Putyin egész elnöksége alatt fontosnak tartotta, hogy megfordítsa Oroszország demográfiai hanyatlását, azonban a háború miatt fiatalok tömegei halasztják el a gyerekvállalást, vagy mennek külföldre, hogy ott alapítsanak családot – írja a Fortune nyomán a Napi.hu.

Hatalmas pofon Putyinnak: Azt bukta el, amit mindennél jobban akart

A Szovjetunió 1991-es összeomlása óta Oroszországban folyamatos népességcsökkenés tapasztalható, ami az alacsony születésszámnak és a magas halálozási aránynak tudható be. Vlagyimir Putyin mindig megszállottan foglalkozott Oroszország csökkenő népességével. Tavaly arra bátorította az oroszokat, hogy "erős családot építsenek két, három vagy négy gyerekkel".

Egy lapnak nyilatkozó fiatal szerint Oroszország politikai instabilitása és a pénzügyi bizonytalanságok miatt ugyanakkor nemrég lemondott a gyerekvállalásról.

Idén augusztusban újjáélesztette a szovjet időkből származó "Hős anya" díjat, amely 16 000 dollárt fizet azoknak a nőknek, akik 10 vagy több gyereket vállalnak.

Miután Oroszország 2014-ben megszállta a Krímet, az ország termékenységi rátája ismét csökkenni kezdett, 2017-ben 1,6-ra, 2019-re pedig 1,5-re esett vissza.

Oroszország gazdaságát és életszínvonalát a 2008-as globális pénzügyi válság és az azt követő olajárak zuhanása sújtotta

Putyin rosszul kezelte a világjárványt. A Szputynik vakcina nem nyerte el a lakosság bizalmát, ami a világ egyik legalacsonyabb oltási arányát eredményezte és az egyik legrosszabb COVID-halálozási arányt.

Oroszország termékenységi rátája idén januártól szeptemberig 6,5 százalékkal esett vissza, a Kreml szülési programjára jelentkezők száma pedig 12,6 százalékkal csökkent.

Eközben az ország halálozási aránya a második világháború vége óta a legmagasabb szintet érte el.

Forrás: Napi.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@KisTehen: Igy van, a TENYEK! Tehat a diktaturakban csökken a lakossag letszama, lasd Oroszorszag es Magyarorszag! Hiaba minden penz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ez is olyan Tündérország mint a miénk.
csak úgy....
@KisTehen: mesélj te töketlen álmodozós marha ,még a kuka rokker 33 is baxik hazamenni,pedíg orbanisztánba szakács mindíg kerestetik!
Jozefina
Kistestvér ugyanazt csinálja!!?? 400 ezerrel kevesebb népszámlálási ívet küldtek vissza!!!??
Sámannus
Ez a faszkalap a csüngőhasú példaképe?
telegdilaci
@teuton:Ez igy igaz ilyen bizonytalan gazdasági és politikai helyzetben,ami Magyarországon is van a fiatalok ezerszer meggondolják a támogatások ellenére hogy sok gyermeket vállaljanak,Pártunk és kormányunk is megbízhatatlan minden téren,amikor egy éjszaka alatt képesek egy új törvényt át erőszakolni a Parlamenten,mert itt bárhogy tagadnánk egy Párt rendszer és egy személyi kormányzás van!
teuton
@telegdilaci: Ami meg szinten kiolvashato a statisztikabol, de nem beszel rola a kormany:
- Hivatalos adatok alapjan is több, mint 400000 magyar költözött tartosan ugy külföldre, hogy mar MOi lakhelyük sincs! Vajon kik mentek el? Nyugdijasok, munkanelküliek? Vagy inkabb jo szakmaval rendelkezö, fiatal- es közepkoruak, csaladostol?
- A hivatalos statisztika szerint a külföldre tavozott magyarok "termekenysegi rataja" magasabb, mint a MOi magyaroke! Vajon miert? Letbiztonsag +anyagi biztonsag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.