Az MKB Bank és a Takarékbank közgyűlése pénteken elfogadta a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének második lépését, ennek értelmében 2023. május 1-jén egyesül a bankcsoport két tagbankja, és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését – tájékoztatta a Magyar Bankholding az MTI-t.

Létrejön Magyarország második legnagyobb bankja
Fotó: Takarékbank

A közlemény szerint az így létrejövő nagybank Magyarország második legnagyobb bankja lesz, közel 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 2,3 millió ügyféllel és számos területen piacvezető pozícióval. A fúzió következő lépésének megvalósításához szükséges felügyeleti engedélyeztetés folyamatban van.

Az MKB Bank közgyűlése döntött az MKB tőkéjének 23 milliárd forintot meghaladó megemeléséről is, amelynek értelmében december 9-ével csaknem 322 milliárd forintra nő a hitelintézet alaptőkéje.

Az egyesülés során az MKB Bankba beolvad a Takarékbank. A bank jövő májusi csatlakozásával lezárul a magyar bankszektorban történelmi jelentőségű, de a régióban is egyedülálló fúziós folyamat – fogalmaztak a közleményben.

A Magyar Bankholding a Takarékbank csatlakozásáig a belső működést harmonizálja, emellett folyamatosan zajlik a munka a banki informatikai rendszerek fejlesztésén és egyesítésén.

A bankholding hangsúlyozta: kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat és az átmárkázás lépései a Takarékbank és az MKB Bank ügyfelei számára zökkenőmentesen, minél gördülékenyebben történjenek.

A fúziós folyamat végső lépése a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában valósul meg, az ezzel kapcsolatos felügyeleti eljárás jelenleg is folyamatban van – áll a közleményben.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
20 forintos kérdés: Na, ki a (valódi!) tulaj?
Jozefina
Az MKB Bank vajon a rossz híre miatt igyekszik házasodni és nevet váltani??!!! Mi lesz a takarékszövetkezeti tulajdonnal??!!! Mészáros ezt is lenyúlja!!!? Hihetetlen, hogy mi van ebben az országban!!!??
"Új céget alapított a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó bankholding
A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport 2023 közepére tervezett egyesülésére létrejött Magyar Bankholding Zrt. által létrehozott cég neve beszédes: Magyar Takarék Bankholding Zrt., amelynek fő tevékenysége a vagyonkezelés - írja az Mfor.hu"
www.napi.hu/magyar-vallalatok/magyar-bankholding-budapest-bank-mkb-takarekbank-meszaros-lorinc-opus-szaraz-istvan.734903.html
privatbankar.hu/cikkek/vallalat/csak-az-allam-cege-lett-veszteseges-a-leendo-oriasbank-tulajdonosai-kozul.html
sgl
Vásárhelyi M.: imgur.com/aWMwoqd i.imgur.com/fvjKGtw.png
Orwell: uploads.disquscdn.com/images/f3d62e62121a45f45fdc01f9b2de3517ba64d8e56795c1ba28b4f02ba9d96b4a.jpg

Ahhoz hogy utáld és ne szavazz a fideszre, elég ha becsületes vagy és annak is látszol!

HVG: "Ma már simán ki merem mondani, hogy már csak kétféle fideszes létezik: a retardált ostoba barom, és az erkölcsi hulladék."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok