Ahogy arról korábban beszámoltunk, Bében elárverezték egy négygyerekes család házát. A vevő Brunner Imre polgármester, aki egyedül licitált az épületre, így a kikiáltási áron, 3 millió forintért vehette meg, és haladékot sem ad a családnak az ingatlan elhagyására.

Nem követett el bűncselekményt a bébi polgármester, aki a tőle segítséget kérő falubeli nagycsalád házára licitált majd haladékot sem adott nekik a kiköltözésre
Fotó: Wikipedia / Darinko

Megszüntette a nyomozást a rendőrség a bébi ingatlanárverés ügyében, amelynek során a helyi polgármester, Brunner Imre egyedüli licitálóként szerzett meg egy házat, amelyben egy négygyerekes család élt, amelyet az idén augusztusban ki is lakoltattak - derül ki a nyomozást lezáró, a 24.hu birtokában lévő határozatból.

A rendőrség szerint nem követett el bűncselekményt Brunner Imre, aki mindössze 3 millió forintért jutott hozzá egy házhoz a falujában. A nyomozás – amelynek során a falu vezetőjét ki sem hallgatták – megállapította azt is: a jegyző a legjobb tudása szerint végezte az értékbecslést.

A büntetőeljárás hivatali visszaélés miatt indult, mivel nem csak etikai, hanem jogi aggályok is felmerültek azzal kapcsolatban, hogy a polgármester a saját településén egy bajba jutott család házát szerezte meg egy végrehajtási eljárás során – írja a lap.

A lap információi szerint miközben a teljes bébi képviselő-testületet kihallgatták, Brunner Imre polgármestert nem keresték meg a nyomozók, legalább is a nyomozás megszüntetéséről szóló határozatban az ő nevét nem sorolták fel a nyomozati cselekmények ismertetése során, mindenki másét viszont igen.

Ugyanúgy áll a redőny, ahogyan hagytuk, teljesen elhagyatottan áll a ház

– mondta Berki Mónika, aki annak idején hiába kért némi haladékot Brunner Imrétől, hogy akár bérleti díj fejében maradhassanak az otthonukban, a polgármester ragaszkodott ahhoz, hogy 30 napon belül költözzenek ki.

A lap kereste Brunner Imrét, hogy mik a tervei a házzal és miért nem adott haladékot a családnak a kiköltözésre, de nem reagált.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

puszt
Persze, hisz már egy hozzáértő el is árulta, h a lopás a maga a Fidesz politikája, politikai terméke...
Giovanni Alba
Közben a polgárok, akik megválasztották mesterüket nem lázonganak, nem követelik a lemondását? Szerintük ez így van jól, ez a világ rendje?
Akkor viszont megérdemlik egymást.
Földesúr és a jobbágyok.
Qqberci
Nem követett el bűncselekményt, simán csak mocsok szemét állat volt...
szaboria1
Ez a Fidesz mentalitás azt csinálunk amit akarunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.