Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután Albánia fővárosába, Tiranába utazik az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójára – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor Albániába utazik az EU-Nyugat-Balkán csúcsra

Fotó: Facebook

Az Európai Tanács tájékoztatója szerint ez lesz az uniós és nyugat-balkáni vezetők első olyan csúcstalálkozója, amelyre a nyugat-balkáni térségben kerül sor – írja az MTI.

A csúcstalálkozó jó alkalmat kínál az EU és a Nyugat-Balkán – mint vitathatatlan uniós perspektívával rendelkező térség – közötti stratégiai partnerség kulcsfontosságú voltának megerősítésére – olvasható a tanács honlapján.

A találkozó legfontosabb témái az Ukrajna elleni orosz agresszió következményeinek kezelése, a biztonság megerősítése és a külföldi beavatkozással szembeni ellenállóképesség kiépítése, a migrációs kihívások kezelése, valamint a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelem.

A vezetők a csúcstalálkozó végén várhatóan nyilatkozatot adnak ki.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Oroszország célja a Dardanellák megkerülése. Jól jönne nekik egy kis nyugatbalkáni kapu.
csak úgy....
@verőce21: ezt miböl számoltad ki te idióta? mert ugyan úgy szarom le az orbánodat mint a gyurcsányotokat ! -ha a magyarok maguktól nem veszik észre,hogy stendig rossz lóra tesznek,akkor arra figyelmeztetni kell öket,ami a végén falra hányt borsó lesz...,hála a pálinka törvénynek! :)
Pálinkás Pál
@csak úgy...: ezt mosst nem értem...lezuhan a gép,orbán felfordul, fidesz összeomlik...,vagyonokat visszakobozni..,ha tiltakozik a vejkó ,meg a többi NER lovag, akkor " baleset "...mint az orosszoknál...
verőce21
@csak úgy...: Tudjuk, hogy te MZP támogató vagy gyagyás!
Mennyivel szálltál be a kampánypénzébe?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.