Nem kellett volna a régi rendszerhez nyúlni. Az új kasszáknál nagyon le kell hajolni, kényelmetlen, és nehéz bennük megtalálni, amit keres az ember. Nekem van bankkártyám, de nem szeretem használni – így kommentálta a Lövölde téri Lidlből kilépő egyik idősebb vásárló csütörtökön az új, de a jelek szerint még alakuló rendszert.

Visszavonulót fújt a Lidl, nyertek a Lövölde téri nyugdíjasok
Fotó: Lidl.hu

Nagy volt a felzúdulás, amikor az egyik belvárosi Lidl-ben szinte csak automata kasszák kezdtek el működni. Végül még a VI. kerületi önkormányzat is beszállt a nagy Lövölde téri kasszaháborúba – számolt be róla az RTL.hu.

Volt olyan 40 év körüli vásárlójuk, aki viszont azt mondta, alig várta, hogy itt is olyan önkiszolgáló kasszák legyenek, mint például a Tescóban vagy a Sparban.

A Lidl októberben, az egység felújítása után üzemelte be új kasszarendszerét: tíz önkiszolgáló pénztárat állítottak csatasorba.

A Lövölde tér környékén mindez akkora megrökönyödést váltott ki egyesekből, hogy a VI. kerületi önkormányzatig is elértek az ügy hullámai.

Beleznay Zsuzsanna, Terézváros kereskedelemért, turizmusért és köztisztaságért felelős alpolgármestere október végén arról írt a Facebookon, hogy Szász Károly idősügyi tanácsnokkal közösen egyeztetni fog az üzletvezetéssel, mivel több szépkorú terézvárosi lakos jelezte, hogy ezek a kasszák túl nagy kihívást jelentenek számukra.

Több szépkorú terézvárosi lakos jelezte felénk, hogy a Lövölde téri Lidl áruházban már csak automata pénztárak üzemelnek, amelyek nagy kihívást jelentenek az idős, sok esetben még bankkártyával sem rendelkező vásárlók számára.

- fogalmazott korábbi bejegyzésében Beleznay Zsuzsanna.

Soproni Tamás polgármester pedig arról tájékoztatta a lakosságot, hogy az alpolgármester és az idősügyi tanácsnok azt kérte a Lidltől, hogy legalább egyetlen valódi, hagyományos kasszát telepítsenek.

Valójában a tíz önkiszolgáló kassza mellett mindig volt egy hagyományos kassza, ebben azonban gyakran nem volt pénztáros, és a mérete is sokkal kisebb volt, mint a korábban használt, hagyományos társaié. A Lidl azt ígérte az önkormányzatnak, hogy megvizsgálják a körülményeket.

Ez úgy tűnik, hogy meg is történt, az egységben ugyanis immár három hagyományos kassza üzemel.

A Lövölde téri Lidl most üzente meg nekünk, hogy december 8-tól három darab hagyományos kasszát fognak megnyitni, ezzel megkönnyítik azok helyzetét, akik nehezen tudták használni az önkiszolgáló kasszákat

- tudatta a hírt Szász Károly.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: RTL

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nem csak bankkártyával hanem készpénzzel is lehet fizetni. Ezt nem mondták a szépkorúaknak?
telegdilaci
@simmering73:Én szeretem az önkiszolgáló kasszákat a Lidlben,nem kell annyit sorban állni mint a hagyományos péztáraknál,lehet kártyával és készpénzel is fizetni,és állandóan van ott egy alkalmazott akitől lehet segítséget kérni!
Emmersson71
@telegdilaci: "...és állandóan van ott egy alkalmazott akitől lehet segítséget kérni"

Na, ez a gond! Mert az az alkalmazott akár egy kasszában is ülhetne! Én is tudom használni a mai rendszereket, de a lófaszt a picsájukba, ne velem végeztessék el INGYEN a pénztáros munkáját!
Dafke nem használom az önkiszolgáló kasszákat! Mondjuk, évek óta házhoz rendelek, szóval egyre kevésbé érint az ügy ;)
Tunes1106
Dunaújvárosi lidl szar , 2 pénztár nyitva önkiszolgáló kassza pakolj ki 40x40 cm terre teli kosarat .Sorok az áruház végéig érnek ,mélyhűtött ,csomagolt hús , meg minden hűtött árú polcok közé öntve és távozás! Remélem ott rohad meg minden, lehet eltakarítani ezt a szarházi bandát az országból! A nagy rohadó Németországban már ilyenkor üvöltöttek az üzletvezetővel hogy nyisson pénztárat!
csagyi
Lehet ezt még tovább is fejleszteni:pl.minden vásárló maga rakja ki a raktárból az árút a polcra.
A munkája arányában pedig levonja az árúk összegéből a befektetett munkáját az önkiszolgáló kasszánál..
Hurrá!
Briliáns megoldások.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.