Bodnár Zoltán szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz-kormány a magyar vállalkozásokkal finanszíroztatja meg a költségvetés hiányát.

Közleményt adott ki a DK: Az állami hatalommal való ilyen visszaélés csak diktatúrákban honos
Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. A felső sorban: Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, a vidéki önkormányzatokért felelős főtanácsadó, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester, önkormányzati árnyékminiszter, Oláh Lajos parlamenti képviselő, környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, Gy. Németh Erzsébet, a DK alelnöke, szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter, Varju László, a párt alelnöke, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter, Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője, gazdasági árnyékminiszter, Benedek Szilveszter, a Veszprém megyei közgyűlésben dolgozó képviselő, mezőgazdasági árnyékminiszter, Kálmán Olga parlamenti képviselő, az árnyékkormány szóvivője (b-j). Az alsó sorban: Komáromi Zoltán országgyűlési képviselő, egészségügyi árnyékminiszter, Mustó Géza, a X. kerület rendvédelemért, közbiztonságért felelős alpolgármestere, az árnyékormány belügyminisztere, Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, árnyék-külügyminiszter, Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, árnyék-kancelláriaminiszter, Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter, Arató Gergely parlamenti képviselő, a kormányprogramért felelős árnyékminiszter és Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszter (b-j). MTI/Kovács Anikó

Mint írják, Varga Mihály pénzügyminiszter "azzal büszkélkedik, hogy a szigorú megtakarítási intézkedéseknek köszönhetően tartható lesz a költségvetés tervezett hiánya, ezt azonban a magyar vállalkozások kárára teszi".

A közintézmények lejárt adóssága 120,5 milliárd forintra nőtt, beállítva ezzel minden idők legnagyobb tartozási rekordját. A tartozás legnagyobb részét, 75 milliárd forintot a ki nem fizetett áruszállítás teszi ki, a szerződéses munkavégzésért, szolgáltatásokért és más tételekért további 24 milliárd forinttal tartozik az állam

- fogalmaztak közleményükben.

Hozzátették, a lejárt adósságok döntő többsége a kormányhivataloknál, a rendőrségnél és a Belügyminisztériumnál halmozódott fel. Az pedig végképp tűrhetetlen, hogy a késedelmes adófizetésért súlyos bírságokat kiszabó Nemzeti Adó- és Vámhivatal maga is közel 5 mlliárd forinttal tartozik a beszállítóinak.

Hogyan is lenne elvárható a gazdasági szereplőktől a tisztességes gazdálkodás és a fegyelmezett adófizetés, ha éppen a kormány az, amelyik arra utasítja az állami szerveket, hogy ne fizessék ki a tartozásaikat? Az állami hatalommal való ilyen visszaélés csak diktatúrákban honos, s magyar vállalkozások százait sodorhatja fizetésképtelenségbe

- fogalmaztak.

Az Árnyékkormány felszólítja Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy haladéktalanul intézkedjék az állami szervek lejárt tartozásainak kifizetése iránt.

Forrás: MTI/OS

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Rengetegszer megbeszéltük, megállapítottuk, hogy szar az egész. Nem kell +1 szer ugyanez!
Olyan valami kell, ami kivezet minket a szakadékból, és soha többet nem engedi, hogy oda benavigáljuk magunkat!
Ezért tartjuk el közpénzből az ellenzéki politikusokat, hogy mutassanak kiutat!
Nyilatkozatot én is ki tudok adni, de ezzel nem leszünk beljebb!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Rengetegszer megbeszéltük, megállapítottuk, hogy szar az egész. Nem kell +1 szer ugyanez!
Olyan valami kell, ami kivezet minket a szakadékból, és soha többet nem engedi, hogy oda benavigáljuk magunkat!
Ezért tartjuk el közpénzből az ellenzéki politikusokat, hogy mutassanak kiutat!
Nyilatkozatot én is ki tudok adni, de ezzel nem leszünk beljebb!
Béla333
@Emmersson71: 11.45
Szerintem nem párt TV kell, amelyik egy párt véleményét sulykolja, ugyanis az elmúlt 32 évben csak ilyen volt.
Ez a cseberből-vederbe történet.
Nem lehetne tárgyilagos műsort csinálni?
Eladott Ország
Diktatúrát demokratikus úton nem lehet leváltani, vagy megvárjuk, míg a koleszterin győz. Azért az elég szar, amikor a kolesztereinben jobban bízhatok, mint az ellenzékben. Nekem meg az ugrott be, hogy hetekig a tengerparton gyúrni, luxusszállókban arra, hogy elég csöves legyen a kinézeted ahhoz, hogy kimenj kifordított zsebbel koldulni az EU-s támogatást, hisz abból kéne fizetni a tanárok bérét! Minket már megszokta, hogy nézhet hülyének, működik! Spórolni kell, nem futja borotvára sem! De egy jó disznópörzsölővel megoldanám a problémát + megküldeném egy szívlapáttal, hogy meg ne sántuljon!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/301583658_3184056121852066_5855370150308524593_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=3UPlmHBH9lsAX8d5gSV&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDZISTVUS7OJ8nYIzFMwK2gwr5G7-Bw6qD7S9BqTMUKBw&oe=638FD5E0
pacal
@KisTehen: Mennyi tisztessége van egy olyan embernek, aki magát lájkolja - főleg, ha hülyeségeket ír?

