Január elsejétől 15 százalékkal emelkedik a nyugdíj – jelentette be Orbán Viktor kedden.

Most írtam alá azt a kormányrendeletet, amellyel január elsejétől 15 százalékkal emeljük a nyugdíjakat Magyarországon,

mondta a Facebookra feltöltött videóban a miniszterelnök. Az erről szóló rendeletet ki is hirdették a Magyar Közlönyben – írja a 24.hu.

Orbán bejelentette: jelentősen emelkednek a nyugdíjak januártól

Fotó: 123RF.com

Orbán a felvételen elismételte azt a kormány által rendszeresen hangoztatott üzenetet, miszerint

„az elhibázott brüsszeli szankciók miatt egész Európában tombol az energiaválság” és „ez bennünket, magyarokat is nyomaszt és érint”. A miniszterelnök szerint a kormány „ársapkákkal és rezsicsökkentéssel” védi a családokat,

de védekezés közben nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Magyarországnak vannak nagy céljai, amelyek túlmutatnak a nehéz időszakokon. Az egyik ilyen nagy célunk a nyugdíjasok méltó életének biztosítása, illetve a nyugdíjak értékének megőrzése.

Orbán szerint ezt a célt „2010 óta minden évben sikerült elérnünk” és most, hogy 15 százalékkal emelkedik a nyugdíj, ez 2023-ban is így lesz.

Forrás: 24.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Emelkedni a Duna vízszintje, az árak, vagy az infláció szokott - a nyugdíj meg a béremelés csak kullogni szokott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@kereső: Ma nem is lennék statisztikus! A "mennyi legyen" nem az én világom!Pláne nem az egészségügyben, ahol évtizedekig csináltam, a teljesítmény finanszírozás kódolásával , és tanításával együtt!
simmering73
Jelentősen az árak emelkedtek. Például a piacon a pulykanyak tavaly még 800ft/kg volt, most 1600ft/kg. Köszönjük.
drrotf
Megint félrevezette a nyugdíjasokat Ó.Viktor!Azt mondta hogy megbecsüli a nyugdíjasokat és hogy a nyugdíjak értékét megőrzi!Az hogy 15%-al emelte a nyugdíjakat hasra ütés szerűen az igaz, de tette ezt úgy hogy nem várta meg a Monetáris Tanács közleményét , amit december 20.-án adnak ki, a jövő évi infláció mértékéről, amelyet a törvény szerint a jövő évi nyugdíj emelésénél kell figyelembe venni!Ezt az eljárási és megállapítási módot az országos nyugdíjas érdekvédelem képviselője is kifogásolta. Az előre jelzések szerint a jövő évi infláció 18% lesz de tavasszal eléri a 26%-ot is.Kérdésem csak annyi, hogy a 15%-os nyugdíjemeléssel akkor teljesült az O.Viktor állítása hogy a nyugdíjak megőrizték az értéküket vagy nem teljesült.Ha nem teljesült akkor miért csapja be ez a doktorminiszterelnökúr a nyugdíjasokat?Csak azért mer így szokta meg.
kereső
@drrotf: Az egy dolog, hogy - nem becsapja , hanem meglopja a nyugdijasokkat. Mindezt úgy teszi, hogy a saját maga által hozott törvényt is megsérti ezzel. Ez teljesen világosan látszik 2020 évtől kezdve. Addig csak azért nem volt "érzékelhető", mert a hazudott infláció addig még nem tért el nagy mértékben a valóstól. 2021-ben már igen, és ez az év tette fel a koronát, jövőre meg jön a ráaadás.
verőce21
... a fegyveres testületek főnökeinek, horror nyugdíjakkal...!
telegdilaci
@sokanvagyunk:Az nem baj hogy az infláció már 22-% körül van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.