Több milliárd forinttal gazdagodtak a tulajdonosok, de jogutód nélkül végelszámolják a társaságot. 2020. április 20-án két ügyvéd, Veréb Balázs és Vámosi-Nagy Zsolt létrehozta az SRF Silk Road Fund Holding Zrt.-t és még ugyanezen a napon a Fourcardinal taggyűlése úgy döntött, hogy ez a még csak alapítás alatt álló zrt. 10 százalékos tulajdonrészt vásárolhat a Fourcardinal Tanácsadó Kft.-ben, a profit pedig nem a kft. főtulajdonosáé lesz, hanem 7/8-ad részben a még bejegyzés alatt álló részvénytársaságé. Még ugyanezen a napon a Külgazdasági és Külügyminisztérium aláírta a Fourcardinal Kft.-vel az ezer darab kínai lélegeztetőgép vásárlásáról szóló 48,1 millió eurós (akkori árfolyamon mintegy 17 milliárd forintos) szerződést. A lélegeztetőgépek beszerzése minden jel szerint sikeresen lezajlott, erre utal legalábbis a Fourcardinal Kft. 2020-as és 2021-es éves beszámolója, a megugró bevételek és a bőséges profit. Ez a cég viszonylag rövid időn belül a végelszámolás áldozatává vált. A...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR PRÉDlKÁTOR
Hőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőhahhhhhhhhhhhhhhh
DR PRÉDlKÁTOR
Szóval ez úgy műkszik, hogy van valaki, akit jól ismerek, aki a főnit jól ismeri...
Peller Anikó
@DR PRÉDlKÁTOR: A Fourcardinal Kft. közel 17 milliárd forintot kapott a magyar államtól.

Korábban ez a cég működtette az egyiptomi kereskedőházat és közel állt Orbán Viktor nemzetközi főtanácsadójához, Rahói Zsuzsannához.

A 2020-as 15,9 milliárdos profitból 15,4 milliárdot, a 2021-es év 2,2 milliárdos nyeresége után pedig - az eredménytartalékot is megcsapolva - 2,8 milliárdot fizettek ki osztalékként.
Az idei május végi taggyűlésen úgy határoztak, 8,05 milliárd forintot fizetnek ki osztalékként a tulajdonosoknak a 2021-es év tevékenysége után.

A Silk Road Fundot a Fourcardinalhoz hasonlóan eltüntetik a működő cégek sorából a tulajdonosok. 2022. november 16-án a cégbíróságra benyújtott papírok alapján a zrt. 100 százalékos tulajdonrésze a vértesszőlősi lakhellyel rendelkező Balázs-Hörömpöli Anett birtokába került.

Négy nappal később az új tulajdonos Hörömpöli arról határozott, hogy jogutód nélkül végelszámolja a társaságot. Finita la comedia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.