Megint beleszállt a Nemzeti Bank a kormányba: kimutatták, hogy az ársapkák hogyan emelték meg az árakat Elemzőjük többek között arról ír, az alapvető élelmiszerek árának maximalizálása más, „helyettesítő” termékek árát emelte meg irreálisan. Az írás első fele hosszan foglalkozik az alapvető élelmiszereknél alkalmazott ársapkákkal, felhívva a figyelmet egy 1970-es évekbeli amerikai kísérletre, ami szintén kudarccal végződött. Rámutat arra, hogy az árak maximalizálásával az úgynevezett helyettesítő termékek ára nő meg irreálisan. Példaként említi, hogy a kristálycukor ugyan ársapkás, de a porcukor 222 százalékkal drágult február óta. A sima liszt ársapkás, de a rétesliszt 146 százalékkal, míg az étolajat kiváltó sertészsír 215 százalékkal drágult. A hatósági áras sertéscombhoz hasonló karaj 152 százalékkal lett drágább. A csirkecemell ársapkás, de a szabadáras csirkecomb 167, míg a pulykamell 180 százalékkal drágult. „A rögzített árú termékek esetén elmaradt áremelkedéseket a...

Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ezt az életben minden normális ember tapasztalta, csak az agycsökevényesek nem!!!?? Orbán a sapkájával mindenkit átvágott, de a propagandát nyomatják!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sunoge
@KisTehen: Tényleg jobb, amikor a mentő/tűzoltó megáll, mert az ársapka miatt nincs egyáltalán üzemanyag. Matolcsy a kormány hű szekértolója, csak vannak olyan gazdasági törvényszerűségek, amiket nem lehet megkerülni. A kommunistáknak sem sikerült. nektek sem fog. Ja, hogy megint ti vagytok...nevetgélj tovább, míg engedik az ápolók.
Peller Anikó
@NagyMarha: A viktor eltörlése nagyban csökkentené az árakat. Aki csak autóval képes közlekedni a saját kényelme okán az fizesse meg az árát. A szállítást kellett volna támogatni, nem az úrvezetőket.

Egyébként is az élelmiszerekről volt szó hülyegyerek, ami nem kifejezetten kényelmi szempont, mert enni mindenki szeretne, még az ilyen marhák is mint te vagy.
Nessy
Szép ez az ársapka! Igaz, hogy sok minden nincs, csak helyettesíteni tudod dupla áron!
Nem baj, hívek, azért jöhet a hozsanna!
Eladott Ország
"A miniszter ugyanakkor a felhalmozás helyett a tudatos vásárlásra szólított fel" Pl. a kismatolcsi’ is tudatosan vásárolt 10 Porschét. Mindig tudta, hogy vesz egyet. A hadikommunizmus, újabban szankcióskommunizmus soha nem érhet véget. Orbán megvéd minket! Nekünk ezt intézte a kormányunk. Egy időgépet kaptunk amivel visszalőtték az országot a 80-as évek elejére. Ha jól csinálják megérkezünk az 50-es évekhez is. Padlássöprés stb
uploads.disquscdn.com/images/f0a560f6447d74596d1d4e7d3a1d204bcffec9f94095e3e4951c9a08f94ce762.jpg?w=800&h=960
Valamelyik nagytudású levezethetné mi az anyjáért pofáznak 20 % inflációról, amikor mindennek az ára 80-100 %-kal emelkedett. A Katarbarepülőzés ára például nem nőtt.Társasházanként 1-2 tehén kell, meg persze az abrak. A kijelölt
inszeminátort majd a közgyűlésen megszavazzák. Az a baj, hogy van tehén nem csak fejős, szopós is, de benn ül az irodában. NEM 18 fokban. 27% ÁFA bevétel... Győztünk ! Utánuk a vízözön. " miniszter ugyanakkor a felhalmozás helyett a tudatos vásárlásra szólított fel mindenkit" Annyira megbíznak a magyar kormány szakértelmében,hogy nem győznek felhalmozni. A megemelt nyugdíjból lehet majd cukrot rendelni az Amazonról. Nem is vagyok éhes! Köszönöm kormány!
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi.imgflip.com%2F747hlz.jpg&key=f3bJtJdLkPT6cjtrRdd_fg&w=800&h=491
Eladott Ország
@Nessy: ma,10:36 ♣ Az apád f*szára kellett volna huzni ársapkát. Te címeres barom ...
pbs.twimg.com/media/FjW8DgBWQAE2V0R?format=jpg&name=small
Matolcsy beismerte: Orbán nem tud kormányozni.
pbs.twimg.com/media/FjT9qEwWAAAPOnj?format=jpg&name=900x900
Nessy
@Eladott Ország: Ezt Matolcsy nélkül is észrevette már minden értelmes ember! Nem ársapka, hanem ÁFA csökkentés/ideiglenes 0 ÁFA kellett volna, mint más normális államban! De akkor nincs mit elosztogatnia Orbánnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.