A tervekkel ellentétben az európai uniós tagállamok pénzügyminiszterei jövő keddi brüsszeli ülésükön várhatóan nem fognak szavazni a Magyarországnak járó felzárkóztatási támogatások egyharmadának – mintegy 3000 milliárd forintnak – a felfüggesztésére vonatkozó javaslatról – tudta meg a Népszava.hu.

Szorítóban az Orbán-kormány, feladatnák velük a fontos vétót
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke videókonferencia keretében részt vesz a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén, a Karmelita kolostorban 2022. november 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez azt jelentheti, hogy az Európai Unió Tanácsa mégsem dönt december 6-án a magyar jogállamisági mechanizmus továbbléptetéséről a Népszava szerint.

A lap szerint a tárcavezetők egyelőre csak véleménycserére készülnek az Európai Bizottság (EB) szerdai előterjesztéséről, és a döntést későbbre halasztják.

Ennek fő oka, hogy több tagállam, köztük Franciaország, Németország és Olaszország azt szeretné, ha az EB frissítené az Orbán-kormány vállalásairól készült értékelését, amely a megszabott határidőre, november 19-ére kialakult helyzetet tükrözi.

Az uniós grémium ebben megállapította, hogy Magyarország a rendszerszintű korrupció felszámolását célzó 17 vállalásból sokat teljesített, de vannak még hiányosságok, és ezért fenntartotta a pénzügyi szankcióra vonatkozó javaslatát. November közepe óta azonban történtek változások, néhány jogszabály megszavazása a közeljövőben várható az Országgyűlésben, összhangban a brüsszeli elvárásokkal.

A lap információi szerint az Európai Bizottság

még nem kapott hivatalos felkérést az értékelése kiegészítésére, de a tagállamok megbízták az EU soros elnöki tisztét december végéig betöltő Csehországot, hogy továbbítsa az igényt, és készítsen ütemtervet az eljárás befejezésére.

A döntés végső határideje december 19., eddig kell az uniós kormányoknak határozniuk, hogy fennállnak-e még az EU költségvetését fenyegető veszélyek, és emiatt pénzbefagyasztással kell-e sújtani Magyarországot.

A Népszava információi szerint van olyan forgatókönyv, amely szerint

a pénzügyminiszterek jövő kedden esetleg hajlandóak lennének rábólintani a 2300 milliárd forintos támogatási programra, ha a magyar kabinet elállna a Ukrajna megsegítését szolgáló 18 milliárd eurós közös hitelfelvétel és a globális társasági minimumadóra vonatkozó megállapodás bojkottjától.

Mindkét döntéshez a tagállamok egyhangú jóváhagyása kell, és mindkét dosszié szerepel a jövő keddi tanácskozás napirendjén.

Ha az Orbán-kormány nem tágítana és ragaszkodna a vétókhoz, akkor nem valószínű, hogy december 6-án döntés lesz a helyreállítási terv szuperfeltételek teljesítéséhez kötött jóváhagyását kezdeményező bizottsági előterjesztésről.

