Kötelességüknek érzik, hogy így álljanak ki a gyermekek jogai mellett.

A kiskunhalasi katolikus óvoda dolgozói is kiálltak a tiltakozó tanárok mellett

Fotó: pixabay.com

A kiskunhalasi katolikus óvoda dolgozóiként negyedik alkalommal használjuk a véleménynyilvánítás és a szólásszabadság jogát eddig nyilatkozat, most először közlemény formájában. Egyetértünk a budapesti Piarista Gimnázium tanáraival, miszerint szükséges az egységes és közös kiállás, és nem hagyhatjuk, hogy állami és egyházi intézmények pedagógusait szembeállítsák egymással, megosztva ezzel minket, hiszen az oktatás közös, nemzeti ügy!

- olvasható az intézmény dolgozóinak közleményében.

Mint fogalmaznak, munkaköri leírásuk tartalmazza, hogy szakmai feladatuk biztosítani a gyermekek köznevelési törvényben foglalt jogait, tehát amikor a gyermekek jövőbeli oktatásának reformja mellett állnak ki, pont ezt teszik.

Valamint hivatásunkhoz és hitbeli meggyőződésünkhöz is azt tartjuk méltónak, hogy kiálljunk az érdemi szakmai párbeszédet kezdeményező hozzáértő szakszervezetek és pedagógusok mellett!

Aláírók: Gönczöl Beáta, Vágvölgyi-Farkas Krisztina, Cseresnyés Anett, Jeges Hajnalka, Révész Petra, Hőgye Patrícia, Sáli Leventéné, Szigeti-Papné Dobó Mária, Gerner Józsefné, Hatháziné Gál Judit, Baumgartner-Suhajda Szilvia

A közös közlemény és szolidaritás vállalása mellett egy dolgozó (Gönczöl Beáta) vállalt az intézményben passzív ellenállást, azaz óvodás gyermek-felügyeletet ellát, de oktató-nevelő munkát nem végez.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nosza..már a csuhások is?...mi lesz veled zsírháj?-.
ómió
Má' ott is "elefftársiasodás" folyik!? Klérus! Ébresztő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.