A Varga Pincészet tulajdonosa a 24.hu-nak adott interjút. 

"Az nonszensz, hogyha autóval érkezem meg egy étterembe, akkor a vacsorához nem ihatok meg egy pohár bort. Ez nemcsak, hogy visszaveti a borfogyasztást, az egészséges életmód ellen hat. A borfogyasztás az egészség megőrzésének egy többezer éves hagyományos módja"

- mondta a lapnak a borászat vezetője. 

Varga Péter borász szerint nonszensz, hogy nem ihat megy egy pohár bort, ha autóval megy étterembe

MTI Fotó: Varga György

A borász szerint nagyon sok minden jobban befolyásolja a vezetésünket, mint a kis mértékű alkoholfogyasztás.

"A jogalkotók valószínűleg úgy gondolják, hogy minden kockázatot ki kell zárni, amit ki lehet, és egy pohár bort is kockázatosnak tartanak"

- mondta az interjúban Varga.

A szakember azt is elmondta, hogy nem arra buzdít, hogy mindenki részegedjen le. Szerinte amíg fel tudja dolgozni az ember szervezete, addig nincs gond.

"Nemcsak az alkoholtól érezheti magát az ember rosszul, hanem például a túl zsíros, nehéz ételektől, megterhelő étkezésektől is. El lehetne tiltani akkor az evéstől is az embert"

- tette hozzá Varga. 

Forrás: 24.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ki mondta, hogy nem ihatsz meg egy pohár bort? Egészségedre. Ha meg véletlenül megfognak a rendőrök, akkor így jártál.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Azt a pohár (több pohár) bort mondják annak a családnak, akinek egy (több) hozzátartozója most halt meg egy piás sofőr ""áldásos"" közreműködése révén.
Persze, a temetkezési vállalkozónak is élnie kell.
Emmersson71
@rokker33: Valós dologról beszéltem :)
volvós
Ez az a " Varga " akinek a pincészetében naponta kerülnek a méregdrága palackok ezrei, és ha az étterembe megiszik egy pohár bort, akkor egy üveg árából nyugodtan hazataxizhat...és a zéró tolerancia...
nemkati
1 pohár bortól valószínűleg senki nem rúg be. De ha a bor miatt egy tizedmásodpercig is nem 100%-ban a vezetésre figyel, vagy egy picit rosszul dönt, későn reagál, az nagy bajt is okozhat. Ez bor nélkül is előfordulhat, vagy borral se, de nem kéne megkockáztatni. Hogy van aki tökrészegen is hazavezet gond nélkül, az nem lehet minta.
Engem Varga úr ne veszélyeztessen az utcán.
Emmersson71
"Nemcsak az alkoholtól érezheti magát az ember rosszul, hanem például a túl zsíros, nehéz ételektől, megterhelő étkezésektől is. El lehetne tiltani akkor az evéstől is az embert"

Ha a jogosítványoknál is bevezetnék az éves orvosi vizsgálatot és azt komolyan vennék (labor, EKG és egyéb szakorvosi vizsgálatok), akkor a sofőrök fele leadhatná a forgalmit!
Mert nyilván nem csak az alkoholtól érezheti magát az ember rosszul, de egy kezeletlen magas vérnyomás, egy nem felismert szívelégtelenség is okozhat problémát. Csakhogy addig, amíg ezek esetlegesek, az alkohol befolyásoló hatása mindig megjelenik! Ráadásul nem lehet meghatározni azt a mennyiséget, amellyel még biztonságosan vezetheti az egyén a gépjárművét. Olyan soktényezős dolog ez, amit ostobaság és felelőtlenség volna egyáltalán számításba venni! Pláne Magyarországon, ahol "alapvető élelmiszer - Orbán szerint - a pálinka", a törvények és rendeletek pedig csak iránymutatók, a lényeg a kiskapuknál érvényesül! Mert a magyar "megoldaná okosba". Mit is mond(ana) a KRESZ? Egy POHÁR?! Hm..van nekem egy fél literes poharam..oszt basszátok meg!

www.youtube.com/watch?v=VFW4B6mb4bo
C_3PO
A magyar ember nem fogyaszt / iszik, hanem vedel! Kevesen tudnák ezt betartani!

Úgyhogy ne igyon, vagy ha iszik, sétáljon haza utána!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.