Milyen állapotban van a magyar közoktatás? Ezt kérdezte a szerdai Kormányinfón a 24.hu újságírója Orbán Viktortól.

Örömhíreket jelentett be Orbán: a hittan és a testnevelés terén sikerült előrelépni az oktatásban
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A miniszterelnök igyekezett kitérő választ adni, azt mondta, erről a tanároknak, a diákoknak, a szülőknek, illetve a munkaadóknak a véleménye számít, és ő ezt a véleményt tiszteletben tartja.

Majd a kérdező arra kérte a kormányfőt, hogy nevezzen meg két problémát, a bérmegállapodáson kívül, amit ki kellene javítani, mire Orbán úgy válaszolt, hogy erre megvannak a szakemberek, akik erre tudják a választ.

További nyomásra végül a miniszterelnök azt válaszolta, hogy amikor az ő általa fontosnak tartott területtel volt probléma, a testneveléssel és a hitoktatással, akkor intézkedett is.

Közvetítés a mai Kormányinfóról.

Forrás: 24.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Legközelebb milyen "örömhírrel" kell beérni? Nyert a felcsút a fradi ellen? Ezt a kib..szott mély színvonalat már!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Qqberci:Így advent idején, erre jobb nem véleményt írni!
human
Legközelebb milyen "örömhírrel" kell beérni? Nyert a felcsút a fradi ellen? Ezt a kib..szott mély színvonalat már!
csak úgy....
hittan és a tesi...,ha egy miniszterelnöknek ez a kettö tárgy a legfontosabb, akkor az a miniszterelnök nagyon beteg!
Eladott Ország
A matek sosem volt a kormány erőssége, mivel még a kétharmad meghatározása is gondot jelentett. ( fideszre szavaztak 33 %, de a parlament összetétele 67 % fidesz) Aki még hisz a fidesz-nek az annyit is ér.
uploads.disquscdn.com/images/c08e4f13032fc0c40f62e5258607ae7460f616796e2a738274a42ee4edfce6c1.jpg?w=800&h=604
uploads.disquscdn.com/images/1666580b5eeb89f51a0682c4f6d6094322fbd64606d90ac0f1ed2e398e980188.gif?w=800&h=274
Amit Orbán igér neked és amit valójában kapsz érte.
uploads.disquscdn.com/images/45622ecdf928dc6e3a755fa5d7fd9aa64dc3f0fee574832c88cc005b37339e2a.jpg?w=800&h=269
Gazella
Geci és a Matek meg a Magyar nyelv-s irodalom nem fontos??
Sámannus
Kell "jóhír " is a szarkupac tetejére sok csokival.
jáger laszló
Most már jöhet a koedukált hittan-torna óra!!!Már csak az éneket kell beintegrálni és akkor teljes lesz az összhang az iskolai oktatásban!!!
Hát én ezt várom a közeljövőben a belügytől L!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Galway
@Sámannus: Dupla tejszínhab ez a hitokítás meg a tornateremnélküli tesi a fostortán, az biztos!
Nessy
Egy kis gond van ezzel az "örömhírrel"! Nemzetközi szinten (PISA felmérés) ez a két tárgy irreleváns! Senki nem méri!
tothjani
Igen ez jó hír hiszen a Rezsimnek ostoba de mindentől rettegő rabszolgákra van szüksége, akik az Új Nemességért úgy dolgoznak mint Állat.
nyuggerpasi
És nem akadt egyetlen "tökös újságíró" sem,aki szembesítette volna a hiteles adatokkal,miszerint Magyarország Bulgária után az EU legszegényebb állama.
Sámannus
@Nessy: Ami mérhető a az eresztyény fociban van, és csüngőhasban elszámolva
gina
Idióta zsiros disznó,, jobb lenne ha a tornán te vennél részt zsiros törpe,,ezt a beszélgetést jobb lett volna hagyni, mert sok hühó semmiért, hazug mocsok, undoritó egy állat,, ha nem látom akkor jobb a világ,,
gina
@nyuggerpasi: Sokakat nem engedtek be,,, ez a törpe demokrácia, egy kis szemét nárcisztikus null..
gina
De ahogy kinézel IQ szinten csak romlás van nálad idióta zsirosbödön,,,
justhpeter
Azért az nem mindegy, hogy amikor ezeket az egetverő baromságokat susogja Orbán akkor szégyenkezik vagy dicsekszik. Ennél fogva teljesen mindegy, hiszen semmi nem fog változni. Már csak azért sem, mert senki nem is akar változtatni. A kormány sem agyilag sem erkölcsileg sem alkalmas semmiféle értelmen alapuló változtatásra, az ellenzék meg csak melegedni akar.
volvós
A putriban elég a torna meg a hittan főleg ha buzi csuhások a fertőzött tanárok
Ábel
Az új orbáni világban kigyurt hittestvérek a kívánatosak, akik távol állnak mindenféle tudománytól.
Eladott Ország
"Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy Orbán Viktor régi vágású kereszténydemokráciájának terve valójában a húszas-harmincas évek dzsentri urambátyám-világának nosztalgiájából fakad. Várható volt, hogy kibújjon a szög a zsákból, és hogy végre eljussunk az őszinte színvallásig. Orbán Viktor illiberális rendszere nem kompatibilis a nyugati jóléti fogyasztói társadalommal és a szabad versenyre építő kapitalista piacgazdasággal, de a kísértetiesen hasonló jelek ellenére szocializmusnak sem mondható. Mi, magyarok, immár a Vezérünk álmaiban testet öltő sajátságos úton járunk Európában.Nos, aki egy kicsit is jártas a magyar történelemben, az jól tudja, hogy az a bizonyos, nagyapáink által átélt régi vágású kereszténydemokrácia, az valójában egy nagyon szegény világ volt, amely milliőt elviselni bizony csak erős Istenhittel