Az északnyugati és nyugati határszélen kell elsősorban ónos esőre készülni, ott már több járásban is riasztás van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán alapvetően borult, párás idő lesz a jellemző, azonban délnyugaton, délen vékonyabbá válhat a felhőzet. Az Észak-Dunántúlon, majd napközben inkább már csak az Északi-középhegység térségében lehet ónos szitálás, másutt szitálás. A délies szél a délnyugati megyékben olykor megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +6 fok között valószínű, azonban délnyugaton magasabb értékek lesznek a jellemzőek, akár 11 fok körüli maximumokkal. Késő estére többnyire -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Több megyére is kiadták szerdára a figyelmeztetést az ónos eső miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Zala, Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre. Az ónos eső miatt az északnyugati részeken több járásra is elsőfokú riasztást léptettek érvénybe: Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyék összes járásában, valamint Zalában a lenti, zalaegerszegi, zalaszentgróti és keszthelyi járásokban van érvényben a riasztás.

Szerda estétől marad a borult, többfelé párás, néhol ködös idő. Helyenként fordulhat elő szitálás, a fagypont alatti részeken ónos szitálás. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű.

Csütörtökön jobbára borult párás, helyenként ködös idő várható, inkább csak kevés helyen lehet szakadozottabb a felhőzet. Helyenként kisebb eső, szitálás előfordulhat. A déli szelet néhol élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali általában 1 és 7 fok között valószínű, de a naposabb tájakon akár 10, 11 fokot is mérhetnek.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.