Szasa Romancova a díjazott szervezet kijevi irodájában beszélt a HVG-nek a háború valóságáról és arról, miért követelik, hogy „agressziós bűnök” miatt külön törvényszéket állítsanak fel Vlagyimir Putyinnak.

Nobel-békedíjas: "Hahó, Orbán Viktor! Hogyan állhatsz a rossz oldalon?"

Olekszandra Romancova, az ukrán Polgári Szabadságjogok Központjának ügyvezető igazgatója kutyájával, Zsuzsával egy kijevi sajtóértekezleten 2022. október 8-án. Az előző nap a szervezet az orosz emberjogvédő Memorial Társasággal és Alesz Bjaljacki bebörtönzött fehérorosz aktivistával megosztva elnyerte a Nobel-békedíjat. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

December 10-én veszi át Oslóban a Nobel-békedíjat Szasa Romancova, a Polgári Szabadságjogok Központjának ügyvezető igazgatója. Az emberi jogok védelmével és a háborús bűnök dokumentálásával foglalkozó ukrán szervezet az orosz Memorial és a fehérorosz Vjaszna nevű szervezettel közösen kapja a kitüntetést.

Romancova hangot adott annak is, hogy nem érti Magyarország magatartását a konfliktusban.

„Hahó, Orbán Viktor! Az ukránok a szomszédaitok, osztoznak a szovjet elnyomás emlékében, hogyan állhatsz a rossz oldalon?”

– mondta.

Forrás: hvg.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Azt mi is szeretnénk tudni! De egyelőre jótékony homály fedi az okot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Azt mi is szeretnénk tudni! De egyelőre jótékony homály fedi az okot!
teuton
O1G a BAL fülere süket, felesleges neki hahozni, ö csak a JOBB fülere hall!
Eladott Ország
Én értem! Annak idején a III-as és a IV-es Főcsoport Főnökség mindig három példányban készítette a jelentéseit, illetve ügynök aktáit. A 3. példány pedig a szovjet elvtársaknak lett megküldve. Aztán hiába zakatolt hónapokig a budapesti megsemmisítő, a moszkvai példányokat az nem érintette. Én meg arra tippelek, hogy 2011-ben Putler lement a Ljubljanka alagsorába elsétált az В.О. ( Viktor Orbán) betűig és leemelte az ott található aktát. 2012-ben meg megkötésre került a mai napig titkos Paks II.szerződés...
uploads.disquscdn.com/images/df680e8bf4839db6cc0beb36040dc2f54c8ffd87848aecce23b431d061b7d0d0.jpg?w=800&h=753
Eladott Ország
@KisTehen: Kedves bornyú'! Orbán Viktor magyar ( többgenerációs román cigány, migráns) miniszterelnök még ellenzéki politikusként, a kilencvenes évek elején kenőpénzt vett át a „bombagyáros” Dietmar Clodótól. A német márkamillióval teli táskát Clodo szerint Szemjon Mogiljevics maffiafőnök küldte választási hozzájárulás gyanánt.
atlatszo.hu/kozpenz/2017/02/14/valtozatok-egy-kompromatra/
Pálinkás Pál
ennek genetikai oka van...mikor állt egy cigó bárminek a jó oldalán?...
vacsi
@m73: Igen, pl a II. Ukrán hadsereg... Nagyszüleim gyakran emlegették.
csak úgy....
@vacsi: a nagyszüleid beszéltek oroszul és ukránul,hogy különbséget tudtak tenni ,hogy ki kit baxott vagy gyilkolt meg? te egy ritka buta pitscha...
jesz
@csak úgy...: hát te sem vagy egy akadémikus...errefelé, Budafok, Újbuda, kelenföld környékén bizony a II ukrán front katonái állomásoztak, pihenték a fáradalmakat, mindeközben kifosztották az összes borospincét...a szüleim, nagyszüleim úgy maradtak életben, hogy apám fegyvereket javított, ez volt a szakmája, a család többi tagja pedig éjjel-nappal a gulyáságyúkban főzte a megfőzhető ételeket..

A házunkat persze a mulatozó katonák fegyverpróba címén rendesen szétlőtték...

Az apám menlevele a mai napig megvan, mely szerint nem hurcolható el "málenkíj robotra"...
Anyám szakács volt, de annyit nem főzött soha, mint akkor...a katonák örökké éhesek voltak, olyan nem fordulhatott elő, hogy valamelyik gulyáságyúban nem volt friss ukrán étel...

Eltelt majd nyolcvan év, és senki nem tanult semmit...

Most nem a mocskos nácikat, hanem egymást lődözik.
balos
@vacsi: Az enyim meg a köbányai vitéz hortit,hogy küldte a halálba a magyarokat a Donhoz!Szóval a házad táján röfögj nyilas kurva!
csak úgy....
@jesz: ha engem "jesz" nek hívnak,akkor én te vagyok? -na látod...,ennyit a te akadékos akadémikusságodról!
ómió
Ha majd eszed is lesz, efftársnő, talán még majd azt is megérted, ami körülötted történik!
NKF
Zelenszkij az "év embere" hát beszarok!Egy pojácát választottatok aki az amcsik érdekeit
szolgálja nem a saját országa érdekeit
Peller Anikó
@NKF: egy buta seggfej vagy, a pojácát ti választottátok.
balos
@Maccska: A hortinak mely államfasz volt a spanja?A szál-asi pedig jotékony-apáca volt némi fasszal a nyakán!Persze a te őseid echte "magyarok" voltak papiron!A török és muszka ág az felejtős!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.