lehetett. „Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa” – prédikálta a pap a szentmisén az uradalmi cseléd és szolga híveinek, és ők hitték, hogy a haláluk után végre ők is elégtételt nyernek a megaláztatásukért Istentől a Mennyországban. Olyan világ volt az akkortájt, amelyben voltak előjogokat élvező bárók és grófok, és az ő teljesen jogfosztott cselédeik. Nem volt semmilyen szociális háló, családi pótlék és nyugdíj sem. Egy szoba-konyhás, zsúptetős, földpadlós vályoglakásokban lakott olykor három generáció is, emberhez méltatlan körülmények között. Bizony nem túlzok, ha azt állítom, hogy a gróf úr állatainak istállója egy wellness-lakosztály volt az ő lakásukhoz képest. Abból a világból való az a mondás, hogy cseléd volt az apád, fiam, hát cseléd leszel te is!"
drrotf
A cikk alapjául szogáló 24.hu szerint Orbán azt is mondta hogy a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra, azaz Ő rá.Ez szerintem nem jelenti azt hogy a mostani 10000 forintos nyugdíjprémiumát majd a korábban is közölt és most Varga Mihály szerint is megemlített 4,5-5% GDP növekedés után fizeti meg a kormány és nem fogja korrigálni azt a hibát, hogy nem a tényleges GDP növekedést vette figyelembe a nyugdíjprémium kifizetése és kiszámításakor.Orbán mai kijelentése annyit jelent, hogy jövőre is hasra ütéssel állapítják majd meg ennek a juttatásnak a mértékét, és jövőre is ugyan úgy csapják be a nyugdíjasokat mint az idén!
vacsi
És a természettudományok? Azok nem fontosak?! Speciel én hittant nem is tanultam, tornából meg fel voltam mentve - mégis itt vagyok, elégedetten!
Macskaszem
A büdöskurvaanyját annak a mocskos tahónak, aki ezt oktatási sikernek merészeli nevezni. Ez legfeljebb a birkaiskolába felel meg, az élhető emberi élethez kurvára kevés.
balos
Ez a geci tetű,itt maradt a béresrendszarból!Már akkor is jó viszonyt árult el a uraságok kiszolgálójaként,így minden gond nélkül árulja ki az országunk javait a muszka-kinai tengelynek!
jáger laszló
OV bejelentette az örömhírt!!
Rövidesen itt a karácsony amikor mindenki +kapja az ajándékát!!??Igaz gyerekek!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Edebácsi
Testnevelés és hittan - igen! Egy rabszolgának ennyi elég.
ómió
A "tudszoc" terén meg majd "efftársi kormányzás" idején lesz "előrelépés"!
sunoge
Nagy siker...büszke lehet a puhos. Hittan: Még mindig sok idióta elhiszi amit hazudik. Amúgy meg az egész élete szembe megy a bibliával, de nem gond. Testnevelés: A puhos alkata a követendő? Huúúúúha. Van baj.
Eladott Ország
@jáger laszló: ma, 08:06 ♣ Nagyon kérek mindenkit tekintettel a karácsonyra legalább ilyenkor ne írjunk semmi rosszat erről az szemét aljas, tolvaj bandáról! Nem is szabad semmi olyan kijelentést tenni pl. "hogy vetélt volna el az anyjuk " hiszen még is csak karácsony lesz. Azt viszont szabad, hogy mi a k... anyjáért nem használt óvszert az apjuk! Az apja csinálhatott volna inkább egy luca széket helyette.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/321040869_1190509824925416_1595627938434033968_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Tlc32IZQ_DgAX-y4ES8&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCNqXOe0SPkhBl0QnRCnkfbUbXqvdkvCj1NXeBO4vMQjA&oe=63A965DC
Pajúbadú!...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/320522165_690583602440228_6950402072270640876_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=qgYUslM5RxkAX8e4DbF&tn=65_HBn9d3qi9fVQN&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDL7zRlRNHqRbzkDmVvfPq38Kt84XsuYzkhX048UcshVQ&oe=63A99F0D
bencemacska
Nyugodtan felvehetjük mindkettőt a "legfeleslegesebb tárgyak" listájára, protektorukkal együtt!
Nessy
A Pázmányon 50 pont a hittan. A testnevelést ott sem pontozzák! Ezen kívűl melyik felsőfokú képzésben jelent pontot bármelyik a kettő közül??? Tényleg feleslegesek, mint vak lónak a kontaktlencse! Amire viszont szükség lenne, ahogy fogynak a szaktanárok, egyre problémásabb lesz! Akinek lesz pénze, az magán órával oldja meg. Szerencsétlen diák meg hajnaltól késő estig tanulhat.
telegdilaci
Egyszer az életben a kérdésre válaszolna éppen semmi jelentősége a Hittannak az Iskolában,a Templomban a helye aki akar menjen oda imádkozni,ne erőltessék rá a gyerekekre,hiába hazudja magáról a kormány hogy mekkora Nagy Nemzeti Keresztény kormány amiből egy szó sem igaz! olyanokat csinál a kereszténység nevében ami éppen nem keresztényekhez illő cselekedet!
Lepényleső
...na és az ének-zene oktatás miképp maradhatott ki a sikertörténetből?
Lepényleső
A hittanon milyen alapvető tételeket oktatnak;- " Adjátok meg a császárnak ami a császáré,és Istennek ami az Istené!"
Még szép,hogy ennek oktatásában nagy előrelépések vannak,kivált hogy a felsorolásban Isten előtt áll a császár?
A testnevelés sikerei sem véletlenek,- hiszen altestet illetni nyelvvel is csak hajlékony gerinccel lehet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.