Ezen a héten sem szállít a Mol sem gázolajat, sem benzint egyes benzinkutaknak, ez már a harmadik hét lesz, hogy a Mol-kiszolgálás szünetel – közölte a Független Benzinkutak Szövetsége még pénteken az MTI-vel.

Összeomlik az ország Orbánék ársapkája miatt?  Ezen a héten sem szállít üzemanyagot a Mol

A szervezet tájékoztatásához csatolt levélben a Mol azt közölte egyes partnereivel, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnia kellett az ellátási stratégiáját, és a december 5-én kezdődő, 49. héten nem tud dízelt és motorbenzint biztosítani.

A jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyeznünk, és egyelőre fenn kell tartanunk az átmeneti korlátozásokat

- fogalmazott akkor az olajtársaság.

A Mol november 18-án közölte, hogy átmeneti intézkedés az üzemanyag-kiszolgálás korlátozása, és olyan kutakat, kiskereskedőket érint csak, amelyeknek a Mol nem tartozik kiszolgálási kötelezettséggel.

Nem csillapodik az üzemanyagkáosz az országban, legalábbis a Telex vasárnap esti helyzetjelentése alapján, amelyet a felhívásukra érkező olvasói információk alapján írtak meg.

Olvasónk azt jelezte, hogy az Óbuda és Szentendre közötti távon ugyan 6 kút is van, de sehol sem lehet hatósági áras üzemanyagot venni, több a Dunakanyarban élő jelezte azt is, hogy a hétvégén sehol sem volt benzin, csak gázolaj, ezért inkább átmentek Szlovákiába, és ott tankoltak.

De mik is az okai az üzemanyaghiánynak? 

1, A Molnak komoly gondot jelent a finomítók karbantartása, amelyet tavaszról nyár végére halasztottak.

2, A nyomott árak miatt a magyarországi üzemanyag-fogyasztás több mint 20 százalékkal emelkedett. 

3, A Mol két EU-s országban működő finomítójából nem tudja összehangoltan ellátni a szlovák és a magyar piacot.

A Független Benzinkutak Szövetsége még a hétvégén jelezte, elfogadhatatlan, hogy egy stratégiai vállalat ellátásbiztonságra hivatkozva szünteti meg több száz partnere ellátását, egyben sok vidéki körzet teljes ellátásbiztonságát is felrúgva.

A szövetség szerint az intézkedés

258 magyar, többnyire családi kisvállalkozást érint, és mintegy 400 benzinkutat, Magyarország benzinkútjainak 20 százalékát hozza kilátástalan helyzetbe.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: Nagyon úgy tűnik, hogy az efftársaid emelni akarják az üzemanyag árát, ezért hazudnak hiányt.
Most ez az efftársi píszí.
Ha kell, szívesen segítek rászorulóknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Már megint a lopóvénád kerekedett felül, bolsiék elmebetege!? A felismerni képtelen- a lopó- és a "terelővénád" (amikor a tetves bolsiságodat hazudozod másra) rendes kronológiában váltogatják egymást, vagy ezt most az indukálta, hogy, "örömötökre", Matolcsy még nem látott háborús inflációt!? Azért, ügyelj rá, össze ne szard magadat az efftársi örömtől, mert a társaid nehezen fognak téged tolerálni ott az elmeosztályon!
Aki Én
@ómió: Ilyen súlyos tünetei vannak rajtad az agysorvadásod eszkalálódásának ott az elmeosztályon, bolsiék fajkreténje!? Mindent és mindenkit összetévesztesz mással, másokkal? Ennyire képtelen vagy megérteni, amit hallasz?
Nagyon úgy tűnik, hogy az efftársaid emelni akarják az üzemanyag árát, ezért hazudnak hiányt.
Most ez az efftársi píszí.
Ahogy Matolcsicska efftársad is megüzente őszinteségi rohamában, bizony egyre kevesebben gondoljátok úgy, hogy ezekről nem a gazdád, az ,,ifjú" komcsi titkár tehet, hanem mindenki más.
Ha kell, szívesen segítek rászorulóknak.
telegdilaci
@Aki Én:Legalább neki volt gerince bevallani hogy bajban van az Ország gazdasága,és nem fogja a háborús és szankciós politikára hogy miért is van csődközeli helyzetben az Ország!
Gauntlet
sebaj- a fideszes jachtban biztos lesz !
ómió
@Aki Én: Szóval, nem az efftársi "kör-smseitek" emelték meg a jelenlegi üzemanyag-igényt a tavalyi duplájára!? A "Zorbánra" kell hazudnotok ezt is? Aha! Amúgy, onnét az elmeosztályról úgy "vízionálod", hogy a "szent piaci üzemanyag áraitok" és az ársapkás üzemanyagár közti volumenfüggően irdatlan rés betömésére végtelen az anyagi forrás? Minden bolsi elmebeteg erre számított, vagy csak te, egyedül? A donor kutyaagyat, azért, sürgesd meg magadnak, mert látom, a saját efftársaid felismerésére még mindig képtelen vagy! Pedig a minap "tüntettek" vörös zászlóval a BM-nél! Netán te is köztük voltál, csak az agysorvadásod feledtette veled az "efftársi élményt"!? Azt, viszont, hogy a világinflációért egyedül a "Zorbán" - mint a "világ ura" - felel, ne hangsúlyozd mindig! Tőletek, bolsi elmebetegektől, ennek "hangsúlyozását" a minimumnak tartjuk!
pacal
@ómió: Te, piece of shit, ki híresült el az "efftársi kör-sms"-ről? Üljél át egy másik gépjárműbe, ott talán rájössz idővel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.