Már nem hiszem el, hogy van családod, gyereked. Ha van is, csak sajnálni tudom őket!
Jozefina
Sajnos igaza van aDK-nak!!! Fideszes vállalkozók "talán" mentességet kapnak!!?? Szégyen az állami szervekre nézve, hogy nem fizetik ki a beszállítóikat!!!??
csak úgy....
@KisTehen: s.gyuri,te kibaxottu korlátolt és egy csöppet sem humoros ,inkább erölködös marhácska!
neked az agyadra ment a libsizés, orbánt zseninek tartod, aki közben egy lélegeztetön tartott politikai hulla,mert túl sokat lopott és hazudott!
pacal
@KisTehen: A te elferdült agyadban "valakis" valaki. El sem tudod képzelni, hogy valaki nem "valakis", mi?

Bírod a százalékokat, mi? 11%?

Nos, az emberiségnek még az 1, azaz egy százaléka sem ismeri Istent !!!
Ez majd Armageddon csatájában fog kiderülni, de akkor már... hogy is mondják csak... késő lesz.
Csizmás Kond
...már az a tény hogy valaki egy országban egy létező kormány mellett árnyékkormányt alakít az felér egy hatalmi visszaéléssel, hazaárulással, felforgató tevékenységgel...már rég a börtönbe lenne a helyük.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 12:05 ☻ fineszes birka! Magyarország nem jogállam! Az EU és több nemzetközi jogász véleménye! Észak- Koreában is Kim Dzsongun pártjának van a legtöbb szavazója és anno az MSZMP-nek is volt 800 ezer 90-100 % közötti eredménnyekl, de az nem jelent demokráciát! Már ismerjük a fidesz régi szlogenjét: mindenki hülye, csak a fidesz a helikopter, és mindenki szembe jön az autópályán.
drrotf
A kormány már régen olyan politikát folytat ,hogy intézkedéseinek hátrányos következményeit mások és nem ők viselik.Emlékezzünk csak hogy a felelőssé tették már a bankokat, a nagyvállalatokat, a nagy és kiskereskedelmet, a benzinkutasokat akiknek a magas áron beszerzett árukat az ársapkával megszabott áron , alacsonyan kell értékesíteniük, mert ha nem teszik akkor bezárják a boltjukat, vagy másnak adják oda a tevékenységet, és mindezzel okozott kárt az állam nem vagy csak részben és nagyon későn téríti meg!Ez a más f.szával való csalánverés tipikus esete.Nem az állam vállalja a terheket hanem az állam bizonyos polgárainak és jogi személyeinek kell viselni , nem önként és dalolva, hanem erős kényszer hatása alatt!Annak pedig aki a hazaárulás büntető jogi megfogalmazását nem ismeri, annak azt üzenem , hogy mielőtt marhaságokat ír, és azt gondolja hogy az igazságot , a valós tényállást írja le, előbb olvassa el a Btk-t.Honnan lenne az árnyék kormánynak hatalma amivel vissza él?Aki nem ismeri a jogszabályokat annak meg iskolában lenne a helye , ami állítólag itt nálunk ingyenes!Még sem hajlandó tanulni, mert akkor nem írna marhaságokat!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: ma, 12:11 ☺ Írod: "valaki egy országban egy létező kormány mellett árnyékkormányt alakít az felér egy hatalmi visszaéléssel, hazaárulással, felforgató tevékenységgel." Ezt már jól tudják Kínában és Észak- Koreában, ezért működtetik az "átnevelő táborokat". Azért a rendeleti kormányzást még Rákosi elvtárs sem merte bevezetni!
Egész Európa minket írigyel. – Én pedig még azt is szégyellem, hogy te is a gerinces állatok közé tartozol
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277534704_1314100652403172_1958982737087732515_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=xp3xd-Du0xYAX_2Dc7z&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfC3kAxFbNkGgTcgbT0KX9fV09ppnonMTroaFl3zfG5Pqg&oe=63908B00
Orbán egyre jobban hasonlít Mátyásra! Sajnos nem a királyra, hanem a pártfőtitkárra!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27066900_1734848786560473_9040036424242339098_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=MtEWfYqaQjYAX_xvXXh&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAfuezrN7FX_GCWL2A_laktVxBA7V17BcqP1GKGtYBh6A&oe=63B2A461
sokanvagyunk
Ez olyan lehet mint a nem hivatalos kapcsolat - árnyékférj, vagy más... :)
CsipkeRózsa
@KisTehen: @Csizmás Kond: "Az árnyékkabinet (vagy árnyékkormány) olyan ellenzéki politikusokból álló, általában nem hivatalos csoport, amely többnyire a hivatalban levő kormány minisztériumszerkezetét követve alternatív testületet alkot. Célja általában annak bemutatása, hogy bizonyos kérdésekben az adott ellenzéki párt hogyan cselekedne, ha kormányon lenne. Ezáltal e párt saját alternatív kormányzóképességét is demonstrálni igyekszik a közvélemény előtt."

hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81rny%C3%A9kkabinet
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...addig amíg nem az árnyékban voltak sem tudtak semmit csinálni, sőt kirúgták a diliferit, most akkor mi a lószart színészkedik ?...vagy az "apró" tanácsok próbálnak erőretörni ?...szerintem elegünk volt mindkettőből...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Akkor ne nézd, ne olvasd, ne hallgasd őket.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Te írtad, hogy eleged van...
Toller Béla
Na jó, ez a lista ennék kilométerekkel hosszabb ! A költségvetési ellenőrzési hivataloknak, mind a háromnak, lett volna azonnal dolga felháborodni orbánék maribori röpcsizésén is. Elbocsájtva a hadsereg felső vezetését is, egyúttal ! És akkor már azt a tökfej kövért is.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...azt írtam elegünk...de látom nem mindenkinek...:(
Nessy
@Csizmás Kond: Hogy is van ez az állandó szöveg: "A törvények betartása mindenkire vonatkozik"!? Van már rá törvény, hogy állami szerveknek nem kötelező a számláikat kifizetni, akár egy évig se ??? Én még ott tartok, ha három hónapig nem fizetem ki a villanyszámlát, kikapcsolják az áramot! Ha nem fizetem be az adót, jön a végrehajtó! Vagy a törvény csak a plebszre vonatkozik?
Csizmás Kond
@Nessy: Az szöveg tényleg úgy hangzik...de amint látható mindig vannak kivételek...amúgy mindig is voltak és lesznek is...mert sose feledd Jézus keze is maga fele hajlott !
A törvényt a kormány alkotja...és ezáltal azt megváltoztatni vagy másképp értelmezni is csak neki van joga rá...ilyen amikor pl egy börtönreitéltet csak úgy az elnök kiengedhet...és még sok más
csak úgy....
@Csizmás Kond: te valóban mindenhez totálisan hülye?
Nessy
@Csizmás Kond: Ez a mostani jogállam! Jó tudni, hogy ez így jogszerű, legfeljebb nem etikus! Ejnye, ki is mondta ezt sok éve?? Orbán Viktornak hívták!
Csizmás Kond
@Nessy: ...minden attól függ hogy mit akarsz elhinni...és minden látókör annál tökéletesebb minél távolabbról nézed.
Ha mindent csak a saját környezetedből szemlélsz az mindig csak azt mutatja hogy te hol vagy...
csak úgy....
@Csizmás Kond: ugye te egy suliban tanítottál a kelekótya shikarival,mikor ö még praktizált! :)
csak úgy....
@Csizmás Kond: emberbarát létemre a hozzád hasonló idiótákat elmegyógyintézetbe záratnám vagy agyoncsapnám, hogy ne szenvedjenek!
NKF
A DK elmehet a szaros tévéjével a picsába!Ők beszélnek diktatúráról!
Nyikhaj banda!
Emmersson71
@Béla333: 11:50 - De, azt kéne KÖZPÉNZBŐL!
Ez a csatorna nem abból készül!
ómió
Pedig, ugye, becsődöltetni bárkit is csak efftársiasan etikus!
Németh István
Az államhatalommal való visszaélés az megvalósult => 1945-1990-ig. Majd részlegesen és csaknem folyamatosan 2010-ig, amely azt jelenti, hogy az állam mint olyan Magyarország kifosztása és teljes kirablása CSAK azért nem következett be, mert jött egy reményekkel kecsegtető kormányzási időszak! Ez bebizonyította, hogy az ország népe tud és akar tisztességes életet élni, mi több még dolgozik is mert van munkahelye azért, hogy jobban megéljen! Lehetne több és jobb persze!!! De ahhoz az kellene, hogy a nemzet előrehaladását gátló szemetek, a hazaárulók közössége végleg eltűnjön! Erre jó a kép remélem mindenki kimásolta és tudja kik azok, akiket végérvényesen el kell tüntetni a közéletből! A moslék kommunistának magukat feltüntető - fasiszta szemétládák, aljas gazemberek tolvaj, hazug banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.