Szasa Romancova a díjazott szervezet kijevi irodájában beszélt a HVG-nek a háború valóságáról és arról, miért követelik, hogy „agressziós bűnök” miatt külön törvényszéket állítsanak fel Vlagyimir Putyinnak.

Nobel-békedíjas: "Hahó, Orbán Viktor! Hogyan állhatsz a rossz oldalon?"

Olekszandra Romancova, az ukrán Polgári Szabadságjogok Központjának ügyvezető igazgatója kutyájával, Zsuzsával egy kijevi sajtóértekezleten 2022. október 8-án. Az előző nap a szervezet az orosz emberjogvédő Memorial Társasággal és Alesz Bjaljacki bebörtönzött fehérorosz aktivistával megosztva elnyerte a Nobel-békedíjat. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

December 10-én veszi át Oslóban a Nobel-békedíjat Szasa Romancova, a Polgári Szabadságjogok Központjának ügyvezető igazgatója. Az emberi jogok védelmével és a háborús bűnök dokumentálásával foglalkozó ukrán szervezet az orosz Memorial és a fehérorosz Vjaszna nevű szervezettel közösen kapja a kitüntetést.

Romancova hangot adott annak is, hogy nem érti Magyarország magatartását a konfliktusban.

„Hahó, Orbán Viktor! Az ukránok a szomszédaitok, osztoznak a szovjet elnyomás emlékében, hogyan állhatsz a rossz oldalon?”

– mondta.

Forrás: hvg.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Nem csak áll a rossz oldalon, hanem keményen dolgozik, hogy rossz legyen!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
@balos: Az ukrán legfelsőbb bíróság szerint a galíciai SS-divízió szimbólumai nem kötődnek a nácizmushoz.
A lap megjegyzi, hogy 2020-ban az ukrajnai elsőfokú bíróság jogellenesnek minősítette a Nemzeti Emlékezet Intézetének döntését, amelynek alapján e jelkép nem tartozik a náci szimbólumok használatának tilalma alá.

Ezt a döntést most a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte.

A „Galícia” SS-hadosztályt 1943. április 28-án hozták létre, és egészen a következő nyárig létezett, amikor a Vörös Hadsereg legyőzte a Lviv/Lemberg melletti Brodi városánál. A hadosztály katonái háborús bűnöket követtek el civilek ellen, részt vettek például a lengyel Huta Pieniacka nevű falu megsemmisítésében, ahol több mint 500 embert gyilkoltak le.
ómió
Ha majd eszed is lesz, efftársnő, talán még majd azt is megérted, ami körülötted történik!
NKF
Zelenszkij az "év embere" hát beszarok!Egy pojácát választottatok aki az amcsik érdekeit
szolgálja nem a saját országa érdekeit
Peller Anikó
@NKF: egy buta seggfej vagy, a pojácát ti választottátok.
balos
@Maccska: A hortinak mely államfasz volt a spanja?A szál-asi pedig jotékony-apáca volt némi fasszal a nyakán!Persze a te őseid echte "magyarok" voltak papiron!A török és muszka ág az felejtős!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.