A magyarországi felnőtt lakosság 80 százaléka egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy szeptemberben és novemberben összesen 13 pedagógust bocsátottak el fővárosi gimnáziumokból, amiért polgári engedetlenségben vettek részt – derült ki a Publicus Intézet Népszavának készített kutatásából.

Saját szavazóitól kapott gyomrost a Fidesz – Már ők sem értenek egyet a kormánnyal

A megkérdezettek közül csupán 6 százalék válaszolt egyértelmű igennel arra a kérdésre, egyetért-e a tanárok kirúgásával, akik azért folyamodtak többször is polgári engedetlenséghez, mert a kormány törvényileg korlátozta a jogszerű sztrájk szabályait.

A pártpreferenciák tekintetében az látszik, hogy sok kormánypárti szavazónak sem tetszett a munkabeszüntetéssel tiltakozó „engedetlen” tanárok elbocsátása:

a Fidesz-KDNP híveinek 54 százaléka szerint inkább nem kellett volna kirúgni a pedagógusokat, 29 százalékuk viszont inkább egyetért az intézkedéssel.

Az ellenzéki szavazóknál 99 százalék azoknak az aránya, akik rossz szemmel nézik a tanárok kirúgását.

A legtöbben támogatják is a tanárok tiltakozását, az erre vonatkozó kérdésre a megkérdezettek 71 százaléka felelt egyértelmű igennel, 8 százalékuk pedig az „inkább igennel” válaszolt. A politikai megosztottság azonban továbbra is nagy:

míg az ellenzéki szavazók 99 százaléka inkább úgy vélekedik, hogy a tanárok, diákok akciói jogosak, a Fidesz-KDNP szavazóinak a 40 százaléka tartja támogathatónak a tiltakozásokat.

Ugyanakkor valamivel nagyobb az egyetértés a két szavazótábor között a pedagógusok béremelésének ügyében:

az ellenzékiek 100 százaléka, a kormánypártiak 78 százaléka szerint a jelenleginél magasabb fizetést érdemelnének a tanárok.

