„Az uniós szankciók semmiképpen nem érintik a magyarországi ellátást. Magyarország továbbra is importálhat finomított kőolajat például Szlovákiából” – mondta Daniel Ferrie, az Európai Bizottság szóvivője a Euronewsnak, majd megerősítette, hogy a február 5-i határidőig a MOL szabadon importálhat feldolgozott orosz kőolajtermékeket a saját pozsonyi finomítójából.

Az Európai Bizottság szóvivői szolgálata értelmetlennek nevezte azt, hogy a kormány a brüsszeli szankciókat okolja a magyarországi üzemanyaghiányért és a benzinárstop kivezetéséért. Eric Mamer szóvivő szerint a kormány bűnbakként használja az ügyben az uniót.

Itt van, mi mindenben hazudik a kormány a benzinársapka elengedése kapcsán

Fotó: 123RF.com

A magyar kormány rendeletben rögzítette, hogy a szankciók hatálybalépése felelős a benzinárstop hirtelen kimúlásáért, miközben a benzinárstopban kódolva volt a hiány, mivel a kormány a tavaly novemberben bevezetett árszabályozás miatt a magyar piacon a hatósági árazás következtében példátlanul megnőtt az üzemanyagok iránti kereslet, miközben a lecsökkent kínálat ezt egyre nehezebben tudja kiszolgálni, és nem is ösztönzi senki a szereplőket arra, hogy jobban el tudják azt látni. A MOL maradt az egyetlen nagykereskedő, amelyik komoly tételben üzemanyagot ad el a benzinkutaknak, ugyanis a többieknek nem éri meg a 480 forintos ársapka szerinti áron szállítani a kutaknak. Azonban a vállalat kevesebb olajat tud finomítani a százhalombattai üzemben zajló karbantartási munkák miatt. Ráadásul az olajszankció alól Magyarország májusban mentességet is kapott.

A bizottsági szóvivő most azt mondta, a G7-es országok által bevezetett olajársapkának semmilyen hatása nincs a magyar piacra, mert az csak tengeri szállításokat érint. Hozzátette, hogy Magyarország folytathatja a vezetéken érkező nyersolaj importját Oroszországból, hiszen ez alól mentességet kapott a szankciós mechanizmusban. A feldolgozott orosz olajtermékek ügyében a szankciók még nem léptek életbe, így Magyarország importálhat feldolgozott olajtermékeket Szlovákiából.

Forrás: 444.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Eza fidesz és egy zsiros törpe hazugsága és a sok hivö idióta be is veszi,, ez a hülye magyar,,, szemét tolvaj banda mindenböl hasznot húz ez a patkány, tesz ez a mocskos kipcsák magasról erre a népre, ez kellett egy hitler utánzat,...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@KisTehen: december 5. óta, vagyis a 6. szankció óta folyamatosan és durván esik az olaj ára.
Vagyis az sem igaz, amit a gazdád hazudott, hogy brutális áremelés lesz.
Lassan azért elkezdhetnéd szégyellni a buta suttyó pofádat, te Propeller hülyélye.
Amit te itt kapsz...
Alfa
ez a kibaszott korrupt kamukeresztény gerinctelen orbán és a fidesz-ner szekta azt hazudta ,hogy az EU szankciók + a háború miatt kellenek az ársapkáik... most viszont az Uniós szankciók miatt kell megszüntetni..
Ezek hazudnak kibaszott korrupt náci-fasiszta keresztény módra ...
De hogy elbaszta a geci korrupt orbán azt nem vallják be ...és az 1 bytes zakkant keresztény híveik beszopják...
hiszen a zakkant szektaguru szerint a hibás Gyurcsány-Soros- Európai-unió .s az USA
HAZUDNAK HAZUDNAK HAZUDNAK RENDÜLETLENÜL, és báncsákamadzsart
Ezeknek a kibaszott orbán szektának a kötélen a helyük
dr. prédikátor
O1G ÉS A CSÜRHE SZÁNDÉKOSAN IDÉZTÉK ELŐ A BENZINHIÁNYT!!!
ómió
Efftársilag még most se "fogható", hogy van az az árszakadék-volumen, ami már államilag se finanszírozható?
Németh István
Ez a brüsszeli vezetés még a linkségben is egy aljas gazember! Tényleg azt hiszik, hogy amit összehazudoznak az úgy igaz ahogy mondják! Ez megdöbbentő orvosi esetre utaló tény!
"Gondolkoggyunk" ahogy a - Gyulus bácsi mondotta volt! - mindíg az erősebb kutya baszik! ez örök igazság! Tehát mert azt hiszik, hogy erősebbek megpróbálnak diktatórikusan vezényelni!, Csakhogy más a kutya esete, és más egy diktatúrából elő bucskázott nemzet esete is! Mivel a demokratikus irányvonal uralja a nemzetünk jogrendjét, így bizony el kell utasítani a moslék uralkodni vágyásból származó a nemzeti belügyeinkbe való beavatkozási igyekezetet! Ja, hogy zsarolás eszköze a lényeg >> mármint a járandóság az egyenjoguság tényének az elvetése? Ez kérem jogi kategória! Ha az un. erős kutya esete, állapota forog fenn akkor a gyenge kutyus vonuljon félre, úgy is ezt akarják hogy húzzunk el a fenébe, zavaró tényezők vagyunk! DE nem oda BUFA!!! nekünk Magyaroknak kártérítés jár - nem a pofánk, hanem a kártérítés! Hol a picsába vannak a jogászaink mi az, hogy nincs egy nemzetközileg tisztességesen működő eljáró szerv, mondjuk egy bíróság aki rendet képes tenni! >> a mocskos, bizonyítotan korrupt, éhenkórász, usa seggnyaló érdekszövetség között! Az nem valószínű, ugye, hogy a trianon továbbvitele a cél??? Ugye nem?? nyugtassatok meg, bár nektek az volna a jó, ha Magyarosrszágot eltűntetnék! szar tróger hazaárulók!
Várom a válaszokat esetleg a kiokítást! >> @gina: @dr. prédikátor: @Alfa: @Aki Én: @Sámannus: @jesz: mert ti aztán olyan nagytudásúak vagytok, hogy az árnyék-székből (az árnyék kormány árnyék oldaláról) a szar is visszaszivárog belétek!
gina
Németh István Nagyon rosszul tudod, aki itt veszélyes és nagyon link, az elmebeteg zsiros cigány OV, milyen agytalan emberek vagytok, ??? szomorú hogy magyar emberek ennyire korlátoltak,, nem veszik észre hogy egy beteg hatalpoméhes tolvaj szemét hitlerutánzat élösködik ezen az országon, 1 év nem tesznek mást csak csallnak lopnak hazudnak, igy is áll ez az ország a csöd szélén,,, jobb ha sarokba állsz és sirsz a hólye agyhalott hivökkel együtt..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.