A Klikk TV Mélyvíz című adásának állandó vendége Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője Németh Péterrel beszélgetett.

Bajban az EU: Orbánék Magyarországán ma törvényesített a korrupció

Arra a felvetésre, hogy a korrupció az európai földrészen is célkeresztben van, kérdés, hogy az „uniós szankciók” képesek-e megállítani vagy legalább csökkenteni a magyarországi visszaéléseket, azt válaszolta:

A magyarországi korrupciót pillanatnyilag semmi sem tudja megállítani, Bajban is van az Európai Tanács, az unió. Magyarországon ugyanis a politikai berendezkedés lelke a korrupció.

Régen ez ugye úgy nézett ki, hogy a törvénnyel szemben korrumpáltak valakit. Amennyiben az érintett lebukott, megütötte a bokáját, ha nem, élt, mint hal a vízben. Ma törvényesített a korrupció.

Ezt a kormány annyival intézi el, hogy „korrupció mindenhol van, de milyen válasz ez? S persze, hogy van máshol is, csak „máshol meg akarják állítani, harcolnak ellene.

- idézte a Transparency International jelentését, ami szerint „Magyarország Európában a második legkorruptabb ország. Globálisan tekintve pedig Ghánával, Szenegállal vagyunk azonos sávban”.

Kovács Zoltán  szerint pedig ebből a helyzetből nem lehet egy országot néhány pontba összetákolt jogszabállyal kirángatni. 

Forrás: Hírlkikk

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Egyszerű: feltételül kell szabni az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, addig meg nincs pénz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
A hazai korrupciót egy valami tudja megállítani : Sortűz !!!
Jozefina
Nem egy korrupt diktátort kergetett már el a saját népe!!!??
Rockxy
perszehogy törvényes nálunk a korrupció.
ki nem tudta?
hát má legalább ötven éve ez megy.
brüsszelben és környékén meg fű alatt korrupcióznak.
asse jó.
Eladott Ország
@Németh István: tegnap, 16:44 ☻ Hivatkozol, hogy az "ORBÁN KORMÁNY tegyen eleget a korrupció ellenes elvárásoknak!" Ezt várja el az EU is, ezért vannak befegyasztva a pénzcsapok is. Fel vagyunk háborodva, hogy azt akarják többé, hogy ne lopjunk, de ahogy el tudjuk azt játszani, hogy demokraták vagyunk, úgy azt is majd el fogjuk tudni játszani, hogy tiszteségesek volnánk. Ne feledjük, korábban a korrupció ellenes pénzeket is ellopták a magyar közbeszerzési ellenőrök. A fideszes kormánynak semmiféle kompromisszumos megoldást nem szabad felajánlani. Mint komoly vállalást elfogadják a korrupciós hatóságot, amit a bűnöző Rogán és a (i)gazságügyi Varga Judit állít fel?! Röhej. Még az ügyészséggel szemben jogorvoslat is elfogadható? Hogy aki korrupciót gyanít, saját maga, zsebből fogadott ügyvéddel lépjen fel úgy, hogy a bizonyítékot is neki kelljen prezentálni, amit egy egész nyomozó hatóság nem tudot összeszedni? És ha a bíró nem úgy ítél, fizetheti az egész perköltséget! Vicc az egész uniós bizottságosdi, tanácsosdi! Újabb egérút az autóriternek! Az, hogy ilyen helyzet alakult ki, csak a magyarok tehetnek róla. Magyarország az EU lakosságának 2 %-át , az EU GDP-jének, 1 %-át sem adja. A fenti számokkal, az EU-t szétrobbantani nem lehet, el lehet távozni belőle fú, de milyen nagy veszteség fogja érni az EU-t , ugye?! Brüsszel megállítása céljából létrehozott Tyúklopás Elleni Független Hatóság vezetőjének első sajtótájékoztatója.
uploads.disquscdn.com/images/567f55a1704bc761b288b5f5ff122d5fc39cc42b3b77691e2d7efa82bdf37507.jpg?w=800&h=520
Segítek! bla-bla-bla és bla-bla-bla és megint csak bla-bla-bla! egyébként a kormány "mindenkit megvéd"! Még saját magától is.
uploads.disquscdn.com/images/c676eeff502bd8a6528c291f53a41d29ec45ed5755255cf50346d083bcd76a05.gif?w=800&h=480
„Tudod ezek miért lopnak? Hagyománytiszteletből.” ( Hofi)
uploads.disquscdn.com/images/3795c9e72c98bd56f470e4444511e8d4a3ebdb38482bf642b7fdef5303cb2aff.jpg?w=800&h=144
Németh István
@Eladott Ország: Na, te gondolom arra utalsz, hogy amit adtak az országnak a rezsitámogatástól kezdve, a kedvezményes gk. családi autó vásárlásig, az adókedvezménytől a béremelésekig, a nyugdíj emelésekig, stb. azzal csak számoljanak el és adják vissza a büdös kurva anyádnak te barom! De amit a maki zaj és a moslék bandája felvett az nem korrupciós pénz az járandóság te főbaromfasz ! Miért nem tudsz megrohadni te fasiszta nemzetellenes görény!!??? Fogadok a konzultációs lapot sem töltötted ki a nemzeti érdeknek megfelelően, úgy hogy azért meg pláne rohadjon le még a lelked is ! Hányadék! a nemzet alja!
ómió
Hát, ha az efftársak ezt olyan "őszintén" meghazudják nekünk...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.