Megy ugye ez a nagy ájtatoskodás, az egyházi iskolás privilegizálása, kamu-vallásosság ésatöbbi.

Orbán: "a hittan nem való az iskolákba" – ütős bizonyítékot talált Hadházy Ákos a miniszterelnök szélkakasságára

No, és most nézzük, mit mondott Orbán Viktor erről a 90-es években, amikor még az MDF is létezett:

"Én ebben a pillanatban nagyon-nagyon ódzkodnék mindenféle iskolai hitoktatástól."

Orbán Viktor az oktatásügyi minisztert óva intette attól, hogy bármiféle ideológiát beengedjenek az iskolák falai közé. Egyébként nincs a hitoktatás ellen, de az ne az iskolában történjen.

Ugye, mekkorát fordul a világ egyesekkel, ha a hatalmuk bebetonozásáról van szó?

Forrás: Facebook

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Látod Vitya, az internet mégsem felejt. Minden nyögvenyelős akaratod ellenére
Megint megtalált a kiskutya effektus.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Ez a buzi fasz elmehetne már a búsba! Még hogy képviselő úr?
namihami
@Németh István:. 16.55:.
""...szak-mérnök és szak-jogász...""
A stílusod és annak megnyilvánulása csupán igazolja/ta azt, hogy (ha egyáltalán igazak a ""szak""ok), az iskolázottság nem azonos a műveltséggel! Amit minden megszólalásoddal fényesen bizonyítasz is!
Namely
@namihami: "Se büszke nem vagyok rá, se nem szégyellem, de (hidd el) nekem a nézeteim nem annyiszor és annyiban változtak, mint pl egy olyan embernek, akit a jósorsa és az ország birkái mára a Legfőbb Vezetővé tettek. Persze, a baloldali nézeteimet ""képviselő"" személyek változtak, de az elveim nem (annyira)."
Én elhiszem neked, miért ne hinném, de mindenesetre megjegyzem, hogy akivel beszélek, annak soha nem változnak az elvei, ami elég érdekes, valahogyan úgy érzem magam, mint Berzarin, amikor Berlinben beszélt németekkel "igen, Sztálingrádtól idáig egyetlen nácival sem találkoztam".
Nos, nekem változtak, nem is keveset. Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem ha valakinek nem változik a folyton változó világról alkotott véleménye, akkor nem is figyel arra igazán (pl Thürmer, Hitler, Sztálin, vagy éppen Biszku Béla).
"az aktuális ultraliberális eszméket."
Akkor nem hallgattad elég jól. A gazdaságpolitikai véleménye semmit nem változott Orbánnak. A társadalompolitikaiak változtak meg, de lehet, hogy az is csak kifelé. Mivel populista, azt mondja, amit hallani akarnak, plusz szeret játszani a tömeg reakcióival.
"Aztán rájött, hogy a pénz a másik oldalon van és egymozdulattal állt át ultrakonzervatívnak."
Nem tudod, mi az az ultrakonzervatív. Orbán nem az, ő egy populista, neoliberális gazdaságpolitikát folytató, a külföldi tőkét kiszolgáló politikus.
Az ultrakonzervatív pl: betiltaná az abortuszt, a köcsögmenetet, az összes ezzel házaló idegen szervezetet, szétzavarná a Szabadság téren drótot kifeszítő csürhét, stb. Megjegyzem az első kivételével én is, csak nem azért, amiért egy ultrakonzervatív tenné, hanem mert a jogállamot rombolják.
"Kérlek, mondd már el nekem, hogy ezek a TÉNYEK nektek hogyan és miért nem szúrHATnak szemet?"
Nem ez a téma, hanem a véleményének változása, és a kérdésem az volt, hogy neked miért csak Orbán esetleges színeváltozása zavar, és az összes többié mellett miért mész el (pl Hadházy bohóc).
Namely
@lusta: "egy képviselőnek nem csak a gombnyomogatás a feladata, hanem a végrehajtó hatalom ellenőrzése is. Hadházy pont ezt a m,unkát végzi, miután a 133 bátor minderre nem hajlandó. "
És az az ellenőrzés, hogy nem jár be a munkahelyére, azért teszi le az esküt, hogy megkapja a pénzét és gügye posztokat ír?
Nem tudom eldönteni, hogy te ennyire ostoba vagy, vagy engem nézel annyira ostobának, hogy ezt a röhejes érvelést bekajálom?
namihami
@Namely: 10.26:
1. ""... akivel beszélek, annak soha nem változnak az elvei, ami elég érdekes,...""
