De szó lesz a felsőoktatási törvény megváltoztatásáról is, és a vagyonnyilatkozati rendszerhez is hozzányúlhatnak a képviselők.

Az európai tömegtájékoztatás szabadságáról szóló uniós jogszabályról alakíthatja ki álláspontját kedden az Országgyűlés, amely ismét napirendjére veszi a képviselői vagyonnyilatkozatok kérdését, a felsőoktatási törvény módosítását és az egészségügyi törvénycsomagot – olvasható az MTI hírében.

Az egészségügyi törvény módosításáról vitáznak kedden a Parlamentben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az ülés 8 órakor a napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd kivételes eljárásban tárgyalnak a médiaszolgáltatásokkal kapcsolatos uniós rendelettervezetről.

Az európai ügyek bizottsága országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi kimondani, hogy sérti a szubszidiaritás elvét a belső piaci médiaszolgáltatások közös keretének létrehozásáról (az európai tömegtájékoztatás szabadságáról szóló jogszabály) és az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelv módosításáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendelettervezet.

A bizottsági jelentések és az összegző módosító javaslatok vitái is lesznek.

Ezek között szerepel az a törvényjavaslat, amely az Európai Bizottság kérésére módosítaná a képviselői vagyonnyilatkozati rendszert.

Tárgyalják azt a felsőoktatási törvénymódosítást, amely alapján a jövőben a diploma megszerzésének nem lesz feltétele a nyelvvizsga.

Napirenden szerepel az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosítása, amelynek főbb elemei: a praxiskörzetek állami meghatározása, az ügyeleti rendszerben az állami mentőszolgálat szerepének bővítése, a szakápolási rendszer átalakítása.

A parlament a DK kezdeményezésére tárgyal az igazságügyi bizottság két állásfoglalásáról. Az ellenzéki frakció korábban kezdeményezte a finn és a svéd NATO-csatlakozás kivételes eljárásban történő tárgyalását, ezt Kövér László visszautasította, majd az igazságügyi bizottság megállapította, hogy a házelnök a házszabálynak megfelelően járt el. A DK a két állásfoglalás elutasítását kéri a plenáris üléstől.

Forrás: mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
aki tudatosan árt a hazájának, az hazaáruló.
Én mintha 2006 utánra emlékeznék ugyanis akkor is mindenben mindenhol akadályozták az akkor hatalmat vasbeton rudakat raktak a kormány küllői közé. soha semmi ben voltak partnerek a legnagyobb bűnt az akkor induló eü reformmal követték el:
* az eü nem üzlet 300Ft alkalmankénti vizitdíj nem, de ma több mint 8000 HAVI EÜ HOZZÁJÁRULÁST KB 5 MILLIÓ EMBER FIZETI A MAGÁN EÜ MEG ÉVI EZER MILLIÁRDOKAT FIAL A FIDESZ MAFFIÓZÓKNAK,
* AZÉRT MERT NEM ÜZLET!
A drágalátos balfasz ellenzék ezt a két erős ütőkártyát sem használja, hanem beáll a sarokba rejszolni .
------------------------
AZ EGÉSZSÉGÜGY NEM ÜZLET!
Harsogta a fideszhúygagyu amikor a szocik elkezdték a reformot, Ma ezer milliárdokat kaszál a fidesz magán eü maffia.
Nem kell alkalmankénti 300 ft vizitdj, max 20x. de ma mindenki- kb 4 millió ember,- minden hónapban több mint 8000 azaz nyolcezer Ft eü hozzájárulást fizet.
És a nép nem kaszálta le a rohadt fidesz gengsztereket, hanem megszavazta!
sgl
Magyarországon a kimutatások szerint kb 36 ezer ember halt meg a pandémia helytelen kezelése okán.
Azonnal lemondott az eü miszter amikor ez kiderült.
...Ja hogy ilyen nincs, sőt anno 10 éve szétverték az ÁNTSz-t aminek feladata volt a pandémia kezelés.
Mit is mondott MO legnagyobb geczije: "Mindenkit meggyógyítunk!"
...És a geczi lop, csal, hazudik, gyilkol tovább. 300 mrd Ft- elloptak a pandémia kezelésre hivatkozva.
Azonnal lemondott a miniszter aki intézte.
Ja hogy neeeeeeeem, sőt ámokfut továbbra is?
Érdekes egy ország ez a Magyarország.
sgl
egyet ne feledjünk, MO-n túl sok kórház és az ágy, a technika tudomány baromi sokat fejlődött.
A 17 milliós Hollandiában kb 45 kórház van és talán 40 ezer ágy.
A probléma itt a hihetetlen szervezetlenség orvosi féltékenység stb.
.. Molnár akart reformot fidesz szétverte - Molnár belehalt,- mondván nem üzlet aztán gyorsan 2010 után már üzlet lett
a NER lovagok 1000 milliárdos eü vállalkozásokat csináltak, nyúltak le, vagy zárattak be konkurenciát és ezzel együtt leamortizálták és még most is rohasztják az államit: minél többen menjenek a fidesz eü-be.
...A Covidnál minden kibukott, - ÁNTSZ szétverése a csúcs,- normális országban 100x buktak volna és tizesével mentek volna börtönbe itt meg tapsoltak a maffiózó hazáruló tömeggyilkosoknak.
verőce21
@sgl: "egyet ne feledjünk, MO-n túl sok kórház és az ágy" - ezzel egyetértek, ezt írom én is évek óta.

Ha az igazi problémát az orvosbárók működésében látod, ez nem a Fidesz sara, ez már a rendszerváltás óta így van. Mi a megoldás? Erre a kényelmes ellenzék sem tesz javaslatot...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.