Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy számoljon be arról, mi hangzott el oktatásügyi témában a szombati kormányülésen – írja az MTI.

A kormány titkolja, mi történt a szombati kormányülésen – Most azt kérik, számoljanak be rólaKunhalmi Ágnes/Facebook

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke vasárnap a Belügyminisztérium elől közvetített online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára és Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke részt vett a szombati kormányülésen.

Mivel titkolja a kormány, hogy mi történt a szombati kormányülésen, ezért az MSZP felszólítja Maruzsa Zoltánt és Horváth Pétert, hogy álljon ma a nyilvánosság elé, és mondja el, mit mondtak a miniszterelnöknek

– hangoztatta Kunhalmi Ágnes.

Elmondta, az ellenzéki párt arra kíváncsi, mi a véleménye a miniszterelnöknek az oktatási tüntetésekről, mi a véleménye az "áldatlan állapotokról". Horváth Péter beszámolt-e a kormányfőnek és a kormánytagoknak arról, hogy "mit okoz a retorzió, a durva beavatkozás és terror", a kirúgási hullám egy-egy közösségnek, iskolának – tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes arra is kíváncsi, az államtitkár és a pedagógus kar elnöke tájékoztatták-e a miniszterelnököt, hogy a tüntetések egyik mozgatórugója a bér- és szakmai kérdéseken túl az, hogy a kormány megszegte a pedagógusoknak tett ígéretét, miszerint a vetítési alapot a mindenkori minimálbérhez kötik.

Ha betartotta volna a miniszterelnök az önként vállalt ígéretét a pedagógusoknak, akkor már 80 százalékos pedagógusbéremelésnél tartanánk

– közölte Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP-s politikusa kitért arra, hogy ha a kormány Brüsszeltől várja a pedagógusok béremeléséhez a forrást, ezzel fontos szuverenitási kérdést is érint, hiszen az oktatás az unióban nemzeti hatáskör.

Felszólította a kormányt: álljon a diákok elé, akikre nem hat "a terror és a megfélemlítés".

Felnőtt egy új generáció, amely tisztában van azzal, hogy milyen országban él, és tisztában van a tanárok problémáival. A mai fiatalok tudják, hogy a tudásalapú gazdaság hiánya egy leszakadó és elszegényedő ország képét mutatja majd – mondta Kunhalmi Ágnes.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Csizmás Kond: Nem. A kormány nem egy magánvállalkozás. A mi beosztottaink, értünk vannak.
Nem érted, mi?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@csak úgy...: shikari mint volt tanár?...ez egy büdös román csigagyűjtő...
Aki Én
@Shikari: helyesírást emlegetsz?
Sajtótájékoztató, így írjuk.
Ez egyben van, nem úgy, mint te.
Aki Én
@Shikari: ...legalábbis mi, magyarok. Te írhatod külön is, románként ezt nem kell tudnod.
csak úgy....
@Shikari: tibim, hány éve is annak,hogy utoljára volt csajod ?
te valakitöl elkaphattad a buzulást, amiböl nehéz lesz kigyógyulnod...
ómió
Mi történt, efftársak!? Már meghazudni se vagytok képesek!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.