Vannak olyan helyiek, akik szerint ez már sokadik éve tart és mindig télen fordul elő, a polgármester viszont eddig semmilyen értesítést sem kapott erről, és a rendőrségnek sem jelezték az érintett gazdák. Mindenesetre több kutya és macska fagyálló miatt múlt ki.

A Blikk cikke szerint sorra mérgezik meg fagyállóval a kutyákat és macskákat Váchartyánban.

Blikk: fagyállóval mérgezhetik meg a háziállatokat Váchartyánban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lapnak nyilatkozott egy helybéli, aki térképre is felvitte az eddigi mérgezések helyszíneit, ő maga már két kutyáját vesztette el így, mindkettő szervezetében kimutatták a fagyállót. Egy másik helybéli azt állította a Blikknek, hogy az ő édesanyja már hat kisállatot vesztett el a mérgezés miatt. 

A cikk szerint a váchartyáni mérgezések már ötödik éve tartanak, és mindig télen kezdődnek újra. Az egyik helyi Facebook-csoportban található bejegyzés szerint legalább ötven kutyát, macskát mérgeztek már meg így.

A mérgező személye és indítéka egyelőre ismeretlen, vannak olyan vélekedések, miszerint a kóbor kutyáknak szánták a mérget. 

"Koblász Sándor, Váchartyán polgármestere megdöbbent, amikor a Blikktől hallotta, milyen gondok vannak a településen. Még a képviselő-testületet is összehívta, hogy ki tud az esetről, illetve a településen dolgozókat is megkérdezte, de senkinek nem volt eddig információja a fagyállós rémtörténetekről. Éppen ezért visszautasítja a közösségi oldalakon említett, az önkormányzati közönyről, a homokba dugott fejről szóló vádaskodásokat, s a rendőrséggel egyeztetve kérte meg az érintetteket, keressék fel, s hivatalos formában jelezzék neki a problémát"

– olvasható a cikkben.

A lap megkeresésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy még nem kaptak bejelentést a témában, de ha kapnak ilyen bejelentést, akkor állatkínzás gyanúja miatt indítanak eljárást.

A lapnak nyilatkozó állatorvos szerint a fagyálló visszafordíthatatlan vesekárosodást okoz az állatok szervezetében, altatás nélkül két-háromnapos szenvedés után múlhatnak ki. A fagyálló emberre is veszélyes.

Forrás: blikk.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
A mocskos buta embereknek eszébe sem jut, hogy a kutyák azért ugatnak mert valami bajuk van, mint a gyereknek amikor sír.
Vagy fáznak, vagy éhesek, vagy félnek, vagy fáj valami nekik. A barom ember azt gondolja, hogy egy egy kutyaházat a kis bundájával majd belehel egy kutya. A kicsi testűek meg hamarabb kihűlnek.
namihami
Háááát igen, jók az emberek! És így, karácsony táján, ez méginkább szívmelengető, ha ilyen lélekemelő híreket hallhat az ember.
Egy bizonyos rétegre mindig lehet számítani...
Pálinkás Pál
nos,az ilyet elkapni,és kis lúgot itatni vele,és nézni ahogy megdöglik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.