Bodnár Zoltán szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-kormány a magyar vállalkozásokkal finanszíroztatja meg a költségvetés hiányát.

Közleményt adott ki a DK: Az állami hatalommal való ilyen visszaélés csak diktatúrákban honos
Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. A felső sorban: Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, a vidéki önkormányzatokért felelős főtanácsadó, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester, önkormányzati árnyékminiszter, Oláh Lajos parlamenti képviselő, környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter, Varju László, a párt alelnöke, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője, gazdasági árnyékminiszter, Benedek Szilveszter, a Veszprém megyei közgyűlésben dolgozó képviselő, mezőgazdasági árnyékminiszter, Kálmán Olga parlamenti képviselő, az árnyékkormány szóvivője (b-j). Az alsó sorban: Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő, egészségügyi árnyékminiszter, Mustó Géza, a X. kerület rendvédelemért, közbiztonságért felelős alpolgármestere, az árnyékormány belügyminisztere, Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, árnyék-külügyminiszter, Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, árnyék-kancelláriaminiszter, Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter, Arató Gergely parlamenti képviselő, a kormányprogramért felelős árnyékminiszter és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter (b-j). MTI/Kovács Anikó

Mint írják, Varga Mihály pénzügyminiszter "azzal büszkélkedik, hogy a szigorú megtakarítási intézkedéseknek köszönhetően tartható lesz a költségvetés tervezett hiánya, ezt azonban a magyar vállalkozások kárára teszi".

A közintézmények lejárt adóssága 120,5 milliárd forintra nőtt, beállítva ezzel minden idők legnagyobb tartozási rekordját. A tartozás legnagyobb részét, 75 milliárd forintot a ki nem fizetett áruszállítás teszi ki, a szerződéses munkavégzésért, szolgáltatásokért és más tételekért további 24 milliárd forinttal tartozik az állam

- fogalmaztak közleményükben.

Hozzátették, a lejárt adósságok döntő többsége a kormányhivataloknál, a rendőrségnél és a Belügyminisztériumnál halmozódott fel. Az pedig végképp tűrhetetlen, hogy a késedelmes adófizetésért súlyos bírságokat kiszabó Nemzeti Adó- és Vámhivatal maga is közel 5 mlliárd forinttal tartozik a beszállítóinak.

Hogyan is lenne elvárható a gazdasági szereplőktől a tisztességes gazdálkodás és a fegyelmezett adófizetés, ha éppen a kormány az, amelyik arra utasítja az állami szerveket, hogy ne fizessék ki a tartozásaikat? Az állami hatalommal való ilyen visszaélés csak diktatúrákban honos, s magyar vállalkozások százait sodorhatja fizetésképtelenségbe

- fogalmaztak.

Az Árnyékkormány felszólítja Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy haladéktalanul intézkedjék az állami szervek lejárt tartozásainak kifizetése iránt.

Forrás: MTI/OS

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Rengetegszer megbeszéltük, megállapítottuk, hogy szar az egész. Nem kell +1 szer ugyanez!
Olyan valami kell, ami kivezet minket a szakadékból, és soha többet nem engedi, hogy oda benavigáljuk magunkat!
Ezért tartjuk el közpénzből az ellenzéki politikusokat, hogy mutassanak kiutat!
Nyilatkozatot én is ki tudok adni, de ezzel nem leszünk beljebb!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
A DK elmehet a szaros tévéjével a picsába!Ők beszélnek diktatúráról!
Nyikhaj banda!
Emmersson71
@Béla333: 11:50 - De, azt kéne KÖZPÉNZBŐL!
Ez a csatorna nem abból készül!
ómió
Pedig, ugye, becsődöltetni bárkit is csak efftársiasan etikus!
Németh István
Az államhatalommal való visszaélés az megvalósult => 1945-1990-ig. Majd részlegesen és csaknem folyamatosan 2010-ig, amely azt jelenti, hogy az állam mint olyan Magyarország kifosztása és teljes kirablása CSAK azért nem következett be, mert jött egy reményekkel kecsegtető kormányzási időszak! Ez bebizonyította, hogy az ország népe tud és akar tisztességes életet élni, mi több még dolgozik is mert van munkahelye azért, hogy jobban megéljen! Lehetne több és jobb persze!!! De ahhoz az kellene, hogy a nemzet előrehaladását gátló szemetek, a hazaárulók közössége végleg eltűnjön! Erre jó a kép remélem mindenki kimásolta és tudja kik azok, akiket végérvényesen el kell tüntetni a közéletből! A moslék kommunistának magukat feltüntető - fasiszta szemétládák, aljas gazemberek tolvaj, hazug banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok