A kormánysajtó azt állítja, hogy csak sértődés miatt illette kritikával a kormányt Matolcsy. 

Kezdődik: a lakájmédia azt állítja, hogy Matolcsy csak sértődés miatt kritizálta kormányt

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Matolcsy György, a jegybankelnök minden korábbinál keményebben kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját. Többek között azt mondta a gazdasági bizottság ülésén:

- Jövőre 15–18 százalék között lesz az infláció, a legmagasabb lesz az Európai Unióban, ha a kormány nem változtat a gazdaságpolitikáján, akkor elveszítjük az évtizedet 

- A kormánypropagandára is rácáfolt, amikor arról beszélt, hogy a mostani infláció nem háborús infláció, hiszen 2021 második felében kezdődött az energiaárrobbanás, ami a magyar infláció 80 százalékát okozta.

„A szocializmusba pedig nem érdemes visszamenni. Az árstopokról meg a mindenfajta hasonló, jónak tűnő ötletekről a szocializmusban kiderült, hogy nem működnek. Összeomlott a rendszer.”

- mondta Matolcsy. 

„2010 után nem hoztuk meg a jó döntéseket, 2021 után pedig rossz döntéseket hozott a kormány.”

A kormánymédiának egy nap elég volt, hogy ellentámadást indítson az asztalt borító Matolcsy ellen.

A Világgazdaság kedden egy névtelen cikkben, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arra utalgatott, hogy Matolcsy azért mondott ilyeneket, mert megsértődött.

"A frakció ezt nem támogatta, ahogy azt a későbbi felvetést sem, hogy az MNB elnöke három cikluson keresztül tölthesse be a tisztséget. Így ezekből semmi nem került be a jegybanktörvény-módosításba, amely jelenleg az Országgyűlés előtt van” – írta a lap, ami szerint ez a sérelem állhat a váratlanul kemény kritikák mögött.

A lap emlékeztetett arra is, hogy a 2013 óta hivatalban lévő Matolcsy második megbízatása 2025-ben jár le, ami után a jelenlegi szabályok szerint már nem újrázhat.

A sértődésről szóló hír nem sokkal később a KESMA többi lerakatában, így a Hírtv-n, a Magyar Nemzetben és az Origón is megjelent.

Forrás: 444.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Eddig hiteles, jó szakembernek tartották. Akkor én most hiszek neki.
Már védhetetlen az elbaszott orbáni-politika, erre már Matolcsicska sem vállalkozik, nem járatja le magát. Azt meghagyja a Tehén meg ómió féle agyalágyult barmoknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Teljesen mindegy, hogy miért kritizálta, ha igazat mondott!
Nessy
Kormányunkat csak hódolat illeti, s nem bírálat! Aki kimondja e tényeket, az okokat, az sértődött, hazudik, Gyurcsány,Soros,Brüsszel, baloldal embere !(az éppen aktuális aláhúzandó) !
Havanagi
@CsipkeRózsa: Szerintem egyáltalán nem mindegy.Mostantól mindenki menekítse a megtakarítását,mert egy szép nap arra ébredhet,hogy zárolva van.Végül is nem véletlen az évek óta tartó "VESZÉLYHELYZET" sem.
Németh István
Kérem szépen a Matolcsi egy "pénztáros a közértben"! Azzal az áruval kereskedik amit a közért központ kiküld! az pedig a kormány! Neki az a dolga, hogy odafigyeljen a bevételre és a kiadásra! Slussz! nyugodtan moroghat hogy nem küldi a központ az ársapkás árukat, vagy hogy hiány van a sertés húsból - nem az ő dolga! Tetszen érteni!? szart keverni lehet! ennek meg előbb utóbb az a vége, hogy kirúgják mint a szart! és akkor a kölcsönvett képekkel, és a zongorával, stb. is el kell számolni!
Logogrif
@Németh István: Nagyo butának tetszik lenni Pistike ! Erre mondják jobb helyen "...bottom burp..." alfarhang a gatyában, avagy egy suttyó!
Cucika
Amit Matolcsy mond annak biztos van oka. Viszont meglepődtem azon, hogy pl Kocsis Máté kijelentette, hogy Matolcsy önálló joga van véleményt mondani. Tudomásom szerint kinevezés alapján kapja a státuszt akkor viszont mi az önállóság. Azonban, ha egy ilyen önálló de mégis függő személy amit mond annak bizony van alapja mégha Varga elbagaterizálja is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.