Szerdán délután viszont délnyugaton akár 9-13 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a Dunántúl nyugati felén és az északi határ menti tájakon rétegfelhős, párás idő valószínű, míg másutt a közepesen felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Számottevő csapadék továbbra sem valószínű. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +5 fok között valószínű. Késő estére -4 és 0 fok közé hűl le a levegő.

Szeles és fagyos lesz a kedd, Borsodban némi ónos eső is eshet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén megyére ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki, valamint az ózdi, mezőcsáti és mezőkövesdi járások kivételével az összes többi megyére elsőfokú riasztást is kiadtak az ónos eső miatt. 

Kedd éjjel egyre nagyobb területen terjeszkedni kezd a rétegfelhőzet, szerda reggelre a Tiszántúlon maradhatnak kissé felhős vagy derült tájak, emellett a délnyugati határ mentén szakadhat fel a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szelet a Dunántúlon helyenként élénk lökések kísérhetik, másutt mérsékelt vagy gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és 0 fok között valószínű, de az északkeleti tájakon ennél hidegebb is lehet.

Szerdán nagyrészt felhős, párás idő várható, főként nyugaton ködfoltokkal. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol szitálás, ónos szitálás, a nap második felében elszórtan kisebb eső előfordul, majd éjjel elvétve ónos eső sem kizárt. A déli, délnyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +3 fok között valószínű, a kevésbé felhős, szélvédett részeken hidegebb is lehet. Kora délutánra többnyire 1 és 8, délnyugaton 9 és 13 fok közé is felmelegedhet a levegő.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.