Valóságos törvényalkotási dömpingről ír az MTI.

Hamarosan kezdődik a parlament idei utolsó ülése – Több mint három tucat kérdésben kell dönteniükMTI Fotó: Máthé Zoltán

A 8 órakor kezdődő tanácskozás – amelyet az idei utolsónak terveznek – két javaslat kivételes eljárásban történő tárgyalásával kezdődik.

Képviselőként nyújtotta be a fideszes Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára azt az országgyűlési határozati javaslatot, amely január 22-ét hivatalosan is a magyar kultúra napjává nyilvánítaná. Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye befejezésének jövőre lesz a 200. évfordulója.

Ugyancsak kivételes eljárásban tárgyalja, azaz a nap folyamán el is fogadhatja a parlament azt a fideszes képviselők által kezdeményezett politikai nyilatkozatot, amely a Magyarország érdekeivel ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról szól. Az Országgyűlés ebben visszautasítaná a német Bundestag és a holland parlament indítványait, amelyek a Magyarországgal szemben indított kondicionalitási eljáráshoz kapcsolódóan kétségbe vonták a megállapodás komolyságát.

A parlamentnek délután negyed öttől több mint három tucat döntést kell meghoznia.

Szavazás lesz az Európai Bizottság kérésére a képviselői vagyonnyilatkozati rendszer módosításáról, a felsőoktatási törvény módosításáról, amely alapján a jövőben a diploma megszerzésének nem lesz törvényi feltétele a nyelvvizsga. Dönthetnek az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról is, amelynek főbb elemei közé tartozik a praxiskörzetek állami meghatározása, az ügyeleti rendszerben az állami mentőszolgálat szerepének bővítése, a szakápolási rendszer átalakítása.

Határoznak a képviselők a 2021-es zárszámadásról is és 2026-ig szóló ötödik nemzeti környezetvédelmi programról is.

A parlament megválaszthatja a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága elnökét és tagjait, továbbá újraválaszthatja Bándi Gyulát az alapvető jogok biztosa jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesévé.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
a JÓISTEN igazán rájuk rogyaszthatná az épületet,egyikért sem lenne kár...
justhpeter
Ma lesz a kormány évi utolsó bukónapja. A kérdés csupán az, hogy a halogatás győz-e vagy a puszta erőszak, mivel a racionalitás a NER.ben már régen elveszett.
ESCOBAR
Fotónk csak illusztrácuó!

:-)

199-ből csak 9 ül ott!!! Fasza...
Nessy
Nyugalom! A gombnyomogató droidok mindent megszavaznak, ha nem is is tudják, miről döntenek! Aztán Boldog karácsonyt! Szakadjon rájuk az ég! Persze Finnország, Svédország NATO csatlakozásának ratifikálása nem fér bele, csak a fideszes képviselők soron kívüli javaslatai!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.