Karácsonyi meglepetés. 

A Mol is elismerte! Kritikus a helyzet, még hetekig nem lesz benzin

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A Mol ugyan kedden újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az „ellátási problémák" – ismerte el a Mol igazgatója, Bacsa György a Kossuth Rádió Déli Krónikájában. 

Azt is elmondta, hogy a Mol mindent tőle telhetőt megtesz:

"A tankerautóink éjjel-nappal szállítanak, a munkatársaink folyamatosan töltik a benzinkutakat, a szakembereink pedig a korábban meghibásodott üzem karbantartási munkáinak befejezése után azon dolgoznak, hogy a teljes Dunai Finomító fokozatosan újrainduljon."

A termelésből hiányzó árut importból pótolja a Mol, de a vállalat elérte a logisztikai kapacitásának határát: ennél több árut egyszerűen fizikailag nem tudnak behozni.

A jelenlegi üzemanyaghiányra és logisztikai problémákra kizárólag az import korábbi mennyisége hozhatja el a megoldást, azonban még egy ideális piaci környezetben is 2-3 hónapra lenne szükség ahhoz, hogy visszaépítsék a hiányzó importot és a hozzá kapcsolódó logisztikát, de a jelenlegi kilátások szerint inkább csökkenő termékbehozatallal kell számolniuk.

"A Mol hónapok óta igyekszik rendkívüli importtal pótolni a kiesett mennyiséget, de a saját csatornáinkon keresztül már most sem tudjuk tovább növelni a hazai készleteket. A február 5-én életbe lépő EU-s szankció pedig elvágja az eddigi legfőbb importútvonalunkat is: nem tudunk behozni Magyarországra több üzemanyagot Pozsonyból, a Mol-csoport saját finomítójából. Nemcsak az áru miatt, hanem logisztikai szempontból is kritikusan szükség van az importőrökre és az összes piaci szereplő együttműködésére"

– nyilatkozta az igazgató. Arról is beszélt, hogy hetek óta napi 24 órában dolgoznak a Dunai Finomító karbantartásán, a műszaki problémákat elhárították, de még hosszú hetekre lesz szükség ahhoz, hogy újra elérjék a teljes termelési kapacitást, és a logisztikában is utolérjék magukat.

Forrás: 24.hu, penzcentrum.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Nincs ok az aggodalomra! Abban a pillanatban, ahogy a Vezér bejelenti a ""sityak"" megszűntét, akár fűrdeni is lehet majd benne. Csak azt kell türelemmel és egyhelyben kivárni.
Qqberci
@namihami: Leszedi a sapkát a f@szkalap?...
namihami
@Qqberci: 15.14: Már annyiszor és annyian ""pedzegették és pedzegetik"", hogy ÉN inkább azon lepődnék meg, ha nem!
simmering73
Nem kell ide covid, hogy otthon maradjon az ember. Itt a fidesz. Elintézte.
Toller Béla
Pedig biza', egyik napról a másikra meg kell oldani ezt a csinált helyzetet ! A termékvezetékek épek, a finomítók működnek,olaj van - mi kell még ? Hja, azt megkaphatjátok ! Most jöttök a logosztikai kapacitással, mi ?
Pálinkás Pál
@KisTehen: párszor mondtuk már faszkalap..,nem kell ársapka, ha nyugati a fizetés,vágómarha--..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.