Ujhelyi István közösségi oldalán számolt be arról, hogy "a Fidesz EP-képviselői az LMBTIQ-jogok elismerése mellett szavaztak az Európai Parlamentben".

Alaposan meglepték Ujhelyit a Fidesz EP-képviselői: "Olyat szavaztak meg, amelyet az Orbán-rezsim egyébként tiltó listán tart a számukra"
Fotó: Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP-Párbeszéd) felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én. MTI/Kovács Attila

Mint írja, csütörtökön szavazott az Európai Parlament plenáris ülése arról a jelentésről (408 igen, 44 nem és 31 tartózkodás volt az eredmény), amelyet az Európai Néppárt romániai EP-képviselője, az RMDSZ-es Vincze Lóránt készített a Petíciós Bizottság 2021. évi tanácskozásaival kapcsolatban.

Hozzátette:

A számtalan fontos ügy mellett a jelentés hosszan értekezik a magyar kormánypártok által egyébként messzire elkerült és tudatosan elutasított LMBTIQ-kérdésről, illetve az érintettek jogainak szükséges elismeréséről.

Felidézte:

A dokumentumban szerepel például az az állítás, hogy “fokozott figyelmet kell fordítani egy olyan európai jogalkotási aktus elfogadására, amely megpecsételi az LMBTIQ+-jogok elismerését”, de olyan rész is olvasható a közel negyven oldalas dokumentumban, amely arra hivatkozik: jelentős az olyan petíciók száma, amelyek a szivárványcsaládok jogainak Unión belüli védelmével foglalkozik, ezügyben fel is hívja a jelentés a döntéshozók figyelmét arra, hogy konkrét intézkedéseket kell tenniük annak érdekében, hogy “biztosítsák az LMBTIQ-családok védelmét”.

Ujhelyi szerint mindez kizárólag azért érdekes, mert "ezt a Vincze-jelentést a Fidesz európai parlamenti képviselői is meglepő módon megszavazták, vagyis egyetértően támogatták, holott eddig az volt a gyakorlatuk, hogy jelentős parlamenti állásfoglalásokat is képesek voltak elutasítani, ha abban szerepelt a gender, esetleg a migráns kifejezés, netán utalás volt benne a nők elleni és a családon belüli erőszak visszaszorításáról szóló isztambuli egyezmény mielőbbi ratifikálására".

A politikus szerint két lehetőség van:

vagy radikális fordulatot vettek a Fideszben és az EP-képviselők támogató szavazatai jelentős elmozdulást jeleznek a kormánypártok hozzáállásában az LMBTIQ-kérdések kapcsán, vagy egyszerűen csak figyelmetlenek voltak és olyat szavaztak meg, amelyet az Orbán-rezsim egyébként tiltó listán tart a számukra. Reméljük előbbi és nem utóbbi.

