Ennyiért lehet tankolni a szomszédos országokban.

Már annyi a benzin ára Magyarországon is, mint Ausztriában – itt a lista, hogy a környező országokban mennyiért lehet tankolni

A közelmúlt. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kedd éjszaka jelentette be a kormány, hogy vége a benzinárstopnak, azóta lehet tudni, hogy a Mol töltőállomásain a benzinre 641, a gázolajra 699 forintos literenkénti ár lesz irányadó.

A Totalcar megnézte, mi a helyzet a környező országokban benzinárilag.

Fontos: az alábbi adatokat 414,49 forintos euróárfolyam mellett számították ki!

- Ausztriában ugyanannyi a 95-ös benzin, mint idehaza: literenként 641 forintba kerül, ugyanakkor a gázolaj már drágább, 719 forint.

- Szlovákiába sem éri meg átruccanni, hogy teletöltsük a tankot, ugyanis ott 655, valamint 714 forint az átlagár.

- A háború sújtotta Ukrajnában 550 a benzin, 589 forint a dízel literára.

- Romániában a 95-ös jóval olcsóbb, 605 forint, de a 706 forintos gázolaj közel egy szinten van a hazaival.

- Szerbiában 619, valamint 725 forintért tudnak tankolni.

- A horvátoknál átlagosan 653 forintos benzinje kicsivel, a 741 forintos gázolaj ellenben már jelentősen drágább a miénknél.

- Szlovénia: az 566 forintos benzinnel egész jól állnak, és 645-ért a gázolaj sem vészes az itthonihoz mérten.

Forrás: Totalcar.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@KisTehen: 14.06:. Tévedsz, nem a benzinárral van gond. Majd ha egylépésben mindenki milliós vagy nagyobb béremelést kap, akkor a 700 forintos benzin se lesz téma.
Németh István
@namihami: @m73: @human: @Eladott Ország: @sgl: > na főhülye-gyerekek ezt akartátok nem?
gondolom; hogy földhözvágtátok a seggeteket örömötökbe az agyatok is kiszalad belőletek! Annyira tényleg főhülyék vagytok, hogy az elképesztő a @namihami: mintaként alkalmazott taj hülye a ti tanácsadótok?? valyon mennyi suskát kaptok a hülyeség ontásért!? Na menjetek a náthás picsába! Ezt igen normális szinten mondom és kívánom ott talán elalszik a hülyefény az agyatokban!
namihami
@Németh István: 09.08: Na, kedves(?!?!) kultúrválaszoló kommenttárs! Nagyon szépen(!?!?) megfogalmaztad a választ, csupán arra nem feleltél, ami a hozzászólásban fel lett vetve! Mert valóban nem jó a 700 forintos benzinár---a hazai átlagjövedelmekhez képest. Amiként (és ez is furcsa) a Hollandiában és Németországban élő többévtizedes ismerősök saját bevallása szerint, ők se örülnek a jelenlegi áraiknak, de...
Az, hogy a rezsiköltségeik megemelkedtek kb max 10%-kal, az nem jó, de a jövedelmük nagysága mellett őket ben érinti ""orbáni médiakatasztrófa"" szinten. Ellentétben a hazai árrobbanással. Ami már, úgy összességében a min 50, de inkább 60-65%-ot éri el. És akkor apl a németek decemberi támogatásáról szó sem esett. (hol volt ilyen nálunk?)
És már kezd unalmas lenni az állandó brüsszelezés, gyurcsányozás, háborúzás (ez a legjobb, már akkor erre hivatkoztak, amikor még nem is volt háború) , stb---mert Európa többi része is ebben a cipőben jár---az infláció töredéke mellett.
A veretes irodalmi stílusodról pedig csak annyit, hogy nem azért nem írok hasonló hangnemben, mert ne ismerném a hasonló kifejezéseket.
Csupán: ""Ne állj le a hülyével vitatkozni, mert lehúz az ő szintjére és abban ő van otthon!"" esetleg:
""Ne állj le a disznóval bírkózni, mert az ól neki házipálya és te is csak sz@ros leszel!""
andersztend? ferstén? razumjes?
Sámannus
Nem sokáig dicsekedhetünk Ha reggel már 419 is volt. jobb ha nem idegeskedünk ezen. Csak azt elég tudni, hogy ezek amihez nyúlnak mindent elbasznak,
namihami
@Sámannus: 10.49: Na neee, azért ne essünk át a ló másik oldalára.
A ""családiésgyerekkoribarátok"" törvényei elsőre és csont nélkül, hibátlanra sikerülnek. Hogy a többi? Hát azok olyan ""gránitszilárdságúak""!
Sámannus
@namihami: A valóságban az alap izé híg tehénfosba lett vésve,és már véső is elkenődött ami beleért.:-DD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.