Vesztegetés és hűtlen kezelés ügyében feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária, írja a Népszava nyomán a 24.hu.

Vesztegetés miatt feljelentést tett a Kósa Lajost mesés vagyonával átverő csengeri örökösnő

Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az országos óvodaprogram keretében elkészült Fészek Református Óvoda átadásán Debrecenben 2022. október 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt

A lap szerint a beadványban az szerepel, hogy

egy alföldi vállalkozás, a Kiskun Tender Kft. rajta keresztül küldött Kósa Lajos akkor debreceni polgármesternek 2014-2015 ben több részletben 68,3 millió forintot, hogy Kósa elintézze egy Debrecenben „beragadt”, több száz millió forint kifizetését, ő pedig a Kiskun Tendertől a számlájára érkezett pénzt átadta Kósa Lajosnak.

A napokban egyébként a bíróság első fokon igazat adott a nőnek, akiről Kósa korábban azt állította, hogy csalásért korábban elítélték. A bíróság szerint a politikus megsértette a nő jó hírnévhez való jogát. Csalás vádjával viszont még folyik egy eljárás P. Máriával szemben.

Az asszony akkor vált országosan ismertté, amikor kiderült, hogy többek közt Kósa Lajost, a Fidesz országgyűlési képviselőjét is egy állítólagos 1300 milliárd forintos mesés hagyatékkal hitegette.

A csengeri asszony azt állította, hogy ő az örököse a felfoghatatlan vagyonnak, amit Kósa is elhitt. A nő befektetési tanácsokat kért a Fidesz politikusától, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt.

Forrás: 24.hu, Népszava

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Már régen szorul a hurok Lala körül, de a fideSS-kdnp láthatatlan pártalkotmánya szerint fideSSes nem lehet korrupt és ezt Polt Pot is így tartja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Már régen szorul a hurok Lala körül, de a fideSS-kdnp láthatatlan pártalkotmánya szerint fideSSes nem lehet korrupt és ezt Polt Pot is így tartja.
nemkati
@justhpeter: Nem jól írtad. A fideSS-kdnp láthatatlan pártalkotmánya szerint fideSSes lehet korrupt, de ez akkor nem bűncselekmény, hanem erény. Ahogy Lánczi András, a Századvég Alapítvány elnöke nyilatkozta a saját működésükről:
"amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája".
sokanvagyunk
"Nem elég tisztának lenni (bár én ezt is kétlem), annak is kell látszani."
nyuggerpasi
@KisTehen: Nem lesz bírósági itélet,amíg nincs ügyészségi vádemelés.A kör itt be is zárul,amíg a narancsos maffia tagja a főügyész.Talán megérted.
csak úgy....
@Horizont: túl sokat vársz egy kis tehentöl!
nezelodo
@KisTehen: ma 09:22. Na és mi baja lesz az ítélettől a Lalának? A forintbedöntést is megúszta, nem úgy mint az a sok tizezer család, aki elvesztette emiatt a lakását?!
Lepényleső
A fydes arca,- megszólalás után kommentár nulla?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.