A partnerség jegyében, konstruktívan folytatódtak a jövő évi minimálbérről szóló egyeztetések – közölte Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-vel.

Kiemelte: idén december 8-án a gazdaságfejlesztési miniszter munkaszervezetének épületében tartották meg a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának monitoring bizottsági ülését. Az egyeztetés témája a 2023-as minimálbér és garantált bérminimum összege volt.

Ne reménykedjen, Czomba Sándor államtitkár szerint a kormány a járulékcsökkentések terén már "elment a falig"

Fotó: 123RF.com

Czomba Sándor a megbeszélésen kifejtette, hogy a kormány a járulékcsökkentések terén már "elment a falig", és arra kérte a munkáltatók és munkavállalók képviselőit, hogy ők is tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy sikeresen meg tudjanak állapodni a 2023-as kötelező legkisebb keresetek mértékéről.

"El kell kerülnünk a recessziót, meg kell védenünk a teljes foglalkoztatottságot és a családokat. Ehhez jól teljesítő gazdaságra van szükség. Mindenki abban érdekelt, hogy a megállapodás megszülessen, csak így őrizhető meg a bérbiztonság, a munkahelyek és vállalkozások stabilitása"

- így fogalmazott.

Az államtitkár megállapította, hogy közeledtek az álláspontok, a tárgyalások pedig a jövő hét folyamán folytatódnak.

Czomba Sándor emlékeztetett, hogy a minimálbér 2010 óta közel háromszorosára emelkedett, már magasabb, mint a szocialista kormányok idején az átlagbér volt.

A kormány a munkavállalókat széleskörű intézkedésekkel támogatja: minden magyar család havonta 181 ezer forintot spórol meg a rezsicsökkentéssel, támogatást nyújt a családi adókedvezmény, kamatstop védi a hiteleseket és élelmiszerár-stopot is bevezettek – mutatott rá.

Végül az államtitkár arra is kitért, hogy a munkáltatók is érdemi segítségben részesülnek: a kormány Gyármentő Programot, valamint ehhez kapcsolódóan 100-100 milliárdos garancia és hitelprogramot indított, kiterjesztette a kkv-kra a kamatstopot, rendkívül kedvező hitelt biztosít a Széchenyi Kártya Programon keresztül, valamint elindította az energia-intenzív kkv-k támogatását 220 milliárd forintos kerettel.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Megy a szokasos parasztvakitas, minden hazugsag a 2 millio birkanak szol. Aki gondolkodni es szamolni tud, magasabba az IQja 20nal tudja, hogy nem a berek es nem az arak a fontosak, hanem a kettö együtt, mit lehet erte venni (vasarloi kosar)! Tehat csak ugy lehet az arakat/bereket összehasonlitani, hogy mennyit kell erte dolgozni/mit lehet erte venni! Es nem Melyszaros vagy a vejko kereseteböl, hanem a minimalberböl/minimalnyugdijbol, amiböl tulajdonkeppen mindenkinek meg kelleni tudni elni! Ezert hivjak minimalbernek, annyi kell legyen, hogy a munkajabol a minimalberes/közmunkas is meg tudjon elni!
Csak 1 pelda: Arrol pofazik ez a fidesznyik is, hogy a szocik ota a haromszorosara emelkedett a munkaber...
A 70es evekben 3,60 ft volt egy kilo kenyer, apam 3500at keresett (ami akkor az atlag alatt volt!), tehat majdnem 1000 kilo kenyeret lehetett belöle venii. MOST???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@Maccska: buta vagy mint a raklap, de nagyon
ómió
Már a jövő évi bértárgyalások se efftársiak!?
teuton
@Maccska: Ugy, hogy arsapkat huztak ra te barom!
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naci efftars, egy kormanynak mi köze lehet egy bertargyalashoz??? Kiveve persze diktaturakban...
ómió
@teuton: Késik a donor kutyaagyad, hogy még mindig nem ismered fel az analfabéta fajkretén saját náci efftársaidat se!? Hát, sürgesd már meg! A "köze" meg annyi, bolsiék elmebetege, hogy az efftársi "tárgyaló fél" járulékcsökkentés/eltörlés ellenében szeretne bért emeltetni! Ha megkaptad a kutyaagyat, ezt talán még majd magadtól is kitalálod!
teuton
@ómió: Megiscsak elkiabaltam... Azt kommenteltem, hogy mar 1 hete nem olvastam a kutyaagyat töled, de latom, a szokincseden semmi nem valtozott, maradsz ugyanaz a bugris primitiv analfabeta egybites birka naciefftars... Mert csak kutyaagyad van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.