzott baloldaliság az ursula büdös kurva és a soros gyurka az istenetek?!!! Oszt, mennyit is kaptok a nyalásért? Mert, hogy ingyen szoptok az tény!
Virág Árpád
@Németh István: Én sem, de tiszteletben tartom!
pacal
@Németh István:, egy kérkedést tettem fel, amire még mindig nem sikerült válaszolnod.
Tik-tak...

www.youtube.com/watch?v=KY5MBArxVRk

Orbánista bitch!
pacal
Szarfaszú geci kis köcsög, magyarázkodsz?
Csak 120 kiló vagyok.
Csak régen bokszoltam.
Csak vadparaszt vagyok.

"Küzdj és bizva bízzál."
pacal
@Németh István: Igen vagy nem - ez a jó kérdés baszd meg!
pacal
@Németh István: 120 kilósként is egy kis fasz vagy. Akarsz beszélni róla?

Közelg a karácsony, vagy mi a faszom: www.youtube.com/watch?v=QReh4CJ1wHo
csak úgy....
a faxi "occon" renováltat és a maradékból tejel a fidesznek?
" a bazilika színes üvegablakait tejfehérekre változtatták, ezzel együtt eltűnik a neoromán és neogótikus templombelső is"
pacal
Ahogy a világ próbálja átkötni színes masnival a szart az olyan megható: www.youtube.com/watch?v=pGNTcVbnFXU
vacsi
" 33 milliárd forintot tesz ki az egyházi épített örökség védelmére és az egyéb beruházásokra fordítható keret"
Ahhoz, hogy a templomot fehérre lefessék, nem kell 39 milliárd. A templom megvédése az, ha az eredeti formájában állítják helyre. Ha nem ezt teszi, adja vissza a többi pénzt, amit erre kapott. Vagy valami másra költötte?!
Én nem vagyok vallásos, de ismerem a templomot, gyönyörű - volt, még az "átkos"-ban. Most meg ezt a szépséget fehérre lefestenék?!
vacsi
@csak úgy...: Nem tejel, hanem zsebre teszi...
Németh István
@Mirabilis: @pacal: @vacsi: benneteket a holló vájkált ki a szemétdombból, de neki is undorítóak voltatok, a sorsotokra hagyott benneteket, azóta is amolyan megátalkodott rohadt májú, hülye agyú, szarcsimbókként mindenhonnan kiutáltak vagytok!
Nektek az emberi ember a Föld élő értelme, az alkotó elme, a tettre kész csoda teremtmény hit világa semmi elgondolkoztatót nem ébreszt >> ezért vagytok szar üres úndormányok! A tudás hatalma, az igazság szeretete, az érzelmi tisztaság és fensőbbség nektek rébusz, pusztuljatok hát a poklok poklába!
Németh István
A hegedüs zsuzsát helytelen viselkedése okán Istenke helyre tette! Hiszem, hogy aki az igaz lelkű és valóban nagy tudású tiszta szívű és az emberekért az emberek tudásáért, neveléséért oly sokat tevő hit-vezéreket szidja, alázza az, az általatok produkált aljas módú megnyilvánulás okán a zsuzsát sűrgősen követni fogja!
Cselekmény nincs ok és okozat nélkül >> a haza és vezére ellen aljas rosszindulattal megnyilvá-nulni bünti nélkül nem lehet!
Kovács Máté
@Németh István: maga 1 evolúciós génhiba!
maga a banánt még mindig a fán eszi!
pacal
Most tényleg elmenjek Veszprémbe és megöljem az érseket?
Ezt a nyúlszájú kis gecit?
Ha azt akarod, lemegyek Veszprémbe és magölöm a nyúlszájú kis geci érseket.
pacal
A holttestét majd savban feloldom.
volt-nincs
pacal
El bírom képzelni, ahogy összevérzem a revedájukat..
Tudod mit, lemegyek érted, te faszszopó pap és kiiktatlak...
VASTAGBŐR
@Németh István: Te tényleg agyhalott vagy olvasgatva ...