Forrás: Népszava

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 10 :42 ☻ Magyarország csatlakozott az EU-hoz, és nem fordítva. Ha valaki csatlakozik egy klubhoz, ott vannak közös elvárások és előírások. A magyar GDP az EU 1 %-át sem éri el, lakossága pedig alig 2%.
Ha a bűnöző cigány nagyon okoskodik, akkor kib@sznak, mint macskát szarni ( lásd EPP) , bár a gecinek ez a célja, mivel szarrá lopta magát a szektájával, Kipcsakisztánban, közép-Ázsiában jobban érzi magát a diktátorok között a bandájával.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Mert a maffia főnök csak az erő nyelvén ért... Hár akkor tessék!
Lehetne korrekt párbeszéd is, de erre ez a maffia csapat képtelen...
justhpeter
Várhatóan szopendusz lesz a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhének. Semmiből nem tanunak, pedig régi mondás, hogy addig jár a korsó a kútra...
Így van Orbán és Varga Judit is, addig járt a "vétó" a kútra, míg az Unió megizélte a vétó/víz-hordókat.
Mikuláskor csak a krampusz fog megérkezni, de az sok mindent hoz, mint például virgácsot, sallert, kokit és egy hatalmas cumit.
Csizmás Kond
Nem kell ide migráncs, a magyar baloldal túltesz mindenen...
Még az átkos kommunisták sem voltak ilyen kátékonyak, és kárörvendőek.
Jozefina
Az EU segget csinál a saját szájából, ha nem következetes Magyarországgal szemben!!! A folyamatos határidő tologatások tovább csökkentik az eddig is megtépázott EU bizalmát!!! Miért nem lehet a terv szerint december 6-án szavazni, ahogyan ez tervbe volt véve??? Nem szabadna ahhoz kötni a pénzek kifizetését, hogy Orbán el áll-e a vétóktól, vagy sem!!!
telex.hu/kulfold/2022/12/03/nepszava-eu-jogallamisagi-mechanizmus-europai-unio-tanacsa
Béla333
Az erő nyelve a maffiózóknál nem azt jelenti, hogy olyan az ország gazdasága, hogy önállóan meg tudjunk lenni, ne szoruljunk rá mások pénzére. Az erő azt jelenti náluk, hogy mind aljasabb módszerekkel és eszközökkel zsaroljuk ki azt a pénzt, ami nélkül tönkremenne az ország.
Halott ügy! A pénz nem nálunk van, és ott sem hülyék vannak, ahonnan azt várjuk.
A sok hülyemagyar maffiahívő hőbörgése, meg a konzultációnak nevezett manipulációs kérdőív kihazudott eredménye mind semmi, ha az Uniós pénzekhez hozzá szeretnénk jutni. Eddig elég volt, de oda most már ész, erkölcs, korrektség és gerincesség kell, amit a politikusi "elit" az elmúlt évtizedekben sikeresen kiirtott a magyarokból.
telegdilaci
@Béla333:Most mindent bevállalnak amit nem fognak betartani ezt a Maffia bandát ahogy ismerjük!
Béla333
@telegdilaci: 10.04
Már eljutottunk odáig, hogy most már (remélem!) nem elég behazudni, amit az Unió hallani akar, hanem csak akkor csorgatják a lovét, ha a vállalásokat teljesítjük is.
Na ez az, amit a maffia nem, vagy csak fogcsikorgatva tud megtenni.
Lehet, hogy inkább valóban kivezetik az országot az Unióból és bevisznek minket a kipcsakok szövetségébe...
Csizmás Kond
...azoknak akik úgy hiszik értik az egészet...szóval az uniós pénzek nem Isten ajándéka, ugyanis a zunióban nem termelő egységek vannak hanem élősködő egyedek, tehát a zunió csak azt a pénzt osztogatja oly nagy ráfigyeléssel és gonddal amit mások odaadtak neki, csakhogy az osztogatásnál mindig ügyel arra hogy csak azokat szolgálja akik neki, az ők ferde hajlamaiknak, kirekesztő modoruknak meghajolnak. Az elosztogatásra váró pénz gyakorlatilag épp abban az országban termelődik ki amelyiknek vissza kéne osztani, de sajnálatos módon a maffiózus hajlamaik ezt nem engedi meg...és így találnak ki hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb dolgokat hogy csak azt segítsék akinek a fenekében turkálni lehet.
ómió
Mondom, ugye, hogy az "ajrokonform", sms-ben való szerződéskötés jogi kötelezővé tételét kéne kodifikálnunk és minden korrupciós vád megszűnne!
csak úgy....
@Csizmás Kond: baxod sicc,neked még józan paraszti eszed sincs..
Eladott Ország
Orbanisztán rendszere nem reformálható, irreverzibilis. "A cigány, az cigány! Kutyából nem lesz szalonna!" Elég szomorú, hogy ennek megállapításra 12 év sem volt elegendő. A gecitől a vétó jogot el kell venni, mert csak erre bazírozik!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 10 :42 ☻ Magyarország csatlakozott az EU-hoz, és nem fordítva. Ha valaki csatlakozik egy klubhoz, ott vannak közös elvárások és előírások. A magyar GDP az EU 1 %-át sem éri el, lakossága pedig alig 2%.
Ha a bűnöző cigány nagyon okoskodik, akkor kib@sznak, mint macskát szarni ( lásd EPP) , bár a gecinek ez a célja, mivel szarrá lopta magát a szektájával, Kipcsakisztánban, közép-Ázsiában jobban érzi magát a diktátorok között a bandájával.
pacal
@sgl: ma, 08:58