Forrás: 24.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A maffia főnököt nem érdekli más nyomora!!!
Hatvanpuszta épül-szépül, a foci VB döntőt a helyszínen nézi, az offshore számlákon gyűlik a pénz, oszt annyi...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Istenakinincsen
Megfélemlítés miatt kell kirúgni, példát statuálni! Alig van már tanár, utánpótlás meg nagyon kevés. Ebből csak az derül ki, hogy nem kell a fideSS maffiának értelmes gondolkodó ember, csak agyhalott agymosott rabszolgák. Az iskolák, óvodák gyermekmegőrzők lettek, azért hogy a szülők tudják táplálni a munkájukkal a korrupt élősködő rendszert!
Jaaa és 4500 orvos tette letétbe a felmondását???...Itt tényleg minden rendben van??
Béla333
A maffia főnököt nem érdekli más nyomora!!!
Hatvanpuszta épül-szépül, a foci VB döntőt a helyszínen nézi, az offshore számlákon gyűlik a pénz, oszt annyi...
Nessy
Minden diktátor a lebutított, félelemben tartott tömegek előtt játszhatja a nagy megmentő szerepét! A "kiművelt emberfőkre" pártunknak és kormányunknak nincs szüksége! Olcsó munkaerő a gazdaság vonzereje, a multi cégek idevonzásában. De meddig??? A gépies összeszerelési munkákat pár évtized alatt átveszik a robotok! A máshol nem, vagy csak nagyon szigorú feltételekkel felépíthető akkumulátor gyárak országa leszünk?
B-la
Sokkal drágább lett volna a "közvélemény kutatás", ha lettek volna olyan kérdések ,hogy mi a válaszadó iskolai végzettsége, valamint az, hogy hol tanult meg Írni-olvasni ? Ennyit lehet várni egy fideszestől. Oda szarik, ahonnan enni kapott. Pontosabban az ellen ír, aki megtanította írni.
Istenakinincsen
@Philip Marlowe: Te szerencsétlen barom! Mi van a te fejedben?
Mesélj az igazságról! mi derülne ki a "te" egyéni véleményed kikutatásából? Az hogy: ".bruhahahahahahahaha..."???
Nessy
@Pegero: Tudjuk! Az összes szavazó 50%-a a levelezőtagozatosokkal együtt, hüp.hüp.hüp, Barba trükk, 2/3! Saját választási törvénnyel!
csak úgy....
@Philip Marlowe: @Shikari: @KisTehen: @Pegero: agymosottak!
verőce21
Amelyik pedagógus belép ebbe a buliba nem fogja fel előtte, hogy tüntetni nem nyugdíjas állás...?
teuton
@verőce21: Tenyleg??? NEM tüntetes, hanem sztrajk miatt rugtak ki öket! De sztrajkolni miota büntett??? Melyik demokraciaban? Ja, csak diktaturakban...
csak úgy....
@verőce21: ezt,hogy gondolod te kretén? a szar szocik ellen még lehetett tüntetni ,fideszesekkel az élen, de a még szarabb fidesz ellen már nem szabad?
nektek teljesen elment az eszetek?
verőce21
@teuton: Ha itt diktatúra lenne, ez a blog sem létezne, te gyengeelméjű
csagyi
Ha pedig diktatúra lenne akkor te a sajátos megbízásod után már egy kép(telen)viselő is lehetnél.
Így aztán hogy teljes démosz és szólás szabadság van,csak a fanyar beírásaidra kapod a megbízást.
Istenakinincsen
@KisTehen: mindet ki kellene rúgni ugyi te marha?
Istenakinincsen
@verőce21: tegnap, 21:42 Elmagyarázzam? Ez nem "olyan" diktatúra. Többféle van, de ez a kifinomultabb formája.
Lehet pofázni bármit, lehet véleményed csak magasról leszarják, mert nem számít. Tudják hogy azt csinálnak amit akarnak és a pofánkba röhöghetnek. Ez kb olyan mint amikor a rabszolgaság helyett kitalálták a sárga csekket:))...Ja és azután a bankokat. Fizetést sem kapsz ha nincs bankszámlád...
Rockxy
gyomrost?
nem lehet, hogy pofást kapott?
és az sem lehet, hogy nyakast?
vagy duplaluccot?
verőce21
@Istenakinincsen: 00:50) Hogy lehet ilyen lemondóan, ellehetetlenülten, beletörődve élni, mint te?
teuton
@verőce21: Vergödszke, TE vagy eleg gyengeelmejü! Minden diktaturaban van egy szelep, mert a tulnyomas miatt hamar felrobbanna! Megvolt ez Kadarnal es Honeckernel is, orbancodnak viszont jobban meg van kötve a keze az EU miatt. Meg kell csak nezni kiket engednek be kormanyinfora es ki kerdezhet orbancodtol! Mikor nyilatkozott 12 ev alatt ellenzeki medianak??? Melyik demokratikus orszagban van rendeleti kormanyzas es a teljes regionalis sajto qurmanykezben? Hol finansziroznak veszteseges kormanyparti mediat közpenzböl reklamokkal es melyik europai demokraciaban lesznek nehany ev alatt a haverok milliardos oligarchakka? Mondj nekem 2-3 ilyen EUs orszagot! Ugye nem veletlen ezert, hogy nincs jogallamisag MOon es a qurmany nem akar csatlakozni az EU-ügyeszseghez!
ómió
Nyilván sokkal több kirúgást vártak volna, velem együtt!
Clavigo
@Shikari: Beléd is jó reggelt,,@nyád majma.
Aki Én
@verőce21: nem egy féle diktatúra létezik, ta agyhalott. Ez még nem totális diktatúra.
Te miért vagy ennyire ostoba, veszett farkas elvtárs?
ómió
@Clavigo: Már megint másra hazudnád magadat?
Németh István
Egy törvénysértési folyamattal egyetérteni önmagában törvénysértő! Akiket kirúgtak nem csak azt a 13-at a pályától is el kell tíltani, de elmondom nem csupán azt a 13-at, hanem azt 113-at akit szintén picsánrúgtak az egyébként is elfogadhatatlan tanári hozzáállásuk végett! Ha ezzel szemben megy egy mondjuk kormány párti pártaktivista azt is picsán kell túgni és az sem árt, ha kizárják a közösségi tevékenyséből egyszer és mindenkorra, mint fertőző gócot! Ja > és a kurva büdös rohadt gender anyjukat! ÉRTITEK-é > @Béla333: @Istenakinincsen: @Aki Én: @Clavigo: mint gender pöcsön lógó lótrutykók!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.