Bíróságra került a tervezett Fudan-beruházást blokkolni kívánó ferencvárosi helyi népszavazás ügye. A Baranyi Krisztina polgármester által benyújtott kérdés ellen három magánszemély is felülvizsgálati kérelemmel élt. A másik, előzőleg elutasított kérdés ügyében pedig Baranyi fordult a bírósághoz.

Hárman megtámadták Baranyi Krisztrina népszavazási kérdését a Fudan-egyetemről

Fotó: Facebook

Többen is megakadályoznák a kormány által tervezett Fudan-beruházást megakasztani kívánó kerületi szintű, ferencvárosi népszavazást – értesült a hvg.hu.

A helyi népszavazási kezdeményezések ügyében fellebbviteli fórumként illetékes Fővárosi Törvényszék kérdésünkre közölte, az ügyben a helyi választási bizottság által hozott két döntés ellen négy felülvizsgálati kérelem érkezett hozzájuk.

A Fudan-referendum ügyében a helyi választási bizottság két döntést hozott, mivel Baranyi Krisztina polgármester – az őt támogató önkormányzati képviselőkkel – két népszavazásra javasolt kérdést is benyújtott szeptember végén. Az egyik kérdés a kerületi ingatlanok átadását, a másik az eredeti tervtől, a Diákváros építésétől eltérő beruházás megvalósítását gátolná.

A IX. kerületi helyi választási bizottság október végén csak azt a kérdést minősítette népszavazásra bocsáthatónak, ami arra irányul, hogy önkormányzati terület ne kerüljön se az állam, se az egyelőre még nem is létező Fudan Egyetem fenntartására létrehozott Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány tulajdonába vagy használatába.

Ezt a jóváhagyott kérdést támadták meg többen is: hárman adtak be felülvizsgálati kérelmet, de a nevüket személyiségi jogi okok miatt nem közölhetik.

Forrás: hvg.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
@Shikari: Nem szépségversenyt kell megnyernie.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Shikari: 19:54

Baranyi Krisztina a legbecsületesebb politikusok közé tartozik, nem lop, nem hazudik, igazságos, együttérző, nem erőszakos. Ennyi jó tulajdonság mellett megteheti, hogy nem egy szépségideál.
Jozefina
Várható volt, hogy lesznek idióták, akik támadni fogják a népszavazási indítványt!!! Remélhetőleg majd az illetékes bíróság átenged azokat!!!??
CsipkeRózsa
@Shikari: Szerinted, rosszindulatú vagy, mert nem rokonszenves nálad.
Nessy
@Jozefina: Kis hazánkban népszavazás, csak Orbán agymacskáiról lehet!
teuton
@Shikari: Van meg nehany ilyen senkit sem erdeklö erdektelen baromsagod? Vagy karakterenkent fizetnek, barmilyen beböfögesert? Pelenkat mikor cserelsz? Hosszu lesz meg a mai müszak?
teuton
@Shikari: TE mihez ertesz? Ki es mire valasztott meg teged? Baranyit a kerület tenyleges többsege valasztotta, nem krumpliert es Romaniabol meg Ukrajnabol!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.