Többek közt az, hogy egyetemi vizsgákat intézhetett Nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetfőnökének. De az sincs benne, hogy ki akart rúgatni egy bírót, mint ahogy az sem, hogy jogosulatlanul használt kék villogót.

A 24.hu cikke szerint miközben hét pontban több bűncselekménnyel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar előzetesben ülő elnökét, valamint Völner Pál egykori fideszes államtitkárt és társait, a vádemelésből több olyan "súlyos részlet" is kimaradt, ami a nyomozati iratokban még szerepelt. 

24.hu: Több súlyos ügy is kimaradt Schadl György vádiratából, ami még a nyomozati iratokban szerepelt

Fotó: 

A lap a birtokába jutott vádiratot átböngészve jutott arra, hogy abban egyetlens szó sem szerepel arról, hogy Schadl György a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak feltehetőleg segített abban, hogy a jogi diplomához szükséges vizsgák meglegyenek – erről anno a 444 számolt be részletesen.

A KNYF az egyik ilyen esetről még azt írta a lap összefoglalója szerint, hogy "Nagy Ádám ott sem volt a vizsgán, sőt a nyomozati adatok szerint még a PTE Neptun-rendszerében is Schadl intézhette a jelentkezését a vizsgára. A nyomozás adatai szerint Schadl több tanulmányi akadály leküzdésében segédkezett Rogán Antal kabinetfőnökének. Például amikor Nagy Ádám jogszociológiából vizsgázott, akkor a végrehajtók elnöke és a Pécsi Tudományegyetem dékáni hivatalának vezetője, Kovács Béla már előző este egyeztetett, majd Schadl reggel ismét felhívta Kovácsot, mondván, a hallgató csak most szembesült azzal, hogy a vizsga – amelyen később átment – szóbeli"

- olvasható a cikkben.

A lap kitért rá, hogy a nyomazati anyagok szerint Nagy Ádám olyan tárgyairól is egyeztetett Schadl és Kovács, amelyek esetében gyakorlati jegy volt volt, a lehallgatási anyagokban is szerepelt, hogy az "intézés alatt" állt. 

A cikk szerint a KNYF a büntetőeljárás indoklásában azt írta, hogy 

"Schadl György Mészáros Pál Emil tanársegéd segítségével és közreműködésével elérte, hogy Nagy Ádám a Nemzetközi jog I. vizsgát sikeresen teljesítse. Az online felületen teljesíthető vizsgát Nagy Ádám helyett feltehetően egy, a tanársegéd által beszervezett PhD-hallgató teljesítette."

Emiatt is érdekes tehát, hogy erről az ügyről semmi sincs a 24.hu állítása szerint már a vádiratban. (Az érintett tanársegéd vizsgáztatási jogát az eset után felfüggesztették, ő azt állította, hogy anyagi haszna nem származott ebből, baráti szívességet tett, amit azóta már nagyon megbánt. Ugyanakkor a 24.hu-nak később azt nyilatkozta, hogy nem tett elismerő nyilatkozatot a vizsgaszabályzat megszegésével kapcsolatban, az egyetemi belső vizsgálat pedig azt állapította meg, hogy „nem volt megállapítható egyetemi vizsgákkal kapcsolatos visszaélés vagy egyéb szabálytalanság”.)

A vádiratban tehát ez az ügy sem szerepelt, mint ahogy az sem, hogy a Völner Pál és egyes végrehajtók rokonának levizsgázása kapcsán is közreműködhetett Schadl György.

A cikk szerint az sem szerepel a vádiratban, hogy Schadl jogellenesen, de rendszeres módon kék villogót használt a gépjárművén, hogy a buszsávban is közlekedni tudjon. A kocsit ugyan Schadl cége vette, átadta üzemeltetésre egy  magán-mentőszolgálatnak, egy közhasznú nonprofit kft-nek. A mentőszolgálatnak volt saját járműve, papíron Schald autója tartalék volt, azért kerülhetett rá a kék villogó.

A lap szerint az sem szerepel a vádiratban, hogy Schadl György ki akart szorítani egy másik végrehajtót a piacról, de úgy érezte, hogy ebben egy fővárosi bíró akadályozza, és a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint elérte azt, hogy az igazságszolgáltatás legfelső szintjén is fogadják. Schadl találkozott például a Fővárosi Törvényszék elnökével, Tatár-Kis Péterre, aki közölte vele, hogy a bírót kirúgatni nem lehet, de diszkomfortossá lehet tenni az életét, és a csoportvezetői megbízását is vissza lehet vonni.

A 24.hu ezen ügyek miatt megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy miért nem szerepelnek a vádiratban. Érdeklődtek arrl, hogy kihallgatták-e Rogán Antal kabinetfőnökét, de érdemi válaszokat nem kaptak, a főügyészség azt írta, hogy az ügy bírósági szakaszban van, így az eljárásról az október 24-én kiadott közleményükön túl nem adnak további információt.

A lap szerint az ügyészség Schadl Györgyre tíz, Völner Pálra 8 év börtönt kért beismerés esetére. Előbbire 200, utóbbira 25 millió forintos pénzbüntetés kiszabását is indítványozták, mindkettejük esetében tíz év közügyektől eltiltást, a jogi végzettséghez kötött foglalkozásoktól végleges hatályú eltiltást kértek, valamint vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
AZ EU-nak egy fillért sem lenne szabad adnia ennek a rezsimnek. Amíg polt a helyén maradhat, addig itt nem lesz változás ! Az ígéretek meg ne érdekelnek már senkit sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
AJAJJ!!! EZERREL MEGY A HYPÓZÁS. FEHÉRITIK A MOCSKOT!!! LEHET HOGY A ROGGYANT TÓNI IS BESZÓT???
sokanvagyunk
Nem fértek rá a DVD-re... - vagy a bíróság műsoridejébe (mint a tv-2 helyreigazítás-idejébe).
Havanagi
Minden változatlanul folytatódik,ezért nem kell hinni nekik,ugyanúgy fognak továbbra is lopni,csalni,hazudni,mint eddig..
szaboria1
Már megsem lepődöm abban a pillanatban amikor egy befolyásosnak a haverjai is belekeveredik tuti, hogy kimossák és Polt megteszi a lépéseket.
Galway
Kezdjük egyből a kártérítéssel! Mennyit kap a drága, hogy másfél évig nem engedték lopni és zsarolni?!
Nessy
Szelektív vádirat! Még egy, két hónap, és kiderül, hogy ártatlan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.