Ezt sehol nem írtam, csupán azt, hogy nem annyiszor, mint amit én egy ország vezetőjétől(??) már sokallok.
2. ""...de szerintem ha valakinek nem változik a folyton változó világról alkotott véleménye, akkor nem is figyel arra igazán ...""
Lásd mint fent.
3. ""A gazdaságpolitikai véleménye semmit nem változott Orbánnak. A társadalompolitikaiak változtak meg, de lehet, hogy az is csak kifelé.""
Szerintem mindkettő gyökeres változáson esett át. A '90-es évek elején még drasztikusan liberális gazdaságpolitikát hírdető ""alelnök"" mára a legvadabb ellenzőjévé vált sajátmagának. A ""család"" lett a gazdaságpolitika kizárólagos szempontja. (a SAJÁT család)
4. ""...pl: betiltaná az abortuszt, a köcsögmenetet, az összes ezzel házaló idegen szervezetet, szétzavarná a Szabadság téren drótot kifeszítő csürhét,...""
Amit meg is tenne, de jó érzékkel sejti, hogy ezt még ez a ""narancsmagyar"" társadalom gyomra se venné be. Még nem!!! De a vallást már ismét államhatalommá és politikai tényezővé tette. Az abortusz MÉG(!!) legális, de a szószékek és egyéb fórumok már nagyon sulykolják! Külföldi szervezetek? Neki lehet mindenhol házalni, de az ellenzéket ettől is meg kell/lehet fosztani? (pl Amerikából importál ""fajtestvérek"" milliós előadásai) Szabadságtéri ""drótkifeszítő csürhe""? Ezek szerint csak a villáskulcsos csürhe legális?
4. ""...(pl Hadházy bohóc)...""
A bohóc szó odaát azt jelenti, hogy állandóan beleverik a Fidesz és főleg a Vezére orrát a saját ...ba, mint a kiskutyának? Mert szembesíti a túlárazásokat, az egyszemélyes(mészárosi) tenderindulásokat, a családi repülgetéseket, a szállodastikliket, a Balaton bizniszt, a család villámgazdagodását és hadd ne soroljam tovább. Ti ezt tényleg nem látjátok?
Namely
@namihami: ajaj :) nem tudod mit jelent a neoliberális gazdaságpolitika :) az, hogy a saját pecsenyéjét IS sütögeti, ennek nem mond ellent.
"Amit meg is tenne, de jó érzékkel sejti, hogy ezt még ez a ""narancsmagyar"" társadalom gyomra se venné be."
Ezt honnan veszed? :D jól hangzik, de ez kb az ufók és a lapos Föld szintjén támasztható alá.
"De a vallást már ismét államhatalommá és politikai tényezővé tette. "
Miért is? Mert eljár templomba, és olykor a Bibliából idéz? Ugyanmár kérem. Schiffert hallgasd meg a linkelt videóban erről.
"Az abortusz MÉG(!!) legális, de a szószékek és egyéb fórumok már nagyon sulykolják! "
Ezeket viszont ne keverd a kormányzattal, mert azok a fórumok a szadesz alatt is ugyanazt mondták ezekről, de gyanítom, akkor nem vádoltad a kormányt azzal, hogy be akarják tiltani.
"Külföldi szervezetek? Neki lehet mindenhol házalni, de az ellenzéket ettől is meg kell/lehet fosztani?"
Az ellenzéket ne keverd össze pl a TASZ/Helsinki Bizottság/Háttértársaság/stb-vel. Hogy jön ide az ellenzék? Az említett szervezetek bomlasztják a jogállamot azzal, hogy a munkájuk eredményeképpen keletkező anomáliákat a társadalom fizeti meg, és jól látható nyugaton, hogy ez hova vezet.
"Szabadságtéri ""drótkifeszítő csürhe""? Ezek szerint csak a villáskulcsos csürhe legális?"
Nem érted te sem a jogállam mibenlétét. Ha az állam szobrot emelt és neked nem tetszik, akkor elmész a képviselődhöz, aláírásokat gyűjtesz, stb. De ahhoz nincs jogod, hogy közterületen, engedély nélkül egy alternatív emlékművet emelj. Ezt hívják a törvény be nem tartatásának, és a Kormánynak kötelessége lett volna/lenne levágni onnan mindent, és aki oda kifeszíti, stb ellen eljárást indítani (kortól, nemtől függetlenül). Aki pedig levágja az illegális dolgot, a jog szerint nem csinált semmit.
"Mert szembesíti a túlárazásokat,"
Nem az a munkája, és ráadásul az általam linkelt videóban a mostani komáit ostorozza. Ja, tudom: ez nem köpönyegforgatás, az csak akkor, ha Orbán csinálja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.