A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség minősített zaklatás bűntette és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Szegedi Járásbíróságon azzal a nővel szemben, aki bírákat és ügyészt fenyegetett meg.

Az ügyében ítélkező bírót és annak családját is halálosan megfenyegette a 43 éves nő

Fotó: pixabay.com

A 43 éves Csongrád-Csanád megyei nő ellen különböző büntetőügyek indultak – zaklatás, testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság és rongálás vétsége miatt – amelyekben a bíróság többek között végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte – olvasható az ügyészség honlapján.

A nő 2021. áprilisától, az ügydöntő határozatok kihirdetését követően, internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül fenyegető és zaklató jellegű üzeneteket küldött az ügyében eljáró bíróknak az általuk hozott ítéletek miatt. A szöveges és hangüzenetekben trágár módon szidalmazta a hivatalos személyeket, és a bírókat, valamint családjukat több alkalommal megöléssel fenyegette.

A bíróknak megküldött üzenetekben a nő az ügyében eljáró ügyészt is trágárkodva szidalmazta és fenyegette, azt üzenve neki, hogy „vér fog folyni” és mindenki meg fog bűnhődni.

A nyomozó ügyészség elrendelte a nő őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki, majd eredményesen indítványozta letartóztatása elrendelését.

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte.

Az elkövető jelenleg hivatalos személy elleni erőszak bűntette, és más bűncselekmények miatt kiszabott 1 év 6 hónap börtönbüntetését tölti.

Vádiratában a nyomozó ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat – mint különös visszaesőt – börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, valamint ítéletében rögzítse, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Forrás: Ügyészség

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Én inkább azt gondolom, hogy a bírák nem tetsző ítéleteinek Orbán Viktor és bandájának állandó kritizálása és az ítéletek nem azonnali, önkéntes végrehajtása vezetett oda, hogy egy ember a sok közül azt gondolhatja, hogy ő is szembeszállhat a bírói hatalommal és neki sem kell válogatni a bírák megfélemlítése miatt, ugyan úgy ahogy Orbán Viktor szokta tenni a neki nem tetsző ítéletek esetén!Ide vezetett a példamutatás hiánya!Nem a törvény és a bíróságok tiszteletét érte el ez a hatalom, hanem ennek ellenkezőjét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.