A holland TTF gáz piaci ára a nap közbeni 112 dollárról 106-ig esett vissza annak hírére, hogy az EU-ban meglett a megállapodás a gázársapkáról – írja a Portfolio.

Szijjártó most nem boldog: esni kezdett a gáz ára az uniós ársapka híréreFotó: Facebook/Szijjártó Péter

Mint a cikkben rámutatnak, néhány nappal ezelőtt a januári TTF ára még 140 dollár körül mozgott, innen ment le a 110 körüli mai szintre, ami összefügghet azzal, hogy az utóbbi napokban többször is felröppent a hír, hogy közel a megállapodás.

Szijjártó: szerencsétlenkednek

Ahelyett, hogy az Európai Unió értelmes kérdésekkel, új energiaforrások keresésével, az infrastruktúra fejlesztésével foglalkozott volna, az elmúlt hónapok a gázársapka körüli szerencsétlenkedéssel mentek el

- közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az EU-s energiaügyi miniszterek ülését követő sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy Magyarország semmi szín alatt nem támogatja a földgázra vonatkozó ársapka bevezetését, az ugyanis "káros, veszélyes és teljesen felesleges" intézkedés.

Szavai szerint ezzel olyan eseményekre szeretne reagálni a közösség, amelyek augusztusban történtek, s az csak a bevezetés szükségtelenségét bizonyítja, hogy azóta is jól megvolt a kontinens ársapka nélkül.

Ráadásul a korlát elrendelése áremelkedéshez vezethetne, egyrészt az elérhető mennyiség csökkenése miatt, másrészt azért, mert annak szintjét a jelenlegi piaci ár fölött húznák meg – figyelmeztetett.

"Mit mond mindez a kereskedőknek és az eladóknak? Világosan megmutatja, hogy hajlandók vagyunk többet fizetni a gáznál, mint a jelenlegi piaci ár"

- tette hozzá.

A miniszter veszélyesnek és felelőtlennek nevezte ezt a fajta mesterséges beavatkozást a piac működésébe, ami eddig példa nélküli, ezért aztán legalábbis rendkívül alapos előzetes vizsgálatot kellene lefolytatni – idézte Szijjártó szavait az MTI.

Forrás: portfolio.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"A miniszter veszélyesnek és felelőtlennek nevezte ezt a fajta mesterséges beavatkozást a piac működésébe, ami eddig példa nélküli, ezért aztán legalábbis rendkívül alapos előzetes vizsgálatot kellene lefolytatni"

Ez most viccel? A rezsicsökkentés mióta is van? 2014? Volt bármilyen előzetes vizságlat, hogy milyen hatása lesz? Például, hogy nem fejlesztik az elektromos hálózatot a szolgálatók és ezért októberben leállította a nepelemtámogatásokat a kormány. Szintén a fejlesztése elmaradása miatt a kánikulában volt ahol nem volt ivóvíz, mert nem bírta a hálózat kiszolgálni a megnövekedett igényt. Ezt sem láttátok előre Peti, mert nem hallgattatok a szakikra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
A miniszter veszélyesnek és felelőtlennek nevezte ezt a fajta mesterséges beavatkozást a piac működésébe. Nem tetszik az ársipka, hülyegyerek? Nekünk se tetszik. Ezért vagytok ti veszélyesek és felelőtlenek.
csak úgy....
@Shikari: te idióta , a magyar ársapka nem kommunista!? tibi,te egy fontoskodó,nevetséges, buta,gyermeteg fax!
human
Nem baj. Mi akkor is midnent drágábban veszünk, mert CSAK. Ettől a forint tovább értéktelenedik és még drágább lesz a vásárolt energi. Ha ez a cél, akkor le a kalappal. Profin csinája a Szijjártó.
gina
Kirugnám ezeket a fidesz szemeteket az EU ból, csak vétózni ellentmondani tudnak, de az EUs pénz az jó ..mocskos rohadékok
human
"A miniszter veszélyesnek és felelőtlennek nevezte ezt a fajta mesterséges beavatkozást a piac működésébe, ami eddig példa nélküli, ezért aztán legalábbis rendkívül alapos előzetes vizsgálatot kellene lefolytatni"

