Mintegy 20 millió forintból 500 családnak jutott az árnyékkormány rezsimentő alapjából – közölte a Demokratikus Koalíció az MTI-vel pénteken.

Kálmán Olga nagy bejelentést tett az árnyékkormányról – itt vannak a részletek

Kálmán Olga, a DK képviselője. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kálmán Olga, a párt árnyékkormányának szóvivője közleményében azt írta:

Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök október 29-én jelentette be, hogy az árnyékkormány rezsimentő alapot indít, és várja az adományokat, hogy a befolyt pénzből a rezsiemelés miatt bajba került családoknak segíthessen.

Emlékeztetett: arra kérték az embereket, hogy legyenek rezsimentők, és küldjenek adományokat az alapba, hogy a pénzből olyan családok decemberben esedékes rezsiszámláit fizessék ki, akik ezt egyáltalán nem, vagy csak drámai lemondások árán tudnák megtenni.

Az adományozók között voltak az árnyékkormány és a Demokratikus Koalíció politikusai, valamint a párt közössége is. A megélhetési válság dacára mintegy 20 millió forint gyűlt össze a rezsimentő alapban, amelyből mostanra 500 család rezsiszámláját fizették ki

- tudatta a szóvivő.

"A bejelentéskor is tudtuk, hogy a felelős kormányzást semmilyen kezdeményezéssel nem lehet pótolni, és nem fogunk tudni mindenkinek segíteni, mégis nagy dolognak tartjuk, hogy a DK szimpatizánsainak hála megmenthettük 500 család karácsonyát attól, hogy az ünnepet ellehetetlenítse a brutális kormányzati rezsiemelés" – fogalmazott Kálmán Olga.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Shikari: @KisTehen: Jogos a hozzászólásotok ! Ti mennyit tettetek bele ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
@Shikari: @KisTehen: Jogos a hozzászólásotok ! Ti mennyit tettetek bele ?
Csizmás Kond
...büszkélkednek mások adományaival...bár ez valójában nem baj csak valahogy akkor azt sem illene megkérdőjelezni amikor más ad...
jáger laszló
Pontosabban ez azt jelenti,hogy 500 család kapott 40ezer forintot családonként
Nekik biztosan jól jött karcsonyra---
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@Maccska: Pont az övék nőtt! Vidéken, ahol nincs vezetékes gáz, gázpalackot használnak, aminek az ára a mennyekbe. A tűzifa dettó! Ha éppen van a támogatott! Öreg házak, aminek a falain szökik a meleg.
Nessy
@Shikari: Akkor várd, hogy amit abból kellene az államnak működtetni, milyen színvonalon működik tovább!
orsos vendel
@KisTehen: hujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
vacsi
@Nessy: Azért ez nem egészen így van! Mi egy öreg házban lakunk (1930-ban épült, vályog, 50 m2, 2 szoba, konyha, fürdőszoba, kamra); kettőnk nyugdíja nem éri el a 200 ezret; van ugyan vezetékes gáz, de az idén nem azzal főzünk - fűtünk, hanem a régi sparherdon (ami ugye, takaréktűzhelyt jelent németül), még a kenyeret is abban sütöm. Vettünk tüzifát, a támogatott 10 m3-t, bár az idén még a tavaly beszerzettet fűtjük el; elmondanám, hogy az erdészetnél az egyedüli vevők voltunk...
A jelenlegi számláink: gáz, 10 ezer/hó, havi átalány; villany: 5-6 ezer /hó, fogyasztás szerint; víz 5000/hó átlag, mert nyáron locsolunk is; internet 4000/hó; szemét: 2400/hó - ez összesen kb havi 28 ezer/hó. Nagyobb kiadásaink akkor vannak, ha az unokák jönnek nyaralni - egyébként ez már a nagyszüleim életében is így volt, csak akkor én voltam az unoka - és tőlük tanultam meg spórolni, amit egyre inkább élvezettel csinálok...
És ami a legfontosabb: az egész házban 20-21 fok van - bár a ház nincs szigetelve, és az ajtók - ablakok is régiek.
csak úgy....
@Shikari: 15:22 a fizetésed ? tibim, te vállalkozónak hazudtad magad!
akkor mi is vagy te végül is ? -a hazudozós elmebetegen kívül!
dr. prédikátor
@Shikari: TE EGY RAKÁS BŰZLŐ SZAR VAGY . ROMÁN KÖCSÖG!!!
NKF
Jaj hagyjuk már Olgikát olyan mint a rossz kurva:ebbe már ültem ebbe még nem ültem.
icegygenabro
@KisTehen: Te egyelőre az Eximbankot tedd rendben a fejedben sötétségem...
FLETÓ
@Maccska: Így van, az ugyanannyi! Mert a legszegényebbek nem használnak most sem 144 m3 gáznál többet havonta, illetve 1728-nál többet évente, valamint jóval kevesebb a villanyszámlájuk havi 210 KWh-nál, azaz éves 2520-nál! Tehát 1 m3 gáz 100 Ft, illetve 1 KWh villany pedig 36 Ft nekik is!
Németh István
Ez a büdös moslék szájú aljas szarcsomag mit hazudozik itt össze vissza >> a baromjának tudnia kell, hogy egy halóddó párt amelyik világ életében csak lopni élősködni volt képes - ÉS hiába alakul át, vált nevet - az csak egy szartömeg, tolvaj banda marad, ráadásul egykori gyilkos aljas tróger unoka általi hatalomvadászra a nemzetnek a közéletnek semmi szükség MAGYAR földön!
Logogrif
@Németh István: Pistike ismét vizsgázik : bunkó...Másszóval "...chawbacon,.." azaz faragaqtlan, műveletlen kis senki !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.