Ujhelyi István közösségi oldalán számolt be arról, hogy "a Fidesz EP-képviselői az LMBTIQ-jogok elismerése mellett szavaztak az Európai Parlamentben".

Alaposan meglepték Ujhelyit a Fidesz EP-képviselői: "Olyat szavaztak meg, amelyet az Orbán-rezsim egyébként tiltó listán tart a számukra"
Fotó: Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP-Párbeszéd) felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila

Mint írja, csütörtökön szavazott az Európai Parlament plenáris ülése arról a jelentésről (408 igen, 44 nem és 31 tartózkodás volt az eredmény), amelyet az Európai Néppárt romániai EP-képviselője, az RMDSZ-es Vincze Lóránt készített a Petíciós Bizottság 2021. évi tanácskozásaival kapcsolatban.

Hozzátette:

A számtalan fontos ügy mellett a jelentés hosszan értekezik a magyar kormánypártok által egyébként messzire elkerült és tudatosan elutasított LMBTIQ-kérdésről, illetve az érintettek jogainak szükséges elismeréséről.

Felidézte:

A dokumentumban szerepel például az az állítás, hogy “fokozott figyelmet kell fordítani egy olyan európai jogalkotási aktus elfogadására, amely megpecsételi az LMBTIQ+-jogok elismerését”, de olyan rész is olvasható a közel negyven oldalas dokumentumban, amely arra hivatkozik: jelentős az olyan petíciók száma, amelyek a szivárványcsaládok jogainak Unión belüli védelmével foglalkozik, ezügyben fel is hívja a jelentés a döntéshozók figyelmét arra, hogy konkrét intézkedéseket kell tenniük annak érdekében, hogy “biztosítsák az LMBTIQ-családok védelmét”.

Ujhelyi szerint mindez kizárólag azért érdekes, mert "ezt a Vincze-jelentést a Fidesz európai parlamenti képviselői is meglepő módon megszavazták, vagyis egyetértően támogatták, holott eddig az volt a gyakorlatuk, hogy jelentős parlamenti állásfoglalásokat is képesek voltak elutasítani, ha abban szerepelt a gender, esetleg a migráns kifejezés, netán utalás volt benne a nők elleni és a családon belüli erőszak visszaszorításáról szóló isztambuli egyezmény mielőbbi ratifikálására".

A politikus szerint két lehetőség van:

vagy radikális fordulatot vettek a Fideszben és az EP-képviselők támogató szavazatai jelentős elmozdulást jeleznek a kormánypártok hozzáállásában az LMBTIQ-kérdések kapcsán, vagy egyszerűen csak figyelmetlenek voltak és olyat szavaztak meg, amelyet az Orbán-rezsim egyébként tiltó listán tart a számukra. Reméljük előbbi és nem utóbbi.

Forrás: Facebook

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Ezeknek a fidesz szavazóknak gondolom az Orbán Viktor, Kövér László, lecsavarják a tökeiket és összevarják a vaginájukat! Ezt követően kizárni őket a fideszből de még a politikai tevékenységeiket is betiltani! Menjenek a náthás büdös kurva anyjukba a soros papihhoz faszt szopni!
Orbán Viktor álj a sarkadra erre kaptál megbízást!
teuton
@Shikari: Katonahoz melto modon elt??? Ezt honnan szeded a nacirol? Haborus bünöket követett el, több 100 hadifoglyot vegzett ki! Mellesleg drogozott! De a 10 ev Sziberiat töled sem sajnalnam kis naci!
Shikari
@teuton: A hősiesség, a kitartás, a hazafiság és az elkötelezett hűség volt a Waffen SS hitvallása! A világ és a történelem egyik legelszántabb harcosai voltak, akiket a római légiókhoz a keresztes lovagokhoz és a napoleoni gárdához lehet csak hasonlítani. Leon Degrelle a West Pointi katonai akadémián tanított az SS harci morálról nagy sikerrel.
teuton
@Shikari: Rajongj csak tovabb a nacikert, hasonlo sorsot kivanok neked is, mint ezeknek a tömeggyilkosoknak. Esetleg olyat, mint a Ducenak, akit "felfüggesztettek az alllasabol"... Fejjel lefele...
Shikari
@teuton: Becsüld a bátor embereket, ha már gyáva szar vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.