Ez most viccel? A rezsicsökkentés mióta is van? 2014? Volt bármilyen előzetes vizságlat, hogy milyen hatása lesz? Például, hogy nem fejlesztik az elektromos hálózatot a szolgálatók és ezért októberben leállította a nepelemtámogatásokat a kormány. Szintén a fejlesztése elmaradása miatt a kánikulában volt ahol nem volt ivóvíz, mert nem bírta a hálózat kiszolgálni a megnövekedett igényt. Ezt sem láttátok előre Peti, mert nem hallgattatok a szakikra.
namihami
Na szóval, ezek szerint a gáz piaci árának 140-ről 106-ra való lenyomása szijjártóul ""szerencsétlenkedésnek"" számít.
Nekünk ilyen ""gazdasági csoda"" jutott. Az lenne a furcsa, ha nem itt és így állnánk!
nejlontacskó
@Shikari: ne legyél már hülye, de tényleg!
Miért nem fogod fel végre, hogy az ársapkánál jobb, hasznosabb intézkedés, egyszerűen nincs!
drrotf
Peti félreértett valamit, mert ez a döntés nem azt mutatta meg hogy hajlandók vagyunk magas árat fizetni a gázért, hanem azt ,hogy lehet a gáz ára olcsóbb az eddiginél.
Nessy
Nekünk van 15 éves csodálatos szerződésünk, és mentességünk a gáz szankció alól.. Vesszük a tőzsdei árnál drágábban az orosz gázt, és itthon a fogyasztó tízszeres árat fizet a gázszolgáltatónak. Egyelőre a téli hónapokra a fél országra kiteszik a ZÁRVA táblát!
volvós
Köcsög petya !!! Sorba rúgod az öngólokat, nem veszed észre ???
teuton
@Shikari: Tenyleg hülye vagy... Annyira nem lesz orosz gaz meg olaj, hogy emiatt esett az ara! Mert ugye az ugy szokott lenni, ha valamiböl hiany van, akkor olcsobb lesz. Tenyleg nagy barom vagy!
teuton
Megmondtam 1 nappal elöbb, Petya es O1G miatt az orszag a mentesseggel a rövidebbet huzza, dragabban kell vegye a gazt. Ami ugyen NEM ötödaras...
lampa laz
Hülyegyerek, volt pofád elengedni ezt a szöveget? Ti itthon 12 év alatt teljesen leamortizáltátok tudatosan a közműhálozatokat az idióta rezsicsökkentésetekkel, ezzel elvontátok a fejlesztés lehetőségét a szolgáltatóktól. Azért vagytok idegesek, mert az olcsóbb ár már nem ad lehetőséget a lopásra? Vagy mi van?
"Ahelyett, hogy az Európai Unió értelmes kérdésekkel, új energiaforrások keresésével, az infrastruktúra fejlesztésével foglalkozott volna, az elmúlt hónapok a gázársapka körüli szerencsétlenkedéssel mentek el"
jáger laszló
Ennél olcsóbban még a gázos Pötyi sem tud CH4-t beszerezni hiába röpköd a nagyvilágban Washingtontól Katarig,Moszkváig,Brüsszelig...
csak ennyi
barátilag
J.L.
tothjani
Nem baj majd itthon tesznek még ársapkát pár élelmiszeripari termékre, amitől a kapcsolódó termékek ára az egekbe szökik, és akkor abból meg lesz a plusz bevétele a rezsiimnek.
Yoda69
Nana hogy nem boldog, kevesebbet lehet lopni.
Pálinkás Pál
zselés barom, nem tetszik az ársapka...?...bezzeg amit ti bevezettetek az szuper,igaz szaros?...igaz hogy áruhiányt okoz,és infláció növelő, de itthon nem számít...hogydögölnél meg..!
Törölt Nick
Lényeg: csak a fideszes ársapka jó, minden más ársapka meg rossz.
Van aki ezt beszopja, te isten barma?
Alfa
ugyan olyan,mint a kamukeresztény orbáni fidesz-ner terrorista az jó terrorista... a háborús bűnös putyin jó háborús bűnös, mert azt mondja,hogy keresztény...és a kibaszott korrupt kamukeresztény alkoholista orbán és a narkós pedofil fidesz-ner szekta haverja
ennyike
Törölt Nick
@Shikari: Nem érted mert hülye vagy. Itt nem lehet az ársapka miatti veszteséget ezer másik áru drágításával behozni, mert nincs más áru. Ez a különbség.
Béla333
Ez a maffia árpolitikája az oroszok felé:

""Mit mond mindez a kereskedőknek és az eladóknak? Világosan megmutatja, hogy hajlandók vagyunk többet fizetni a gáznál, mint a jelenlegi piaci ár"

Mocskos hazaárulók vagytok! Szemét banda!
ómió
Mert, ugye, eddig is a Szijjártó "verte fel"!? Így kell hazudnii, efftársak!?
teuton
@Shikari: Fogadni is mersz a joslataidra??? Ha ennyire bejönnek, akkor miert apropenzert trollkodsz, miert nem lottozol? Fogadjunk 1000 euroba, hogy a gaz es olaj vilagpiaci ara marciusig tovabb csökken! NALUNK mar most olcsobb lett, neked is!
Fogadast ajanlottam legutobb a brazil valasztasokra is, hogy O1G haverja Bolsoj Nero veszt, miert nem fogadtal velem? Megtettem egy fogadoirodanal, nyertem 400 eurot. Neked mennyit kell trollkodni a szaros pelenkadban fetrengve a gep elött 400 euroert??? Latom, mar kora reggel indult a mai müszakod, esti 10ig megy ma is?
teuton
@Shikari: En a hozzad hasonlo nagypofaju josolgatokhoz fordulok, akik telepofaval josolgatnak mindent, a levegöbe pofaznak üres szolamokat, a "jövendöleseik" aztan nem jönnek be. Mivel fpgadni nem mernek ra, akkor csak majommakogas az egesz, a kutya ugatja a holdat...
Egyebkent miben szoktal TE fogadni a joslataidra, nem penzben? Nekem nincs szüksegem szaros pelenkakra, neked meg csak az van???
nejlontacskó
@Shikari: " Ráadásul a korlát elrendelése áremelkedéshez vezethetne, egyrészt az elérhető mennyiség csökkenése miatt, "
Feltűnt már, hogy a magyar kormány ársapkája nyomán, pont ez történt?
Hiány cikk lett az ársapkás 2,8%-os tej, a cukor, a liszt, a csirkefarhát, a benzin, a diesel!
Ráadásul, az ezek után elvesztett árrést, más termékekre tették rá, növelve ezzel, az amúgyis magas inflációt!
teuton
@Shikari: Te mi a fasznak ugatsz bele, hogy mi a velemenyem???
teuton
@Shikari: Mondom analfabeta! "Te mi a fasznak ugatsz bele, hogy mi a velemenyem???" A jelzöid meg tartsd meg a csaladodnak! Ja, hogy ilyen allatnak mar az sincs... Na akkor jo fetrengest a szaros pelenkaban a gep elött! Latom, ma megint belehuzol, mar hajnali 7kor kezdödött a napi trollmüszakod...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.