Elvitte az oltás a Snell haverotokat is .. de a másik Németh haverod (vagy rokonod?) a Sanyi majd imádkozik egyet ..
Egyébként meg nemcsak ezt a formát kellene meneszteni, hanem az öreget is az aranyszékbe ... bizony
VASTAGBŐR
Menjenek dolgozni a papok is, kósa féle 12 órázás ahol a 8 órás műszak, alapból heti 60 órával kezdődik
utazzon mellé még vagy 1-1 órát ... és aztán maradék erőből lehet egy kis ima ... meg persze mosás főzés takarítás
Németh István
@pacal: @VASTAGBŐR: nektek sajnos, mit sajnos > HÁLA ISTENKÉNEK egy csepp ész nem szorult a fejetekbe! Ez által több jutott másnak így ti maradtatok a selejt bosszúja! Benneteket lehet hasznosítani kísérleti sejt halmazként, nektek semmi sem fáj, nektek semmi se számít, amolyan nímandok vagytok! Igen !! a két fő-hülye!
telegdilaci
@Mirabilis:Ezek a hazug csuhások jól el tanulták Orbántól a Rongyrázást érthetetlen hogy ilyen gazdasági válság közben is van pofájuk a csuhásoknak a közpénzt költeni csak azért is hogy a saját akaratát érvényesítse minden tiltakozás ellenére,Gazember!
Csizmás Kond
...műemlék átalakítást, megváltoztatás csak bizottsági jóváhagyással lehet véghez vinni.
Németh István
@telegdilaci: A csuhások is más fogalom és a püspöki rang is! A rongyrázás ügyben szíveskedj a Vatikánhoz fordulni - de számon kérheted azt más vallások hitházainak értékeit tekintve is! irigy nagyon szemét egy aljas szar tróger vagy! Az helyett, hogy a gyurcsány dobrev klán vagyonának eredetét a moslék kommunista árja és nyalósai a bige félék, jövedelmét néznéd és azt, hogy közben hogyan rohasztották le az országot akkor menten, más lenne a véleményed!!! DE te ehhez nagyon hülye vagy! Csont hülye! Már a @Csizmás Kond: is kezd megzavarodni! Pedig hiszem, hogy a nyakad szabná a klardjával!
Dr. Proktor
@Németh István: A ti "istenkétek" a Mammon, a főpapja pedig a Karmelitában székel...
balos
@Mirabilis: Ezt a kérdést ahol egy olajos "henceg" vezetheti az egész-segg-ügyet kicsit nevetséges feltenni!Bár vicc ami itt megy a kurmányzás örve alat,mert aki sokat lop az az igazi nemzethy fosóka!
Németh István
@balos: @Dr. Proktor: ha bele gondolok, hogy micsoda nevelést kaptatok akkor szomorodom el leginkább! Ki és kik is lehettek azok a hülyék aki benneteket felneveltek, hogy megörökítettétek magatokba a neveletlen és nagyon buta formátokat! Csak gyereket ne csináljatok, mert azok is primkó állatok lesznek! Félkegyelmű állat sereglet a hívek nem írogattak semmit, azok hívők és hisznek! A moslék kommunista Istentagadó, de mindenféle hitet gyűlölő moslékok írtak ha írtak, mert hogy nekik a mániájuk a szarkeverés az összeférhetetlenség a hazugságban élés, stb. A többit már tudjátok!...
balos
@Németh István: pityu remélem,hogy neked sikerült jól megbsaszni a papot,mikor kiderült,hogy frigid vagy!
Dr. Proktor
@balos: Fordítva történhetett, pityu volt a segghoki...
balos
@Németh István: Most hívom fel utoljára a figy-elmed(mert elméd az nyista pista),hogy a seggből beszéded kicsit szarosra sikerült,mégha a nemzethy zászlóba sikerült!
namihami
Nincs oka a félelemre. Ha (talán) ki is rúgják, ellakhat az egyháza szállodájában és beállhat az egyházi stadionba---karbantartónak.
Azok is a mi pénzükből lettek, ahogy az eddigi eltartása is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.