Néhány napja a régi, jegyrendszeres emlékeket idéző tábla fogadja az Aldi boltjaiba betérő vásárlókat.

Megjött a magyarok karácsonyi ajándéka Orbántól: Áruhiányt és üres polcokat kaptunk

Ahogy arról már mi is beszámoltunk burgonyából egy kiló, vagy egy csomag, olajból egy liter, kristálycukorból egy kiló, tejből egy liter vásárolható személyenként, de ugyanígy korlátozták a megvehető farhát, csirkemell, és sertéscomb mennyiségét.

Több olvasónk is arról számolt be, hogy a boltosok igen komolyan veszik, volt, amikor a pénztáros kivett két szem krumplit, mert túllépték az egykilós mennyiséget. 

A Sparban például a hatósági áras tejből maximum 6 litert lehet vásárolni, és ugyanez érvényes a Lidl-re is ott 209 forintba kerül az ársapkás tej, ám az óbudai Lidlben nem túl gyakran lehet kapni se tejet, se hatósági áras lisztet. 

Ezt ugyanis a korlátozás ellenére szinte azonnal elkapkodják.

Amikor Orbán Viktor az év elején nagy büszkén bejelentette, hogy február elsejétől hat alapvető élelmiszerre ársapkát tesznek, azaz, ezeket a termékeket nem lehet drágábban adni, mint amennyiért tavaly októberben, már lehetett tudni, hatalmas áruhiánnyal kell szembenéznie a magyaroknak. 

Annak ellenére, hogy pontosan tudhatták ez lesz az eredménye, mégis tartották az ársapkákat, méghozzá korrekció nélkül.

Többen azt jegyezték meg, hogy cselekhez kell folyamodni, hogy meg tudják venni a tejet, vagy egyéb hatósági áras terméket, hiszen ha külön-külön fizetnek akkor akár egy háromfős család három kiló krumplit és három liter tejet is vehet. Már, ha van. 

Lehetetlen így megoldani a karácsonyi bevásárlást, le vannak fosztva a polcok, és ez most független attól, hogy hova megyünk. Ez Orbánék ajándéka 

