Baksán és Ozorán az időközi polgármesterválasztáson a kormánypárti jelöltek futottak be, Nyírpilisen viszont egy független jelölt győzött.

Tóth Gábort, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesternek a baranyai Baksán a vasárnap tartott időközi voksoláson – olvasható az MTI hírében.

Fideszes jelölt lett polgármester Baksán és Ozorán, Nyírpilisen egy független jelölt nyert

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztesre 243, független vetélytársára, Albrecht Péterre 217 érvényes szavazat érkezett.

A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a négy képviselői mandátumért tizenkét független jelölt indult.

A településen azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő-testület a feloszlásról döntött.

Tolnában is fideszes lett a polgármester

Sümegi Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Ozorán a vasárnap tartott voksoláson – áll az MTI hírében.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a győztesre 506-an, független vetélytársai közül Nagy Istvánnéra 279-en, Tischler Csabára 107-en voksoltak érvényesen.

A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a helyiek, a hat képviselői helyért huszonöt független jelölt indult.

A településen azért kellett időközi választást tartani, mert a korábbi képviselő-testület feloszlott.

Nyírpilisen független jelölt győzött

A független Beri Márkot választották polgármesternek a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilisen. A település választói az önkormányzati képviselői helyekről is dönthettek.

Kerekes Imre jegyző az eredményt részletezve az MTI-nek elmondta, a polgármesteri tisztségért három független jelölt indult: Beri Márk 266, míg Buzás Jánosné eddigi polgármester 206 voksot kapott. A harmadik jelöltre, Szarka Györgyre nem érkezett szavazat.

A 476 leadott szavazatból 472 volt érvényes.

A községben az önkormányzati testület tagjait is megválaszthatták a nyírpilisiek, a négy képviselői helyért tizennégy független jelölt indult.

Nyírpilisen feloszlás miatt kellett polgármestert és képviselő-testületet választani; a községben legutóbb idén júniusban tartottak időközi polgármester-választást.

Forrás: mti.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Havanagi
Gratulálok a delirium tremensben agonizáló féreg választóknak!!!Ti segédletetekkel jutott ide az országunk,hogy szakadjatok meg.,
pacal
"Polgárosodás vagy kádárista posvány?"

Baksán és Ozorán az utóbbit választották.
És "jönnek majd a félművelt sunyi parasztok", mondta anno Márai, de amivel ő sem számolt, "ezek ugyanazok":

www.youtube.com/watch?v=-T-ivj7lqk0
Pálinkás Pál
ha valaha bukik a fidesz, az ilyen falvaktól minden pénzt megvonni...abból kaphatnak, amit megtermelnek..és még csodálkoznak,miért hívják őket buta parasztoknak...
szaboria1
@Havanagi: EZEK a kis települések van ahol még a 300 szavazatra jogosult sincs. De. az MTI sem igazi tájékoztatás mert 2 fidesz 2 független nyert. Viszont a fideszeseknek lesz egy kis gondjuk minden hol a képviselő független lesz.
simmering73
@Virág Árpád: Hogy ilyen hülye ez a nép? Nem.
ómió
Az "efftársiasság" megint a "háttérben" maradt?
Havanagi
@szaboria1: Ez az,ebben nem vagyok olyan biztos.Lehet,hogy átvedlenek fideszessé,vagy jobb esetben ellenzékivé.A kaméleonok országa vagyunk.
134.bátor
Ha " éhenfagynak",akkor is a fideszre szavaznak.
Nem fogom sajnálni öket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.