Vissza kell venni a "fideszes milliárdosoktól" a várhatóan nem beérkező uniós támogatások magyar kormány által kifizetett előlegeit – hangoztatta Rónai Sándor, a párt EP-képviselője szombaton a Demokratikus Koalíció (DK) Facebook-oldalán közzétett videójában.

DK: "Azonnal vissza kell venni a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak kifizetett uniós támogatások előlegét"
Fotó: Rónai Sándor, a párt európai parlamenti képviselője beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Az ellenzéki politikus közölte: az Európai Bizottság a napokban tette közzé azt a javaslatát, hogy a Magyarországnak járó több ezer milliárd forintos uniós támogatás kifizetését függesszék fel az Orbán-kormányok tizenkét éves "lopása" miatt.

Rónai Sándor elmondása szerint az EU által finanszírozott projektekhez szükséges forrásokat a magyar kormány meg szokta előlegezni a magyar adófizetők pénzéből, hogy majd utólag, a beérkező uniós pénzekből pótolja ki ezeket az állami költségvetésben.

Vagyis, ha nem érkeznek meg az uniós támogatások, akkor a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak már kiutalt pénzekkel együtt az uniós pénzek duplán hiányoznak majd a magyar emberek zsebéből

- mutatott rá.

A Demokratikus Koalíció szerint

azonnal vissza kell venni a magyar emberek zsebéből kifizetett uniós támogatási előlegeket. Ezt a pénzt a magyar kis- és középvállalkozások rezsitámogatására kell fordítani, mert a rezsiválság miatt tönkremehetnek, és így rengetegen veszíthetik el a munkájukat

- mondta Rónai Sándor.

Forrás: MTI/OS

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ennyire sürgős volt az előlegek kifizetése, Orbán várta volna meg, hogy a pénzt megkapjuk!

Egyikük sem szorult rá, hogy az állam kifizesse előre az előleget, mindegyikük bőven megtehették volna a saját számlájukról.

S.O.S. fizessék vissza!

Orbán nem siet rendezni a kórházak tartozásait.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Az efftársak, bizony, még most is "társadalmi munkában" várják a munkateljesítéseket! Önmagukat kivéve!
Gyurka80
@pacal: Az idiótáknak mindig igazuk van legalábbis azt hiszik!
levarosbukta
@Philip Marlowe: Sok idióta fideszhívőből ha kilopnák a szart is a beleiből annak is tapsolna mert nem látja meg, nem akarja meglátni hogy mekkora kakában van az ország.
levarosbukta
@jesz: Mennyi az annyi? Az összest ami ott van.
Aki Én
@Philip Marlowe: @Maccska: Mivel nem értesz egyet? Miért adtuk a milliárdosoknak az ország eu-s pénzét?
Téged miért zavarna, ha oda kerülne, ahova szánták, ahol valóban szükség van rá?
Nem nagyon értem, hogy a közvagyon visszaszerzése miért van ellenetekre.
bence
@Philip Marlowe: ! Ne is ! Majd a kleptomániás kormánytagok , élükön a vezérrel fogják megmondani , hogy mennyit , kiét , honnan , hová lehet lemarkolni ! Vajon az általad említett gyógyszert , rendesen szedi e Kaleta , Szájer , és a fideszben található összes buzi ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.