Borús jövőképet vizionál a Magyar Orvosi Kamara.

Orvosi kamara: most tényleg nagyon nagy baj van

Fotó: pixabay.com

A Magyar Orvosi Kamara nemrég felmérte, hogyan ítélik meg az orvosok az egészségügy átalakítását lehetővé tevő, nemrég elfogadott törvényt. Néhány nap alatt 4500 orvos válaszolta azt, hogy kész letétbe helyezni a felmondását, és ennél is többen mondanák fel az önként vállalt túlmunkát.

Többek közt arról is, hogy számítottak-e ekkora ellenállásra, a portál Lénárd Ritát, a kamara alelnökét kérdezte – írja az Mfor a 24.hu-n megjelent interjú nyomán.

A szakember szerint vízválasztó a most kialakult helyzet. Mint mondta, a 2020-ban elfogadott nagy orvosbéremelés után egyeztetés nélkül kaptakk egy egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, amiből akkor sikerült töröltetni a vezényelhetőséget és az alapbérek mínusz 20 százalékos eltérítését. A mostani törvénycsomaggal ezeket vezették vissza. Lénárd Rita emlékeztetett arra, hogy akkor azért nem állt fel sok orvos, mert a vitatott kérdések kikerültek a törvénytervezetből.

Akkor nem lett nagy baj, most viszont tényleg nagy baj van

– jelentette ki.

Forrás: Mfor.hu, 24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ide már szakértői kormány kellene. Sajnos orbán 12 éve alatt egyszer sem alakult szakértői krmány. Orbán körül a díszpintyek csak a biodíszlet részei, és miután egyszemélyes kormányzás van, a nyaloncok tényleg csak dísznek vannak.
Pintér felügyeli az oktatást,és az egészségügyet, ez maga a röhej. Ez az ember nem ért semmihez, és a tanácsadója Kásler Miklós,aki olajossanya másik fele,mert ő se ért semmihez. Az ország már a béka segge alatt van, de orbán bebizonyítja újra és újra,hogy mindig van lejjebb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@sveikukac: Bizony az a nagy kérdés: " Ki volt az a hülye, aki felrakta a teknősbékát a cölöpre. ahol semmi keresnivalója nincsen"?
jáger laszló
Tényleg nagy a baj!!
Én már porcukorral iszom a kávét!!
Bevallom így is finom...
Ezt a szoci időkben L sem tudtam volna képzelni...
Holtig tanul az ember!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Fogorvos barátom eddig a magánpraxisból fedezte az állami praxis eszközigényét, mert az annyira alúl volt finanszírozva eddig is. Most csomagol és családostól költözik Ausztriába...
Végleg!
karma1
@Dr. Proktor: Egyaltalan nem csodalkozom ezen. Inkabb azon, hogy miert nem tette meg korabban? orbannak sajatmagatol csak a rossz dolgokra van esze, viszont ha valaki nem lottyenti helyre azt a felresikerult agya't, akkor olyan nagy bajok lesznek orszagszerte, amit elkepzelni se tudunk! Csak aztan a nagy kivandorlas lattan ne az jusson eszebe, hogy lezarja a hatarokat a magyarok elott!? Mert mar csak ez az eszkoze maradhat - ezt addig viszont (szerintem) nem vetheti be, mig unios tagok vagyunk.
Alfa
nincs itt semmi látni való...teljesedik a korrupt kamukeresztény orbán célja...novekszenek a nyugdíj megtakarítások a kasszában ,mert hullanak a magyarok
Dr. Proktor
@karma1: Azért nem ment még ki, mert az osztrák határnál lakik és onnan van a magánpraxisa.
Most legfeljebb osztrák állami praxist is vállal majd...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.