A Magyar Nemzeti Bank (MNB) büntetőfeljelentést tesz Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnökének kijelentései miatt – közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Az MNB kiakadt Varju László kijelentésein, büntetőfeljelentést tesznek a DK-s politikus ellen
Fotó: Varjú László, a DK vezérszónoka felszólal a jegybank 2019. évi üzleti jelentéséről és beszámolójáról tartott vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án. MTI/Balogh Zoltán

Azt írták:

a Demokratikus Koalíció pénteki sajtótájékoztatóján a párt képviselője Matolcsy György jegybankelnök gazdasági bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat.

Az MNB ezért a Varju László képviselő által elmondottak miatt jogi lépéseket tesz és határozottan felszólítja a pártot, hogy az egyértelmű politikai haszonszerzés érdekében tett felelőtlen nyilatkozatot vonja vissza és a továbbiakban tartózkodjon a rémhírek terjesztésétől.

Hozzátették: amint azt az MNB 2022. november végén publikált stabilitási jelentése is részletesen bemutatja, a magyar bankrendszer ma robosztus tőketartalékkal, jelentős bármikor felhasználható (likvid) saját eszközállománnyal tevékenykedik. Az MNB számításai és stresszteszt adatok alapján a bankok sokkellenálló képessége kiváló, e piaci szereplők számottevően jobb állapotban vannak, mint a 2008-as válság idején.

Ezek a tények, minden más szándékos megtévesztés és rémhírterjesztés

- olvasható a bank közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi fogyasztók érdekeit szem előtt tartva mindent megtesz azért, hogy a pénzügyi rendszer szereplőinek ellenállóképessége ilyen magas szinten maradjon, illetve még tovább erősödjék

- írták.

Forrás: MTI

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Philip Marlowe
Ennek a szemét libsikomcsi bandának semmi sem drága, hogy hatalomra kerüljenek!
SMS-kel országos pánikot keltettek a benzinkutakon, most meg a bankszektort is bedöntenék SMS-kel csak hogy minél nagyobb káoszt érjenek el! Ezeknek az emberek nem számítanak semmit!
Varnyú elvtárs meg még személyesen tolja a rémhíreket! A rohadék!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m73
@Gyurka80: én nyugodt vagyok barom:-) te rohadtsz itt egész nap és ugatod a sok baromságaidat.
Gyurka80
@drrotf: Miért is kellene leváltani? Azért, mert 4 x 2/3-al nyert? Van nálad baj!
terlasz
@Gyurka80: Leginkább azért kellene leváltani, sőt börtönbe juttatni O-t, mert köztörvényes bűnöző. Hagyjuk a 2/3 bűvésztrükkjeit...!
drrotf
@Gyurka80: Ha nem látod hogy ez nem az amit Ó.Viktor a választáskor bejelentett,pont az ellenkezője történik amit ígért, és hogy ő a felelős ezért mert ő kormányoz teljhatalommal, akkor nincs mit megmagyaráznom, hogy ilyen helyzetért egy másik ember már leváltottak, nem választás útján , lemondatták a Parlamentben!
Gyurka80
@terlasz: Bűnöző a nénikéd idióta!
Gyurka80
@drrotf: "ilyen helyzetért egy másik ember már leváltottak" hazudsz, senkit nem váltottak le nálunk, csak megyót puccsolta meg böszmeferi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.