A fehér karácsony a kanyarban sem volt.

Magyarországnak melegrekordot hozott a JézuskaMTI/Máthé Zoltán

Előzetes adatok alapján úgy tűnik, hogy megdőlt a december 24-ére napra vonatkozó fővárosi napi maximum-hőmérséklet rekordja. A legmelegebbet Budakalászon mérték, ahol 13,3 fok volt. De az OMSZ számos budapesti mérőállomásán is 12,4 fok fölé emelkedett a hőmérséklet.

Ennek az oka, hogy az elvonult hidegfront mögött feltámadó északnyugati szél átkeveredést biztosít a légrétegek között, melynek hatása a felszínhez közeli hőmérséklet emelkedésében nyilvánul meg. A légmozgás estétől fokozatosan veszít erejéből.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Ez időjárás, nem vallás! Lófaszt hozott a Jézuska nektek, nem melegrekordot!
Yoda69
majd marciusban jon a ho, meg a hideg rekord
Nyírfa
Kár ezért a hatalmas fenyőfáért. Még élhetett volna, ott, ahol ilyen nagyra nőtt. Nem is értem az öregeket, hogy volt szívük kivágatni.
Németh István
@Nyírfa: te mondjuk a nagy marhák válogatott kivállósága vagy! Mit tudsz te a mások dolgáról gondolatiságáról, vágyáról, emberi meglátásaikról! Nagy valószínűséggel valami fizetett seggfej vagy, gondolom a krácsonyfát te leginkább a kari-geri-geci-faszinak ajánlottad volna fel, hogy ezen is spóroljon egy kis világítást, bebizonyítsa, hogy egy formás szép nagyranőtt fa a setétben is mutat! A@Yoda69: akkor is fognak kocsonyát főzni! És minő jó dolog lesz - egy kis változa-tosság! @Emmersson71: szerintem a szkpeticízmusod virágzó! Nem kéne inkább, és esetleg az Orbán Viktornál reklemálnod és intézkedned, hogy a rezsicsökkentésen módosítson, mert kevesebb gázt használunk?
simmering73
Budapesten a melegrekord 2009-ben volt 14,0 fok, ma "csak" 10,3 fok (Budapest-D).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.