Forrás: Facebook

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
fideszék a titkos migráncs és meleg símogatók? -csak shikari meg ne tudja.. :)
NKF
Na ez a szarhelyi is elmehet a jó büdös p...ába! Ja,jut eszembe van még MSZP?
Yoda69
@NKF: Inkább örülnöd kéne NKF (Nagy Kocsog Fasz)
A buzikat elfogadja a fifeSS ezentúl.
Sámannus
Spítyuka hát a buzik nem szavazhatnak maguk ellen!
Jövő hónapban meg bontsuk a határkerítést ám!.Végünk lesz rögvest.
Őt éven belül pedig mi fogunk menekülni Afrikába, és vissza dobálnak bennünket is a tengerbe, ha bejönnek ide az oroszok, bizony. Ha nem akarunk Szibériában nyaralni -60°C-ban ami 18 foknak a háromszorosa .
namihami
@Yoda69:. 14.32:. Eddig is elfogadta, sőt, keblére ölelte, csak egy szempontja volt/van:. ""szájer-tipusú"", kebelbéli legyen.
Akkor még ""gránitfaragó"" is lehet belőle.
Yoda69
@namihami: Persze, suttyomban buzibarokba jar oprban es a slepp, de hivatalosan eddig meg nem fogadtak el az LMBTQ-t
Gazella
@Sámannus: ezt hinnan szedted hirtelenjében??
Sámannus
@Gazella: Ezek mind valós információk. Az oroszok ahová beteszik a lábukat, onnan mindenki menekül.Ez volt Szíriában 2015-ben nálunk 2010-től történik. a kötségvetési és uniós pénzek rekvirálásával egy népvándorlást kényszerített a rendszer a magyarokra az anyaországban, ami a mainapig is zajlik- Aki kicsit figyel az afrikai régióra látja micsoda beruházások történnek, és mekkora fejlődésnek indultak. Nem kell jósnak lennem, hogy mi ennek a következménye. Azt már évszázadok óta tudjuk, hogy a muszka nem dolgozik.SEMMIT! A magyar kormány semmi önnálló beruházást nem folytat elherdálja a rábízott vagyont és forrásokat. Aköltségvetési forrásokat teljes egészében feléli. Ennek a jövőnk felélése a következménye, és célja így teljesül!
teuton
@Shikari: Otthon vagy? Persze, azert gusztustalankodsz abberalt allat! Mostmar pedig a fitymasz szvazati jovahagyasaval teheted!
teuton
Pista, van egy 3. variacio is, ami 99%ig biztos! Annyira kell a penz, hogy mostmar BARMIT megszavaznak amit eddig elutasitottak, terden csuszva törlik fel a padlot kinjukban, hogy penzt kapjanak, mert mostmar annyira kifogytak belöle, hogy csak egymastol tudnanak lopni...
Csizmás Kond
...szerintem a fid4sz csak Ujhelyinek akart kedveskedni...
csak úgy....
@Csizmás Kond: szerintem te butább mint a sok évi átlag!
Aronka
Helyes!Az Unió kapja be és fajtalankidjanak.
ómió
Szóval, nem jogfosztanák az aberrókat? Na, ne má'!
Jozefina
Rájöttek, hogy bőségesen a fidesz-kdnp-ben is vannak érintettek, vagy csak éppen a józan eszökre hallgattak, esetleg valóban a pénz megszerzése a háttér???!!!
Fenyöfa58
@Shikari: ERESZ JOSKA JÓL VAN ? A MAI SZOPÁS MEG VOLT ? ???
Fenyöfa58
@Shikari: SZÁJER ?KALETA ? KOCSIS MÁTÉ ? HARRACH ? HAZA ÉRTEK ??TE ŰGYELETES BAROM !!!
Fenyöfa58
@Shikari: AZ ORBÁN FIÓKÁVAL MI VAN ??? Ő IS HAZA ÉRT ??? AGYHALOTT !!! A NAGY POFÁDAT ZABÁLÁSRA HASZNÁLD !!!
teuton
@Shikari: Latom, kedveled a nacikat. Azt is tudod, hogy a laba rövidebb lett, kabitoszerfüggö volt es mint utolsot engedtek el 10 ev utan egy sziberiai gulagrol? Na hasonlo jokat kivanok neked is. Egyebkent pedig egy ilyen nyomoronccal felkezzel elbannek fegyver nelkül...
Németh István
Ezeknek a fidesz szavazóknak gondolom az Orbán Viktor, Kövér László, lecsavarják a tökeiket és összevarják a vaginájukat! Ezt követően kizárni őket a fideszből de még a politikai tevékenységeiket is betiltani! Menjenek a náthás büdös kurva anyjukba a soros papihhoz faszt szopni!
Orbán Viktor álj a sarkadra erre kaptál megbízást!
teuton
@Shikari: Katonahoz melto modon elt??? Ezt honnan szeded a nacirol? Haborus bünöket követett el, több 100 hadifoglyot vegzett ki! Mellesleg drogozott! De a 10 ev Sziberiat töled sem sajnalnam kis naci!
teuton
@Shikari: Rajongj csak tovabb a nacikert, hasonlo sorsot kivanok neked is, mint ezeknek a tömeggyilkosoknak. Esetleg olyat, mint a Ducenak, akit "felfüggesztettek az alllasabol"... Fejjel lefele...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.