Reggel nyolckor kezdődik a következő országos pedagógussztrájk, amit a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) hirdetett meg.

Ma kezdődik az országos pedagógussztrájk

Fotó: Facebook

A sztrájk és a polgári engedetlenség között az a különbség, hogy a sztrájk jogszabályban rögzített törvényes tiltakozás, a polgári engedetlenség nem – írja a Telex.

7:00-től diákok fognak ülősztrájkolni a Blaha Lujza téren. Mivel túl nagy csomópontról van szó, így csak a járdákat fogják elfoglalni, de kérdés, hányan vesznek részt az akcióban.

7:30-tól az Egyetem téren az ELTE oktatói, dolgozói, hallgatói közösen fognak fotózkodni, hogy ezzel álljanak ki a pedagógustársadalomért.

7:30-tól IX. kerületi gimnáziumok, pontosabban a Közgazdasági Politechnikum és a Leövey Klára Gimnázium diákjai, szülők, tanárok közösen fogják korlátozni a forgalmat a Viola utca Üllői út kereszteződésénél. 8-tól a tervek szerint elfoglalják az Üllői út egy sávját.

8:00-tól az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanárai forgalomkorlátozó akciót szerveznek a Szentendrei úton.

8:00-tól Miskolcon élőlánc, majd a Hősök terén felszólalások lesznek, és a teret a demonstrálók 12-kor fogják elhagyni.

8:00-tól a Sándor-palotánál lesz egy tüntetés, a szervezők azt kérik, hogy mindenki hozzon magával sárga rózsát vagy papírrepülőt, amire rá tudják írni követeléseiket.

A tervek szerint a második tanítási órában országszerte közel száz iskolában ülősztrájkolnak a diákok.

Forrás: Telex

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Kéri László: "Annyira nem lehet hülye a Fidesz-szavazók legelvakultabb része sem, hogy bevegye azt a képtelen marhaságot, hogy Brüsszel miatt nem lehet emelni a pedagógusbéreket".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Bátrak ezek a tüntetők, és még bátrabbak azok a gyerekek akik csatlakoztak hozzájuk! Remélem a kedves szülők is bátorítják őket, és nekik sem szegi kedvüket, hogy a gyerekük magatartás osztályzatában "díjazza" a Pintér főminiszter és a lakájainak a cége a részvételt, és már azzal sem törődnek a szülők, hogy a mulasztás igazolását a szemétkosárba dobjak az igazi értelmben vett, (szakmai?), "klikk" jól megfizetett árulói, és ráadásul még egy kicsit sem szégyenlik magukat.
justhpeter
@KisTehen: Amivel tele van a fejed azt úgy hívják, hogy vákuum.
sokanvagyunk
Kéri László: "Annyira nem lehet hülye a Fidesz-szavazók legelvakultabb része sem, hogy bevegye azt a képtelen marhaságot, hogy Brüsszel miatt nem lehet emelni a pedagógusbéreket".
Giovanni Alba
@sokanvagyunk: ma, 08:47
Kéri tanárúr most tévedett, itt van mindjárt kettő példa is
ómió
"Beindultak" a bolsi szekciók! De miért nincsenek még kirúgva?!
justhpeter
@KisTehen: Márpedig mi azért élünk, hogy ti valahogy kikupálódjatok és rájöjjetek, hogy a mérhetetlen szervilizmus jobban árt mint az alkoholizmus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.