Az Észak-Dunántúlon és az ország középső részein élénk, olykor erős széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden az összefüggő csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad, várhatóan estére hagyja el az északkeleti tájakat.

Esős és szeles idővel indul a kedd

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Eközben reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, és már inkább csak néhány futó zápor fordulhat elő. Az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben élénk, olykor erős lökések is kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden estétől átmenetileg a keleti határvidéken is csökken a felhőzet, estétől azonban nagy területen képződik köd vagy rétegfelhőzet. Számottevő csapadék nem várható. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul.

Szerdán napközben javulnak a látási viszonyok. Erősen felhős, párás és gyengén felhős, napos tájak egyaránt lehetnek. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, az északnyugati, északi megyékben, főleg a hegycsúcsokon esetleg vegyes halmazállapotú csapadék. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet délután többnyire 4 és 7 fok között valószínű.

A meteorológiai szolgálat szerdára elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyékre a tartós és sűrű köd veszélye miatt.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.