- fejtette ki lapunk munkatársának egy dühös vásárló.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
A legnagyobb ajándék ez a zsiros szemét törpe, és még mi fizetjük a Katari utat is hogy szórakozzon ez a moslék, ez egy aljas patkány hogy nem tud már végre eltünni örökre?? a föld alá úgy 50 méterre
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
orsos vendel
orsos...teged meg egy "poznan" szeretnenk latni...de hamarosan !!!
gina
A legnagyobb ajándék ez a zsiros szemét törpe, és még mi fizetjük a Katari utat is hogy szórakozzon ez a moslék, ez egy aljas patkány hogy nem tud már végre eltünni örökre?? a föld alá úgy 50 méterre
namihami
A gondoskodó 15 millió magyar miniszterelnöke.
Féltőn óvja nemzetét, vigyáz arra, ne adósodjanak el és ne hízzanak. Olyan áruhiányt és árakat vezet be bölcs gazdálkodása mellett és révén, hogy csak ő (bocs, Ő), családja és köre lehessen a karácsonyi árudömping és egészségtelen életmód áldozata.
tothjani
@KisTehen: De leginkább a Csányi féle Mizo kapható 700 forintért, amúgy most éppen van több láncnál sajátmárkás ESL akció 349-ért.
Nessy
@KisTehen: Ide figyelj te csekély értelmű boci! A negyedik helyen kaptam 1 liter tejet! Az 1,5 %-s tej?? 510 Ft., a 3,5 %-s közel 700 Ft. Gondolj bele, egy nagyobb család hányad magával menjen vásárolni, és hány helyre?? Különösen, most amikor mi egyedül élők is többet vennénk, mert jön a család. Jó, lehet, hogy ez neked magas, mint majomnak a zongora, de akkor ne bőgj bele!
tothjani
@Nessy: Nálunk minden áruházban van ESLTej, rosszabb esetben nem 349 hanem 400 forint, jó a hatósági áras UHT-s az nincs, de szerintem meg az nem tej amit nem kell hűteni.
Viszont Cukor nálunk sincs csak porcukor formában.
Nessy
@tothjani: Tudod, eddig a fiam hétvégén hozott egy karton tejet, ásványvizet, lisztet, cukrot,stb. amit cipelni kellett volna. Nem tudok már két kilót sem hazavinni és felvinni a lépcsőn a gerincem végett. Borzalmasan zavar, hogy vénségemre segítségre szorulok. Marad a drágább tej, az oliva olaj. Szerencsére nagyon kevés cukrot fogyasztok, így a sütéshez lesz. Lisztet meg sok éve a Nagyi titkát használom. Igy urizál egy nyugger!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 20:15
Na ezen nem csodálkozom,elvégre milyen tehen az akinek nincs teje.
simmering73
@KisTehen: Látod megint lehülyéztek. Miafasznak jössz ide? Mazochista vagy, marha?
Alfa
mindezekért rebegjetek hálát a nagy orbánnak a korrupt kamukeresztény gerinctelen gecinek,,,
dicsérjétek nevét,alsó-fölső rokonságát
Pálinkás Pál
és az ellenzéknek csúfolt szarhalom még mindig kussol, nem tesz semmit...
jáger laszló
Most jön még igazán a hideg tél!!
Ergo marad a sapka és az ársapka is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Ne görcsöljetek, efftársak! A "felszankcionált" árú termékekből bőven van választékotok!
balos
@Pálinkás Pál: Bocsika!te mi vagy?Ellenzékinek elég fideSSes mantrát nyomsz!Persze a fotelből könnyű arcoskodni!
Pálinkás Pál
@balos: majd ha tesz is valaki valamit,megemelem a seggem, bohóckodással nem fárasztom magam...
Nessy
@Pálinkás Pál: Aztán mit tehet az ellenzék?? Feltölti az üres polcokat?? A hívek így is Orbánt áldják, bárki próbálja őket a tényekkel szembesíteni!
Pálinkás Pál
@Nessy: már egy párszor mondtam,diktatúrát csak erővel lehet megdönteni, amíg az ellenzék nem szólít fel általános munkabeszüntetésre minimum, addig csak a szart simogatják...azt a nyugger hívek .,meg a cigók mehetnek dolgozni, pár nap aatt bedölne a rendszer...az üres polcokról, megérdemlitek,mert hagyjátok ezt az ámokfutást..
telegdilaci
@gina:Még szerencse hogy ők vannak kormányon nem az ellenzék akkor hasonló helyzetben lenne gyalázkodás,így viszont a potrohos szerint mindenki hibás a pénz romlásért ahol nálunk a legnagyobb,az infláció egy szomszédos Országban semolyan magasak az árak mint nálunk, miközben amire Orbánék folyamatosan hivatkoznak,hogy mindenki hibás csak Ő-nem aki 13-éve bitorolja a kormányzást,képtelen belátni hogy nem tud mit kezdeni a hatalmas válsággal,holott a Háború és a Brüsszeli szankciók a szomszédos Országokat is érinti ennek ellenére Magyarország van leg rosszabb helyzetben,legalább ebben élen járunk!
Nessy
@Pálinkás Pál: Felszólítani lehet! Olyan sikeres Orbánék megosztásra és szankciókra épített hatalma, hogy az is reménytelen lenne! Hiába buzdít sztrájkra, ellenállásra pár ezer ember akár az egészségügyből, akár az oktatásból nézd meg hányan állnak ki egymásért! Régi jó magyar szokás, hogy hárman hatfelé húznak!
gina
@ómió: Jaj már megint itt rontod a levegöt elmebeteg efftárs, nagyon beteg vagy te szerencsétlen,,
Pálinkás Pál
@Nessy: a sztrájk a legelső fokozat,de még arra sem buzdítanak...
Nessy
@Shikari: Akkor küldj fénypostával pár doboz 2,8% UH tejet!
NKF
Ez a komcsi bagázs szörnyű! Teljesen mindegy nekik,ha van rajta sapka ,ha nincs!
Mégis miért vannak ilyen kevesek,mint lócitromba a "C"vitamin?
Sámannus
Inkább járna a fülén a csüngőhasú, ha pénzt akar látni. Az ürespolc ugyan nem mond neki semmit, nekünk igen.
Nessy
@Shikari: Köszönöm, már túl vagyok rajta! Azt meg, hogy nem mindig azt veszem, amire épp szükségem lenn, már az ötvenes években megszoktam! Most legalább dupla áron meg lehet oldani sok mindent. Amit nem, arról lemondunk!
Nessy
@Shikari: Egészségedre! Nekem viszont olyan úri passzióm van, hogy a tőtikápihoz darált dagadót veszek.Az éves cukor fogyasztásom nem éri el a kilót! A sütikhez már régen beszereztem. Az ember, aki a valóságban él, sejtette , hogy ebből ünnepek előtt áruhiány lesz! Azért tegnap a brinza árán dobtam egy hátast! De az ifjúság házi körözöttet kért. Így dőzsől egy nyugger.
Nessy
@Shikari: A köménymag a lelke! Újhagymát is vettem bele, jobb mint az öreg hagyma! Az természetes, hogy savanyú káposztával, de én nem rántom. A bejgli linzer tésztából készült, de ma már nem sütök, csoki torta lesz, valódi csoki krémmel.
Nessy
@Shikari: Kész a körözött, egy dolog maradt ki belőle, egy kis sör. Valamikor szívesen sütöttem főzte, ma már csak hétvégén, ünnepen csinálok nagyobb traktamentumot. Igazad va, izlés dolgában valóban közel állunk egymáshoz! :-))) A vitáinkat most jövő évig függesszük föl szerintem, ha egyetértesz!
balos
@Nessy: A fideSSes az,aki hülyét kiabál,mikor behajt a zsákutcába,mert olyan "állat" nincs!
vacsi
Erről miért Orbán tehet? Az összes áruház - akik mellesleg kinyírták a kisboltokat - a külföldiek kezében van. Hogy is mondták néhány hónapja? A magyarokat ki kell éheztetni... Most ez történik. Mindenféle kacatot lehet kapni - de alapélelmiszert nem.
Aki Én
@vacsi: van egy minielnökünk, nem?
Hogy lehet, hogy ő sem a gazdasági helyzetről nem tehet, sem a ,,magyarok kiéheztetéséről"?
ómió
@gina: Ha tükörbe nézel, ne nekem írd meg a "benyomásaidat", idiótája! Magadat láttad ott!
vacsi
@KisTehen: Semmi gond! Vettem kölyökpezsgőt...
Csak Norisz és senki más
Ha ez igaz, akkor van pénz, ugye?! Meg tudták venni, mivel kifogyott! Még ha drága is??? Hogy is van ez - vetélkedőműsor!
gina
@ómió: Tudod a te tükröd görbe ,,, egy cigány prolit látsz te szerencsétlen
ómió
@gina: Gyagyás vagy, nyanya, a bolsi fajtából, ne fesd magad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.