Én értelek, de ha jobban belegondolsz, te sem teszel érdemi lépéseket ez ügyben. Menj el kommunikációs tanácsadónak.
Hiába írod le itt ezredszerre is, hogy egy bullshit az ellenzéki kommunikáció, ez nincs hatással a változásra. Sztem, menj közelebb a tűzhöz...
pacal
@Csizmás Kond: Még sokszor egymást sem lájkoljátok, annyira egyetértetek. Néha van egy-egy téma, amikor elszabadul a pokol és 50 is lájkoltok egy bullshit hozzászólást, ami a goebbelsi propaganda alapján vagy azt megerősítve íródott, de ennyi.

ma, 10:42-es beszólásod úgy hülyeség, ahogy van !!!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...nálad a szolgasági faktor túlteng mindenen...és az értelmed is azon alapul. Az EU mint ahogy a nevében is benne van egy egyesület, szövetség amely nem behódoláson alapul hanem egyenlőségen, függetlenül a létszámtól a telyesítményképességtől is mindentől. Az uniónak nincs joga kib@szni senkit...ez csak egy fénanalfabéta felfogás. Az aki megkérdőjelezi származási eredetét pedig egy korcs jövevény szarházi...és ezek körében divat a mások nevezgetése mivel nekik nincs amivel büszkélkedhetniük...
...nagyon le vagy maradva...és ahogy saccolni lehet nem is fogod beérni soha a mai civilizált szintet.
Csizmás Kond
@pacal: Nem szokásom a lájkolás...az csak egyfajta falkatrend, szektadivat...és magasról teszek a te értékeléseidre is.
pacal
@Csizmás Kond: Nem arról írtam, hogy te kit lájkolsz, hanem hogy a többi szektatag, nem. (a megerősítés jó, kell - ez pszichológia)
A falkatrendet te ismered, te vagy benne a szagértő, te követed a goebbelsi propagandát betűről betűre!
Nem azért írtam neked, mert kíváncsi vagyok az értékelésedre - az értékrended alapján meg biztosan nem vagyok rá kíváncsi!
Csizmás Kond
@pacal: ...mégegyszer röviden...én nem pártmegbízásból írok, hanem egyfajta időtöltésből, csak a saját véleményemet írom le nem pedig mások tetszését akarom kivívni...és nem attól érzem magam kielégültnek hogy hányan tetszikeltek sőt arra igyekszem hogy úgy írjak hogy minél kevesebben tudjanak hibát találni benne.
...én nem ismerlek, de a folyton változó nevek sokmindent elárulnak az olyan egyénekről mint pl te is, tehát hogy te ma pacal vagy holnap meg esetleg húgyhólyag attól én ugyanaz maradok aki voltam, ugyanolyan véleménnyel írok és nem várok semmilyen belső szervtől semmilyen elismerést.
Toller Béla
@Csizmás Kond: Kurvára tévedsz ! AZ EU nem egyesület, Van elfogadott alkotmánya, legális parlamentje, vezető testületei, bírósága, mindene. Még nem komplett és teljeskörűen szuverén, de - remélem - úton van ebbe az irányba !
Csizmás Kond
@Toller Béla: ...a magyarban igen, de a latinban is uno az egy, unió egyben, egyesülve közösen egységben stb... és ott ahol két valami egybekel kell legyen egy közös megegyezés, alkotmány amit ők betartanak de másra az nem érvényes.
csak úgy....
@Csizmás Kond: "de a latinban is uno az egy, unió egyben..." :)
cirmi,szoktad a buta okoskodó pofád szégyelni?
Csizmás Kond
@Shikari: Soha nem sértett ha valaki tetszikel, sőt én is néha megteszem de szerintem az nem a véleményről szól hanem a haverkodásról. Az hogy ki miként gondolkodik benne van a véleményében és az ha van hüvelykujjolva ha nincs akkor is megismerszik hová tartozik, mit gondol...na és persze kivel tart :)
csak úgy....
@Shikari: @Csizmás Kond: ti ketten félelmetesen gyogyósok! -ürül is nektek a fidesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.